Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Alle designs© i denne præsentation tilhører

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Alle designs© i denne præsentation tilhører"— Præsentationens transcript:

1 Alle designs© i denne præsentation tilhører
Tobias Brask Reuther (TBR DESIGNS®)

2

3 MODELLER FRA 1995 - 1997 MODELLER FRA 1998
OVERSIGT TOBIAS BRASK REUTHER YDERLIGERE INFO OMKRING MIN PERSON MODELLER FRA MODELLER FRA 1998 MODEL MODEL SPACE ONE MODEL NO NON MODEL RØD MODEL CIRKEL MODEL THE LAMP MODEL GUL MODEL WHEEL MODEL THREE LEGS INSTEAD OF ONE MODEL GENIAL MODEL SPACE MODEL SPACE HERO MODEL JUHUH MODEL ROOSTER MODEL LIE DOWN MODEL ROMAN MODEL GREEN MODEL BEACH 2000 MODEL LYNSOFA MODEL A MODEL INDUSTRY MODEL MILJØ VIGTIGT!!!! MODEL CYLINDER MODEL COOL NÅR DU ER FÆRDIG MED EN MODEL MODEL RELAXE MODEL STREGKODE SKAL DU BLOT KLIKKE PÅ FIRKANTEN MODEL X BORD MODEL PLASTIC ØVERST I HØJRE HJØRNE FOR AT VENDE MODEL BIGFOOT MODEL RØD GUL TILBAGE TIL DENNE MENU...

4 TOBIAS BRASK REUTHER Jeg begyndte at tegne møbler i Dette var i starten en ren hobby, men efterhånden hobede skitserne sig op i min mappe. I 1997 besluttede jeg mig for at arbejde med møblerne på et mere seriøst plan. Jeg læste samme år en artikel om Verner Panton i Bo Bedre og kunne straks lide hans person. Jeg tilsendte ham alle mine skitsetegninger for at se hvad han ville sige til dem. Den 28. maj 1997 sendte han mig et brev hvori der bl.a. stod: "Det var herligt at se dine tegninger. De er fantastiske - sikke en fantasi! Man kan nemt forestille sig dine möbler og lamper i stuerne hos folk - de er baade sjove og festlige. ... Mas paa - det skal nok lykkes. Husk, det er de andre, der er dumme, hvis de ikke forstår det. ...” Efter at have modtaget brevet, som jeg blev utrolig glad for, begyndte jeg at ren-tegne de fleste af skitserne i et 3D computer program. Disse lå færdige i juli Jeg kontaktede Foreningen Dansk Møbelindustri, og præsenterede mine møbler for dem. Næste måned var to af mine modeller i foreningens brancheblad Danske Møbler (Danske Møbler - Designkontakt - August 1997, nummer 6, side 23). (se i øvrigt D.M., feb. 2000, s. 28). Generelt forestiller jeg mig mine møbel designs fremstillet i gode holdbare materialer. Dvs. materialer som: Stål/Metal/Jern/Godt træ/Formstøbt plast i god kvalitet. Stof, læder og puder forestiller jeg mig også i god kvalitet, og med mange forskellige overflader. Mine designs er meget fleksible og kombination af farver og materialer kan varieres i et væk. Hovedsagen for mig er at møblerne fremstår i god kvalitet, og er brugbare i en længere årrække. Møblerne henvender sig ikke til en bestemt målgruppe, og de kan sagtens passes ind i det klassiske hjem såvel som det unge farverige.

5 MIN HJEMMESIDE (FLASH)
YDERLIGERE INFO OMKRING MIN PERSON MIN HJEMMESIDE (FLASH) På dette Internet-site finder du beskrivelser af alle de kreative ting jeg har lavet og stadig laver. Kort sagt, dette site says it all... KONTAKT TBR DESIGNS: TOBIAS BRASK REUTHER ROSENVÆNGETS ALLÉ 15, 3. TV 2100 KØBENHAVN Ø TLF: MOB: JEG KOMMER GERNE UD OG BESØGER DIG, HVIS DU ER INTERESSERET I MINE DESIGNS...

