Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Oplæg om de nye praktikmål

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Oplæg om de nye praktikmål"— Præsentationens transcript:

1 Oplæg om de nye praktikmål
v. Uddannelseskoordinator Lise Lotte Sørensen OUH Odense Universitetshospital og medlem af arbejdsgruppen ”Udvikling af praktikmål”

2 Medlemmer af arbejdsgruppen
Uddannelseskonsulent Gerda Thomassen, Kost og Ernæringsforbundet Faglærer Ulla Bach Jensen, UC Nord Seniorkonsulent Hanne Christensen, UCR Uddannelseskoordinator Ane Boelt, Region Nord Ernæringsassistent Lone Grøndahl Madsen, Aalborg Madservice Uddannelseskoordinator Lise Lotte Sørensen, OUH Odense Universitetshospital Uddannelsesinstitutioner, den faglige organisation, små og store køkkener repræsenteres i arbejdsgruppen.

3 Kommissorium Baggrund og formål:
Mål der er relevante og afspejler forventningerne til en nyuddannet og dennes faglige kompetencer Mål der tager afsæt i udviklingsredegørelsen for 2011 og tendenser i faget Mål der er lettere at forstå for eleverne Mål der er lettere at gå til og mere håndterbare for praktikken

4 Arbejdsgruppen vægtede
Implementering af udviklingstendenserne økologi, værtsrollen og sensorik Målbeskrivelser, så håndværket og faglighed træder tydeligt frem Struktur, genkendelighed og overskuelighed Brug af fagets terminologi At gøre sproget klart og direkte

5 Resultatet blev mange møder senere
7 hovedområder der følger flowet i køkkenerne (8 med de personlige kompetencer) Beskrivende mål Inspirerende arbejdsfunktioner Synlighed af progression Et supergodt og brugbart materiale Men jeg kan desværre ikke præsentere det endelige resultat for jer.

6 De 7 hovedområder Varemodtagelse (kvalitetsvurdering, råvarehåndtering) Produktion og tilberedningsmetodik (produktion, metodikker, professionelle opskrifter, sensorik, ernæring og kvalitetsudvikling) Anretning og servering (værtsskab, anretning, sensorik, ernæring, spisemiljø, vurdering af disse, informering af målgruppe) Ernæring og diætetik (kostformer, ernæring, produktion af diæter, diætprodukter, dokumentere og vurdere)

7 Flere hovedområder Hygiejne og egenkontrol (anvende og agere ifht. Egenkontrol, rengøring, risikoanalyse, kvalitetsudvikling) Organisation og arbejdsmiljø (organisation, samarbejde, arbejdsmiljø og sikkerhedsregler, kvalitetsudvikling) Planlægning, indkøb, miljø og madspild (menuplanlægning, portionsstørrelser, produktionsplanlægning, indkøb, økologi, sensorik)

8 Test og godkendelse af 1. udspil fra arbejdsgruppen
Større og mindre praktiksteder, samt elever fra UC Nord testede Beskrivelsesmetoden  Struktur og overskuelighed  Funktion i praksis og tilrettelæggelse af praktikken Øvrige bemærkninger FUE 

9 Status Input fra skoler og praktiksteder (Konferencen i november) er blevet implementeret FUE har godkendt praktikmålene Praktikmålene er i høring på skolerne i uddannelsesordningen pt.

10 Eksempel og Debat Implementering af de nye praktikmål på OUH
Hvad tænker I om de nye praktikmål? Er de brugbare?


Download ppt "Oplæg om de nye praktikmål"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google