Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

BaptistKirkens 175 års jubilæum

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "BaptistKirkens 175 års jubilæum"— Præsentationens transcript:

1 BaptistKirkens 175 års jubilæum
Inspirationsdag 2. november 2013

2 Jubilæum De første danske baptister blev døbt en tidlig søndag morgen i Lersøen ved København den 27. oktober Ulovligt! Den 30. oktober 1939 blev den første danske baptistmenighed stiftet. 10 år før grundloven! Vi har altså 175 års jubilæum i Det vil vi også gerne fejre med andre frikirker, da det samtidig er jubilæum for alle danske frikirker ;-)

3 Jubilæumsindsamling 2014

4 Aktiviteter Jubilæumsindsamling går til:
Katastrofeforebyggelse i Burma / Myanmar Børneprojekter i Burundi og Rwanda Salg af kaffe fra Burundi og Burma-te Events

5 Myanmar/Burma Myanmar er et etnisk flertal i midten og større delstater rundet om (i alt ca. 135 distinkte etniske/sproglige grupper) Overgangen – fra tale om etniciteter til katastrofeforebyggelse er, at Chin’erne er nogen af de mest afkoblede og diskriminerede

6 Kort om historien 1948: Uafhængighed fra England under Aung San
1962: Ne Win og militærkup. 28 års socialisme og isolering 1988: Massive demonstrationer udspringer fra studentermiljøerne 1990: Valg, vindes af NLD - Aung San Suu Kyi -> husarrest 1993 – 1997: Våbenhvil- aftaler med etniske grupper 2007: Safran revolutionen 2008: Super cyklonen Nargis og grundlovsvalg 2010: Valg igen. Suu Kyi frigives syv dage efter. Efter 20 års arrest 2011: Ny præsident: Thein Sein. Politisk forår. Mere fri presse. Fangefrigivelser og Våbenhvile forhandlinger 2012: Flere fredsforhandlinger. Frit suppleringsvalg i april og Aung San Suu Kyi og NLD stiller op Statistik fra artikel om landet 58 mill, lang som Indien, med 300 USD i BNP et af de fattigste i Asien – efter 50 års militærdiktatur, som var brutalt og inkompetent

7 Den onde spiral i bjergene
Skovrydning Blotlagt overfladejord forsvinder Heftige regnskyl Erosion Vandet trænger ned i ler-skifferlaget Jordskred ødelægger hytter og marker Og så skal der sælges brænde

8 5 km med 20 kg ris på ryggen Ris dyrkes i lavlandet og skal købes heroppe. Vejen er lang, byrden er tung, men der er ikke ret meget mere mad her i marts (høsten var i Aug-Okt). I jan – juni mangler der mad. Mange forældre får kun lidt majs og bønne grød én gang om dagen!

9 Svedjebrug og dets konsekvenser

10 Erosion som resultat af markafbrænding og regn
August 2011

11 Hus, bro og vej forsvinder
Broen er skyllet væk Jordskred ned over hytten

12 Katastrofeforebyggelse Hjælp til selvhjælp
Projektet sikrer: Træning og uddannelse i lokalsamfundet Bedre rustet når katastrofer indtræffer Etablering af lokale varslingskomitéer Kontakt til folk og institutioner (myndigheder), der kan hjælpe udefra Benytter ‘træning-af-trænere’ så flere uddannes MBC omdrejningspunkt – lokal menigheder – regionalt – lokalt Pulje til konkrete tiltag i landsbyer – f.x. førstehjælpskasse, højtaler/megafon til alarmering Etablering af ‘risbanker’

13 Burundi og RWaNDA

14 Rwanda og Burundi Blandt verdens fattigste lande Høj børnedødelighed
Mange får ingen uddannelse Indkomsten meget lav Forældreløse og udsatte børn som følge af bl.a. hiv og aids Efterdønninger fra krig og ufred

15 Burundi og Rwanda BaptistKirken arbejder blandt de mest udsatte
BaptistKirken støtter 3 projekter der hjælper udsatte og forældreløse børn Samarbejder med lokale kirker eller organisationer

16 Børneprojekter Burundi: Rwanda:
Baptistkirken: børn (familier) får støtte til skolegang, familier med indkomstskabende aktiviteter, menigheder yder omsorg (støttes også af DMR-U) Rwanda: Baptistkirken: 500+ børn (familier) støttes med skolepenge og uddannelse af mentorer LLCCM: 75+ børn fra aidsramte familier støttes med skolegang, indkomstskabende aktiviteter og omsorg

17 Events Kollekter Salg af jubilæums kaffe og te
Koncerter, loppemarkeder basarer mv Foredrag eller filmfremvisninger Fx – The Lady eller Burma VJ Spejderhjælpen har godt materiale til børn om Burma Inviter en burmeser eller afrikaner på besøg.

18 Kollekter Jævnlige kollekter til jubilæumsindsamling - fx månedligt
Lad al løs kollekt gå til jubilæumsindsamlingen Ekstraordinære kollekter i forbindelse med andre arrangementer

19 Burma te og Burundi kaffe
Kaffebønnerne kommer fra Burundi og er importeret direkte til BaptistKirken, brændt i Danmark. Teen bliver muligvis en speciel import fra Burma, hvis kvaliteten af teen og prisen er rigtig. Alternativt bliver der blandet en speciel jubilæums- blanding til BaptistKirken af Bornholms Thehandel.