6 MODEL: 1995© (tegnet 1995) Model 1995 er en simpel og stilfuld stol som taler for sig selv. Jeg forestiller mig siderne fremstillet i træ/stål osv. Puden forestiller jeg mig fremstillet i læder/stof. Ryglænet kan være læder/stof/træ osv. Benene skal være i stål eller træ. Farver kan varieres.

7 MODEL: RØD© (tegnet 1995) Model Rød er en sofa/stol som kan bruges såvel i hjemmet som til kontoret. Bredden osv. kan varieres alt efter om den skal fremstå som stol eller sofa (På billedet fremstår den som stol). Den passer både ind i et moderne kontormiljø (hall, venteværelse osv), men kan også sagtens passes ind i den private bolig. Jeg forestiller mig selve stolen/sofaen fremstillet i læder/stof og benene fremstillet i stål/træ. Farver kan varieres.

8 MODEL: GUL© (tegnet 1995) Model Gul er en sofa/stol som kan bruges såvel i hjemmet som til kontoret. På billedet fremstår den som stol, men det smarte ved modellen, er at man kan sætte to ”modsatte” stole sammen, og herved skabes der en sofa. Også denne sofa passer såvel til hjemmet som kontoret. Jeg forestiller mig selve stolen/sofaen fremstillet i læder/stof og benene fremstillet i stål/træ. Med hensyn til armlænet (grønt på tegning), forestiller jeg mig dette i mørkt træ eller beklædt med stof. Farver kan varieres.

9 MODEL: RØD GUL© (tegnet 1996)
Model Rød Gul er en sjov sofa, som sætter lidt kolorit på hjemmet/kontoret. Den er i grunden ganske simpel og består af en buet ryg samt en pude der ender i tre halvcirkler. Pudens overdel er her gul og resten af sofaen er rød. Dette fremhæver sofaens design, og giver sjov og anderledes effekt. Igen gælder det, at sofaen sagtens kan bruges i boligen som på kontoret. Jeg forestiller mig selve stolen/sofaen fremstillet i stof og benene fremstillet i stål/træ. Farver kan varieres.

10 MODEL: GENIAL© (tegnet 1997)
Model Genial er også en sjov sofa. Den består af en bundplade, der er danner en flot bue samt virker som sofaens ben. Oven på denne er fastsat en stor pude samt ryglæn. Specielt for puden er, at den ender i to flotte skrå vinkler på siderne, og ryglænet er buet. Til armlæn bruges to cylinderformede puder. Jeg forestiller mig bundpladen fremstillet i stål/metal/træ. Puden samt ryglæn i stof og benene fremstillet i stål/træ. Armlæn bør være bløde puder beklædt med stof. Farver kan varieres.

11 MODEL: JUHUH© (tegnet 1997)
Model Juhuh er en sofa beregnet til egoisten, der holder af at komme hjem og ligge godt i sin ”egen sofa”. Juhuh kan f.eks. stilles foran fjernsynet, ved anlægget osv. Den består an en buet ”bundpude”, der står direkte på gulvet. For enden af denne stikker to cylinderformede stænger op. Disse holder ryglænet. Ryglænet består af en pude der en svunget efter ryggen, sådan at man sidder behageligt. Til tegningen skal det siges, at pudens bue er lidt for høj, dette skal naturligvis ændres, så sofaen bliver behagelig at sidde i. Med hensyn til de to cylinderformede stænger, skal det også siges at disse sagtens kunne være firkantede i stedet. Jeg forestiller mig ”bundpuden” beklædt med stof, det samme gælder ryglænet. De to stænger der holder ryglænet kan fremstilles i stål/træ. Farver kan varieres.

12 MODEL: ROMAN© (tegnet 1995)
Model Roman er en lille topersoners sofa, som er meget stilfuld og kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Den kan stå frit i rummet, eller sættes op af en væg, således at denne udgør ryglænet. Sofaen består af et skelet der udgør ben samt sofa. Oven på dette er fastsat en pude der passer med skelettets kurver. Materialemæssigt forestiller jeg mig skelettet fremstillet i stål/træ, og puden beklædt med stof/læder. Jeg beder Dem se bort fra tegningens små grafikfejl (sorte streger på puden - tak). Farver kan varieres.

