Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kvalitet i systemudvikling

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kvalitet i systemudvikling"— Præsentationens transcript:

1 Kvalitet i systemudvikling
Kom sammen med struktureret systemudvikling, som var det store hit i 1970’erne. På det tidspunkt kendte alle programmører Yourdon og Jackson.

2 JSP Jackson structured programming Guru: Michael A. Jackson
Blev især anvendt til batch-programmering, altså hvor man behandlede store datamængder i en samlet ”kørsel”. Online programmer var en sjældenhed.

3 Dataflow diagram. Guru: Yourdon.

4 Kvalitet McCall 1977 Boehm 1978 Bowen 1985 Murine 1988 Later others

5 Quality factors perspectives

6 Table 2 Definition of Software Quality Factors
Correctness: I hvilket omfang et program opfylder sine specifikationer og når brugerens brugsmål. Reliability: I hvilket omfang et program kan udføre den forventede funktion med forventet pression. Efficiency: De computerressourcer der skal anvendes for at udføre den forventede funktion. Integrity: I hvilken udstrækning uautoriseret adgang til software og data kan styres og kontrolleres. Usability: Den indsats, der kræves for at lære, betjene, forberede input, og fortolke output af et program. Maintainability: Den indsats, der kræves for at lokalisere og rette en fejl.

7 …fortsat Testabilty: Den indsats der kræves, for at teste et program tilstrækkeligt, så det er sikret, at det udfører den forventede funktion. Flexibility: Den indsats der skal til, for at ændre et program. Portability: Den indsats der kræves, for at portere et system fra en hardware og/eller software installation til en anden. Reusability: I hvilket omfang, et program kan anvendes i andet sammenhæng: Set inden for den pakke og scope programmet/funktionen skal virke. Interoperability: Den indsats der kræves, for at koble systemet sammen med et andet.

8 Senere: Måling for hver faktor
Senere: Måling for hver faktor. Tabel 3 sætter mål på kvalitets begreber fra figur 2.

9 Første dag i Nets Den første kommentar jeg fik som nyansat i Nets: Der er 2-3 observatører for skulderen af hver systemudvikler. ??? Det forstod jeg ikke et pluk af.

10 En lille projekt organisation
Projektchef Projektleder Lead developer developer developer Tester

11 Min erfaring: Som tiden går bliver kvalitetskravene eskalerende.
Nogle gange er kravene til kvalitet så store, at man som mening medarbejder ofte spørger sig selv, om ledelsen har tænkt på, at man også skal have tid til at producere noget. Men det er sjældent nogle tør sige det offentligt.

12 Min erfaring: Som tiden går bliver kvalitetskravene selvformerende.

13


Download ppt "Kvalitet i systemudvikling"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google