20 Burma te og Burundi kaffe
For hver pose kaffe går 20 kr. - og for te 10 kr. - ubeskåret til jubilæumsindsamlingen. Kaffen vil koste 60 kr./500 gr. (malet el. bønner) Teen vil koste ca. 45 kr./100 gr. Hvor meget tror I, at der kan sælges i jeres menighed i løbet af 2014?

21

22 Nøgle-datoer i 2014 Jubilæumsfest på sommerstævnet d. 23. juli
Uge 42 – oktober – i menighederne Jubilæumsfest den 25. oktober i menighederne Regionale møder/fester? Nordjylland har planer!

23 Jubilæumsåret Vi ønsker, at jubilæet primært bliver brugt missionalt – dvs. at vi bruger anledningen til at fortælle mennesker om Jesus på alle de måder, vi kan komme i tanke om. Derfor opfordrer vi alle baptist-menigheder til at fejre jubilæum – gerne i uge 42, 2014

24 Uge 42, 2014 Hvad gør jeres kirke speciel?
Vi ønsker, at alle baptistkirker skal være vedkommende og gøre en forskel i lokalsamfundet. Spørg derfor jer selv: Hvem vil græde over hvis vores kirke lukker (altså ud over os selv)? Hvem vil I gerne have skulle savne jeres kirke? Hvordan kan I være vedkommende for de mennesker?

25 Behov og ressourcer Spørg derfor: Hvilke behov ser vi i vores lokalsamfund, som vi (evt. sammen med andre) ville kunne opfylde Hvilke ressourcer har vi i vores menighed? Find noget, I ønsker at blive gode til, og koncentrer jer om det! Stol på Guds kraft, drøm stort men vær samtidig lidt realistiske.

26 Holbæk har gjort det!

27 Tilbud fra International Commission
For et par år siden fik vi kontakt til International Commission, som er en baptist-missionsorganisation fra USA, som netværker i Europa. De tilbyder at sende teams med ressourcer til Danmark uge 42, 2014.

28 Hvis I vil samarbejde med IC:
Kontaktperson er Jerry Byrd 10. januar 2014: Indikation. Vi er interesserede! 15. februar: Hvis vi skal have et team på besøg, så skulle de gerne kunne bidrage med XX og vi vil gerne have at teamet består af X-X personer. Præsentation af den generelle idé Hvor mange dage, vil vi gerne have et team på besøg

29 Samarbejde med IC Planlægning:
En hel uges program er hårdt. Evt. pause en dag. To menigheder kan dele et team, tre dage et sted og derefter tre dage et andet. Tag hensyn til både byens og menighedens størrelse.

30 Samarbejde med IC I dag vil vi gerne have en indikation på interessen for IC På en skala fra 1-4 ”Vil menigheden gøre brug af IC?” 1: Tvivlende 2: Interesserede 3: Planlægger 4: Vi vil helt sikkert have et team I parentes: antal – evt. med margin. Antallet skal højst være det samme som de lokalt aktive, der er med hele tiden!

31 Samarbejde med IC 1. august 2014 skal man være sikker!
Indstil jer på ændringer Indkvartering (det er ok at bo hos mennesker, der ikke kommer i kirken!) Der skal findes en kontaktperson i menigheden fra starten, som kan distribuere oplysninger.

32 Logokonkurrence Vores nuværende logo er smukt! Men farven korresponderer dårligt med de farver, vi bruger i dag. (bliver fx aldrig brugt i baptist.dk) Vi har det ikke i formater, som vi bruger på nettet og i annoncer Hvad findes der af kreative ideer derude? Vi ønsker at afspejle et levende kirkesamfund.

33 Jubilæumsfest på stævnet
Det skal være sjovt og for alle generationer, og gerne noget, hvor vi får nogen til at se på os udefra…. Der skal være noget lækkert – måske en kage-konkurrence, hvor vi kan afsløre efterfølgeren til ”drømmekage fra Brovst”? Vi afslører vinderlogoet og overrækker præmien til vinderen.

34 Andre nationale ideer Stafetløb mellem menighederne
Historiefortælling specielt for migranterne, Poul Erik Jensen vil tage rundt som fortæller – dansk og europæisk baptisthistorie, evt. sammen med lokal-historie

35 Gave til gæsterne Når I holder arrangementer i uge 42 – eller når I holder jubilæumsfest (lidt om det senere) vil I måske gerne give folk en gave, som vil minde dem om kirken og dagen… Vi har et bud på en sådan gave!

36 Gave til gæsterne Et termokrus fra Menu, som vil koste 25-30 kr.
pr. stk.

37 Hjemmeside 175baptist.dk Ideer og gensidig inspiration, hvad sker der i menighederne. Billedgalleri Idé-katalog (kommer lige om lidt) Dagens ord Vælg et skriftsted og begrund hvorfor. Hvor mange af jer vil bidrage?

38 Drejebøger til aktiviteter
Hvad kan vi finde på i jubilæumsåret?

39

40 Hvad gør vi nu? Finder ud af, hvad I vil uge 42, 2014!
Har I brug for International Commision? Bestille krus inden 15. februar på sekretariatet. Får plakater, postkort og klistermærker. Plakaterne er færdige til LKII i Vejle. Resten kommer omkring nytår.

41 DR-kirken og andet spændende
Frikirkerne mødes i næste uge for at snakke om, hvordan vi vil markere vores fælles jubilæum PR – pressen, kronikker og læserbreve DR-kirken i oktober 2014? Kunne det blive sådan, at alle frikirker holder fest samme dag – 25. oktober 2014?

42


Download ppt "BaptistKirkens 175 års jubilæum"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google