13 MODEL: LYNSOFA© (tegnet 1997)
Model Lynsofa er en lille sofa/skammel. Den består af en ellipse i bøjet træ/metal. Det er vigtigt at ellipsen laves i et materiale der kan give efter når man sætter sig på møblet, således at denne virker som fjeder. Oven på ellipsen er der fastsat en firkantet pude, der går ud over ellipsens sider. Lynsofa kan bruges såvel i hjemmet som på kontoret. Ellipse bør som sagt fremstå i passende materiale. Pude bør beklædes med farvet stof eller læder. Jeg undskylder at tegningen er helt grøn, ellipse og pude er naturligvis to forskellige elemeneter. Farver kan varieres.

14 MODEL: INDUSTRY© (tegnet 1997)
Model Indystry er en meget moderne sofa. Min oprindelige ide med Industry var at den skulle stå som et ”ventemøbel” nær receptioner osv. Dette er stadig ideen, jeg har blot tegnet en midre model, med knapt så mange siddepladser til brug i hjemmet. Industry består af en stor ring, der udgør sofaens fundament og virker som ryglæn for siddepladserne. Til siddepladser bruges en ”tandhjulsformet” pude. På den store model udgør to ”tandhjul” en siddeplads, hvorimod et tandhjul på den lille model udgør en siddeplads. Der er otte siddepladser på den store Industry og seks på den lille. Dette kan naturligvis varieres. Ydermere kan enkeltbrugeren lægge sig i midten af møblet og bruge den som ”egoist” sofa til læsning eller til at se fjernsyn i. Sofaen bør fremstå i stof. Farver kan varieres.

15 MODEL: CYLINDER© (tegnet 1997)
Model Cylinder er en meget moderne og sjov liggestol til hjemmet. Den består af en gennemgående plade formet i en behagelig liggestilling. På denne er der fastsat 15 små cylinderformede puder, der udgør det man ligger på. Bagest udgør en plade liggestolens bageste ben. Plade og ben bør fremstå i stål, puderne i hårdt skum beklædt med stof. Farver kan varieres. Til tegningen skal det siges at farverne er forkerte. Kun cylinderne skal være blå, og resten fremstår altså i stål. Dette beklager jeg.

16 MODEL: RELAXE© (tegnet 1997)
Model Relaxe er en stilfuld og enkel liggestol, som både kan bruges udendørs og indendørs. Den kan bruges som et møbel eller som en mere elegant liggestol i fobindelse med hotel osv. Selve konstruktionen er en svunget plade med påsat ben. Til at aflaste krop og nakke kan man beklæde konstruktionens top med en lang tynd pude, eller evt. flere. Der hvor nakken hviler, kunne man også lade en pude ligge delvist nede i konstruktionen. Jeg har mange ideer til hvordan pude/puder kunne laves. Jeg forestiller mig skelettet fremstillet i træ/stål, og eventuelle puder i stof eller gummi med en ru overflade i god kvalitet til udendørs brug. Ved at beklæde puder med gummi til udendørs brug, behøver man ikke at frygte regnen. Farver kan varieres.

17 MODEL: X BORD© (tegnet 1997)
Model X Bord er et simpelt lille bord som kan bruges overalt i hjemmet eller på kontoret. Det kan placeres mange forskellige steder, f.eks. med en blomsteranretning på, eller bruges i en entré til at have nøgler osv. liggende på - kort sagt - der er mange muligheder. På tegningen ses X Bord også som en skammel/stol (til højre). Oven på er der fastspændt to puder i forskellig størrelse, og med et mellemrum imellem. Puder kan naturligvis laves på mange forskellige måder. Med hensyn til materiale er der mange muligheder. X bord kan laves i stål/træ/hård plast/glas osv. Puderne skal blot være gode at sidde på, og kan have mange forskellige overflader. Farver kan varieres.

18 MODEL: BIGFOOT© (tegnet 1997)
Model Bigfoot kan bruges til forskellige formål. Den kan f.eks. bruges som en skammel til at sidde på, i forbindelse med en sofagruppe osv. Her skulle en tynd pude da fastsættes på toppen. Den kan også bruges som sofabord osv. Her kunne man f.eks. beklæde toppen med en tynd irgrøn glasplade osv. Yderligere kunne den bruges til at hvile fødderne på mens man sidder i en sofa. Mulighederne er mange. Materialevalg er også meget fleksibelt. Hvis møblet skal bruges som bord, forestiller jeg mig som beskrevet, en tynd irgrøn glasplade ovenpå. Her kunne møblet da være beklædt med stålplader, dette ville give en flot effekt. I træ kunne pladen blot være træet i sig selv. Til brug som skammel kunne man både lægge en tynd pude ovenpå eller ”sprøjte” et tyndt lag sort ru gummi ovenpå toppen. Farver kan varieres.

