Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Erhvervsklassen Bavnebakkeskolen Støvring

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Erhvervsklassen Bavnebakkeskolen Støvring"— Præsentationens transcript:

1

2 Erhvervsklassen Bavnebakkeskolen Støvring
Den praktiske dimension En samfundsmæssig og menneskelig god investering Erhvervsklassen Bavnebakkeskolen Støvring

3 Historie 1981. Første Erhvervsklasse af sin art i Danmark
1990 Flytter til egne lokaler. 2005 Statistik: Over 90% får uddannelse eller fast arbejde. års jubilæum. Statsministerbesøg. 2007. Folkeskoleloven ændres. Der tages hensyn til Erhvervsklassen. 2008. Forskningsprojekt. 2008. Filmprojekt. 2009. Svejsning tillades. 2009. Skolestyrelsens tænketank. 2010. Bog om Erhvervsklassen. 2010. Statsministerens rejsehold.

4 Statsministerbesøg Du kan optages i Erhvervsklassen, hvis du er:
Elev i 8.—9.—10. Klasse i Rebild Kommune. Interesseret i et anderledes skoleforløb. Interesseret i at prøve dig selv af i erhvervslivet Interesseret i at prøve udfordringer. Erhvervsklassen kan tilbyde: Virksomhedsbesøg Undervisning med dig i centrum Lejrskole med kulturelt og udfordrende indhold Praktik

5 Optagelseskriterier:
Erhvervsklassen er for elever fra 8. – klasse i Rebild kommune som er: Normaltbegavet. Interesseret. Praktisk anlagt. Har arbejdslyst.

6 Optagelsesprocedure:
Er Erhvervsklassen aktuel, taler elev, forældre og klasselærer sammen. Erhvervsklassen kontaktes, og elev og forældre bliver indbudt til en samtale. Ved denne samtale træffes afgørelsen i fællesskab. Elever kan ikke tvinges i Erhvervsklassen. Det er kun den enkelte elev selv, der kan tage den endelige beslutning. Eleven kan altid komme tilbage til sin gamle klasse. Visitationsudvalg.

7 Fagrække: Dansk Matematik. Samfundsfag Idræt Værkstedsfag
§ 26 kursus (svejsning). Turistengelsk. Engelsk og fysik i alm. 8. eller 9. klasse.

8 Pædagogik: Respekt for den enkelte elev.
Udgangspunkt i den enkelte elevs ”klassetrin”. Intervaller tilpasset elevgruppen og den enkelte elev. Fleksibilitet. Tæt samarbejde. Skole, hjem og erhvervsliv. Konsekvens. Få lærere. Relevante undervisningsmidler - for den enkelte. Værkstedsundervisning efter interesser. Ros frem for ris.

9 Undervisningens organisation:
Undervisning om formiddagen. Praktik om eftermiddagen. 5 uger i fuldtidspraktik. Virksomhedsbesøg. Lejrskole med kulturelt og udfordrende indhold. Hytteture. Fokus på læringsstile. Fokus på succes, ikke på fejl. Udgangspunkt i hvad den enkelte elev er god til. Accept af uddannelsesvalg - hvis det skønnes opnåeligt. Praktik efter behov. Gøre brug af alle relevante tilbud (brobygning, skoleophold etc.). To lærere i alle timer.

10 Betingelser for succes:
Samarbejdsvilligt erhvervsliv. Engagerede lærere (specielle). Forstående og modig ledelse. Stor selvbestemmelse – hurtige afgørelser. Kreative lærere som kan få meget ud af lidt. Fornuftige fysiske rammer. Godt samarbejde med UU., Teknisk Skole etc.

11 Ting som ikke er afgørende for succes:
God økonomi. Gode fysiske rammer (pæne lokaler, gode møbler, It etc.). Forståelse i forvaltningen/bestyrelsen. Hurtig hjælp fra psykologer. Tillæg for specialundervisning.

