Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Spørgsmål: Kan jeg få Excel til at optælle hyppigheden af en række data, som jeg har i hver deres celle – f.eks. karakterer? Eksempel: Jeg har indtastet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Spørgsmål: Kan jeg få Excel til at optælle hyppigheden af en række data, som jeg har i hver deres celle – f.eks. karakterer? Eksempel: Jeg har indtastet."— Præsentationens transcript:

1 Spørgsmål: Kan jeg få Excel til at optælle hyppigheden af en række data, som jeg har i hver deres celle – f.eks. karakterer? Eksempel: Jeg har indtastet 100 karakterer i cellerne A1-E20. Kan Excel lave en hyppighedstabel over disse tal?

2 JA! – Du behøver ikke slavearbejdet med at sidde og tælle op selv!
Data er indtastet her

3 JA! – Du behøver ikke slavearbejdet med at sidde og tælle op selv!
Data er indtastet her - Og hyppighederne af de forskellige karakterer skal skrives her

4 Du skal bruge funktionen TÆL.HVIS

5 Du skal bruge funktionen TÆL.HVIS
1. Stil dig i den celle, hvor antallet af karakterer skal stå

6 Du skal bruge funktionen TÆL.HVIS
Stil dig i den celle, hvor antallet af karakterer skal stå 2. Tryk den lille trekant efter Σ (Autosum) længst til højre i menuen

7 Du skal bruge funktionen TÆL.HVIS
Stil dig i den celle, hvor antallet af karakterer skal stå 2. Tryk den lille trekant efter Σ (Autosum) længst til højre i menuen 3. Vælg Flere funktioner

8 Du skal bruge funktionen TÆL.HVIS
Stil dig i den celle, hvor antallet af karakterer skal stå 2. Tryk den lille trekant efter Σ (Autosum) længst til højre i menuen 3. Vælg Flere funktioner 4. Find TÆL.HVIS i listen over funktioner

9 Du skal bruge funktionen TÆL.HVIS
Stil dig i den celle, hvor antallet af karakterer skal stå 2. Tryk den lille trekant efter Σ (Autosum) længst til højre i menuen 3. Vælg Flere funktioner 4. Find TÆL.HVIS i listen over funktioner … og tryk OK

10 Du skal bruge funktionen TÆL.HVIS
5. Udvælg nu de celler, hvor dine data står. Enten ved at markere cellerne med musen (med venstre musetast nedtrykket) – eller ved at angive området fra øverste venstre celle til nederste højre celle i området (A1:E20)

11 Du skal bruge funktionen TÆL.HVIS
6. Da Excel skal tælle i de samme celler, uanset hvilken karakter, der skal tælles, sættes der $-tegn på celleangivel-serne: ($A$1:$E$20). Dette gøres nemmest ved at bruge F4-tasten

12 Du skal bruge funktionen TÆL.HVIS
7. Angiv nu i feltet Kriterium, hvilke værdier der skal tælles. Dette gøres smartest ved at klikke på cellen med den værdi (karak-ter), der skal tælles. Skal antallet af karakteren -3 tælles, klikkes på cellen G3, hvor karakteren står.

13 Du skal bruge funktionen TÆL.HVIS
8. Tryk OK

14 Du skal bruge funktionen TÆL.HVIS
8. Tryk OK, og antallet af karakteren angives nu i den udpegede celle (her: H3)

15 Du skal bruge funktionen TÆL.HVIS
9. Kopier funktionen til de øvrige celler med karakterer, der skal optælles. (Gøres ved at trække i den lille firkant i nederste højre hjørne af cellen)

16 Du skal bruge funktionen TÆL.HVIS
9. Kopier funktionen til de øvrige celler med karakterer, der skal optælles. (Gøres ved at trække i den lille firkant i nederste højre hjørne af cellen)

17 … og antallet af de forskellige data (her: karakterer) er nu optalt.
Hyppighederne af de forskellige data er fundet!


Download ppt "Spørgsmål: Kan jeg få Excel til at optælle hyppigheden af en række data, som jeg har i hver deres celle – f.eks. karakterer? Eksempel: Jeg har indtastet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google