19 MODEL: COOL© (tegnet 1997) Model Cool er en flot og moderne stol til det stilrene hjem - til forbrugeren der godt kan lide simple og flotte møbler. Stolen kan bruges sammen med flere af samme slags, eller blot stå alene. Den kan også sagtens bruges på til firmaer som mødestol, eller i en hall. Dens konstruktion er simpel. Pude og ryglæn er samme konstruktion. Det forreste af denne konstruktion hviler på gulvet, mens der bagpå er placeret to stålben. Med hensyn til materialer forestiller jeg mig pude og ryglæn beklædt med sort/hvidt læder, men jeg har mange andre forslag. Stolen ville også være utrolig flot beklædt med råhvidt stof, eller f.eks. stof i andre farver. Benene kunne være i træ, men jeg tror umiddelbart de vil være flottest i stål. Farver kan varieres.

20 MODEL: SPACE ONE© (tegnet 1997)
Model Space One er en sjov stol, der kan bruges i alle sammenhænge. Dens linjer er utraditionelle, og giver et frisk pust i sammenhæng med nyere og ældre møbler. Materialemæssigt kan den f.eks. konstrueres i formstøbt plastic, således at det er muligt at lave stolen ud i et, men mulighederne er mange. Farvemæssigt kunne man vælge nogle af de mange pastelfarver der er på mode lige nu, men dette er naturligvis en smagssag. Farver kan varieres.

21 MODEL: STREGKODE© (tegnet 1997)
Model Stregkode er igen en stol der kan bruges i mange sammenhænge. Oprindelig har jeg designet den til at være en spisestuestol, men det behøver den nødvendigvis ikke at være. Stolen er ganske simpel, og består af en buet ”plade”, der danner en stol. På de sidste tre tegninger er stolen beklædt med et billede af en stregkode, der er forstørret op, også her er mulighederne utallige, og der kan skabes mange sjove effekter. Materialemæssigt kan man lave stolen i formstøbt farvet plastic, beklædt med ”billeder”, eller man kan lave stolen i træ osv. Det er muligt at stolens form skal tilpasses, således at stolen opnår størst mulig brugervenlighed.

22 MODEL: PLASTIC© (tegnet 1997)
Model Plastic er en simpel men køn stol. Anvendelsesmulighederne er utallige. Hvis man ønsker at sidde blødere, kan der fastsættes en pude eller lægges et tyndt lag ru gummi på siddefladen. På den sidste tegning er der ”indgraveret” nogle ”fuer” i stolen, som havde man brugt en mejsel. Dette giver en meget smuk og dekorativ overflade til alle farver og materialer. Denne model bør fremstå som den er, og altså ikke med en pude. Stolen kan laves i stål/farvet plastic/træ osv. Farver kan varieres.

23 MODEL: CIRKEL© (tegnet 1997)
Model Cirkel er en reol, som jeg personlig er helt vild med. Hvorfor skal reoler være firkantede, praktisk? Okay... men det er også vigtigt at ting er dekorative, og jeg synes at Cirkel vil give et frisk pust til ethvert hjem/kontor. Reolen består på tegningen af ni cirkler der er sat sammen, men antallet af cirkler og deres størrelse kan varieres. Og er man helt vild for at bøger osv. skal stå lige i reolen, ja så kan der konstrueres et lille bundstykke til hver cirkel, og problemet er løst. Reolen kan laves i mange forskellige materialer. Farver kan varieres.