12 For kontakt Erhvervsklassen 99888888 Bavnebakkeskolen 99888880
Torben Switzer

13

14 Fællesskab Nu er han Han følte I læderjakke. Han var lavet af glas.
Fællesskab Nu er han Han følte I læderjakke. Han var lavet af glas. Med blanke nitter. Skrøbelig Og rygmærke. Gennemsigtig Han er stadig på kant Selv om attituden Med de fleste. Var hårdhed. Han lever Tonen vred. Efter sine egne love Følte han, De fleste er bange At folk For ham Så lige igennem ham Han ser stort Så usikkerheden På dem udenfor Så det lille barn Han står ikke tilbage Indeni. For vold Det eneste han ønskede Han har taget sin straf Var anerkendelse Med stolthed At nogen accepterede ham. Men han føler fællesskab og accept.

15 For stor Han står der med sin alt for store krop. Som om naturen ikke helt kunne holde op. Man ser ham som en voksen mand. Glemmer alt det han endnu ikke kan. Han høster erfaring på den hårde måde. Der vises overhovedet ingen nåde. Han er midt i sin pubertet. Indeni er han bare lille og genert. Men hans maske udtrykker hårdhed og had. Han kan så meget, han ved bare ikke hvad. Han tør ikke tro, at han kan leve op til alle vores krav. Frygten sidder i både ben og marv. Han står aldrig tilbage for at slå på tæven. Han dulmer sin frygt med at svinge næven. Giv ham tryghed, vis ham, at han dur. Lad ham ikke altid løbe hovedet mod en mur. En mur af uforstand og intellektuel tale Han synes at de voksne er de gale. Han forstår ikke dem og de ikke ham. Og det er i grunden den største skam.

16

17 Hun var trådt op på broen var begyndt at gå over men den ubehagelige fornemmelse i maven overdøvede alt Ubehaget skyllede gennem hendes krop Hun stoppede Ville vende Gå tilbage til trygheden En voldsom smertefuld kamp udkæmpede sig vidste hun at det rigtige var at gå over. Men ubehaget dæmonerne på den anden side var for store for frygtindgydende Vælge At gå tilbage Og undertrykke Det smertefulde. Hun vidste hvordan Hun kunne for smertefulde vælge at gå over broen og konfrontere dæmonerne. og undertrykke det smertende. En tredje Hun havde prøvet at gå tilbage til trygheden. Men det gjorde bare dæmonerne større mere frygtindgydende mere smertefulde. mulighed var selvfølgelig at stoppe på midten af broen og springe. Hun vidste hun i hendes sind. Kun havde to muligheder. Hun var før vendt om og var gået tilbage. Hun Så ville trængslerne være forbi. Inderst inde Kunne

18

19

20 De praktiske fags betydning for elevernes læring.
Bavnebakkeskolen.

21 Skolen skal være boglig, endda meget boglig
– men ikke for alle.

22 Erfaringer med de praktiske fag
Styrker udviklingen af flere intelligenser. Udvikler sanserne som kilde til oplevelse, forundring, nysgerrighed og livsglæde. Giver eleverne selvtillid. Brobygger mellem de praktiske og boglige fag. Brobyggere til erhvervsuddannelserne.

23 De praktiske fag er trængte
Den herskende læringsforståelse vægter de boglige fag og deres arbejdsmetoder De praktiske fag nedprioriteres Nedprioritering på seminarierne Færre værkstedslærere Øget feminisering Forbud mod svejsning i folkeskolen.

24 Bavnebakkeskolens tiltag
1981 Danmarks første erhvervsklasse i en folkeskole Moderne faglokaler og værksteder Etablering af værkstedsfløj Etablering af værkstedsgård Danmarks første smedehus i en folkeskole Etablering af medieværksted Mange praktiske valgfag Fredagsværksted Tæt samarbejde med erhvervslivet Videnskabeligt projekt med dpu Stor sponsorstøtte

25 Gammelt kinesisk ordsprog:
Tager ca. 1 mia. kinesere mon fejl? Jer hører – jeg glemmer. Jeg ser – jeg husker. Jeg gør – jeg forstår.


Download ppt "Erhvervsklassen Bavnebakkeskolen Støvring"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google