24 MODEL: WHEEL© (tegnet 1996)
Model Wheel er en skinne med tilhørende halogenlamper. Skinnen er cylinderformet. Herpå er hver lampe sat fast med en gummiring, hvori der naturligvis en en elektrisk leder til lampen. En kort cylinderformet stang fører ned til en lille blå gummiring på selve lampen. Herfra løber en ”stofskærm” der kan klare varmen fra pæren, og samtidig giver en god effekt, da lyset fra halogenpæren skinner igennem skærmen uden at blænde. På midten af lampen sidder en skinnende stålring, og nedenunder den igen en skærm magen til den oven over. Til sidst ender lampen i en lille stålring hvor lyset kommer ud igennem. Enden af denne kunne evt. have påsat et lille glas, så man ikke blændes ved at kigge op på lampen. Materialer og farver kan varieres.

25 MODEL: SPACE© (tegnet 1996)
Model Space er ment som en opkvikker i hjemmet eller kontoret. Det er en lille skrivebordslampe, eller læselampe. Den består af en cylinder hvori der er placeret en halogenlampe. For enden af denne cylinder sidder en anden lille cylinder (på tegning skinnende stål). Bag på den er sat en rød spids. Til at forbinde lampehovedet med foden, som er en tyk gummiring, med hul i, løber en række ”metalsnore”. Snorene ender i gummiringens midte. Aller nederst hjælper en plade til lampens balance. 3D tegningen af Space er lidt primitiv. Det er meningen at der skal løbe en række huller i den lange cylinder, således at lys svagt kan strømme ud herfra. Ydermere bør spidsen af lampen være forsynet med en lille ”stribet” stålring til dekoration. Jeg forestiller mig lampen i stærke og sjove farver. Materialer kan varieres, men det er vigtigt ”snorene” fra hoved til fod, konstrueres i et materiale der er bøjeligt, således at lampen kan ”vendes og drejes”, og aldrig har den samme karakter. Ydermere skal snorene være i god kvalitet, så de ikke bukker under.

26 MODEL: ROOSTER© (tegnet 1997)
Model Rooster er en vanvittig og sjov lampe, der også kan bruges i hjemmet eller på kontoret. Halogenpæren sidder i en spidset cylinder. For enden af denne sidder en lille stålring. På tegningen er der stål der hvor lyset kommer ud, det er selvfølgelig meningen at der er hul i ringen. Bagest på lampehovedet sidder tre røde ”takker”, der udgør en slags ”fjerprydning”. Fra hovedet til foden løber en tyk ”stang”. Lampens fod udgøres af fire tykke ru gummiringe. Jeg forestiller mig lampen i stål, plastic og gummi, og i stærke farver.

27 MODEL: GREEN© (tegnet 1997)
Model Green er et stilrent spise- eller arbejsbord. Det består af fire stålben, der er skudt op i en stålramme med lidt tyndere mål en benene, således at benenes ene kant kan ses igennem bordpladen af glas (se tegningen hvor man ser bordet oppefra). Bordpladen er en tyk irgrøn glasplade, der enten kan hviler på bordbenene (til højre), eller hviler på stænger der går på tværs af bordet (til venstre). Stængernes tykkelse osv. kan varieres. Jeg forestiller mig bordet fremstillet i stål/jern. Det er vigtigt at glaspladen er tyk og flot, og af en god kvalitet, således at den fryder øjet.

28 MODEL: MILJØ© (tegnet 1997)
Her har jeg tegnet et miljø, for at vise hvordan nogle af mine møbler kunne se ud sammen.

29 MODEL: A© (tegnet 1997) Model A er en stilren sofa og meget elegant i enhver sammenhæng. Den skal være behagelig at sidde i og kan bruges af såvel en som to personer. Benene kan fremstilles i stål, metal eller træ. Til ryg og puder forestiller jeg mig stof i stærke farver eller traditionel læder.

30 MODEL: NO NON© (tegnet 1998) se beskrivelse i Danske Møbler, Nummer 1, feb. 2000, s. 48
Stol 1998.

31 MODEL: BEACH 2000© (tegnet 1998)
Stol og bænk 1998.

32 MODEL: LIE DOWN© (tegnet 1998)
Liggestol 1998.

33 MODEL: SPACE HERO© (tegnet 1998)
Stol og Liggestol 1998.

34 MODEL: THE LAMP© (tegnet 1998)
Lampe 1998.

35 MODEL: THREE LEGS INSTEAD OF ONE© (tegnet 1998)
Lampe 1998.


Download ppt "Alle designs© i denne præsentation tilhører"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google