Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

“Forlægget ved den mundtlige prøve er eksaminandens synopsis, som er udarbejdet på baggrund af et problemområde, der er fundet egnet af læreren som eksaminationsgrundlag.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "“Forlægget ved den mundtlige prøve er eksaminandens synopsis, som er udarbejdet på baggrund af et problemområde, der er fundet egnet af læreren som eksaminationsgrundlag."— Præsentationens transcript:

1 “Forlægget ved den mundtlige prøve er eksaminandens synopsis, som er udarbejdet på baggrund af et problemområde, der er fundet egnet af læreren som eksaminationsgrundlag. Den mundtlige prøve består af to dele: 1) Eksaminanden giver en kort mundtlig redegørelse for det valgte problemområde. Redegørelsen skal omfatte beskrivelse af: • mål for arbejdet med problemområdet • indhold • anvendte matematiske discipliner • konklusion på baggrund af arbejdet. 2) Samtale med udgangspunkt i synopsen og eksaminandens redegørelse for det valgte problemområde. Andre problemstillinger med relation til det faglige indhold skal indgå i samtalen. Eksaminationstiden er 25 minutter. Der gives eksaminanden en forberedelsestid på 25 minutter til at klargøre anvendelse af it, transparenter, modeller eller andre materialer.”

2 Synopsis matematik D Tur til Prag

3 Problemområde Jeg vil gerne holde en forholdsvis billig storbyferie med stort kulturelt indhold . Jeg har fået anbefalet Prag. Før turen vil jeg gerne vide mere om Prag som by.

4 Problemstilling Ligner Prag København? Hvad koster en kulturel oplevelse? Hvad koster transport til Prag Overnatning?

5 Præsentation af problemområde
Prag er Tjekkiets er hovedstad og den største by i Tjekkiet. Efter kommunismens fald er turismen blomstret og Prag er blevet en populær by at besøge. Prag er kendt for sin gamle og velbevaret arkitektur. Prag er stadig i en forholdsvis billig by at besøge i forhold til dansk standard. Jeg har fundet et meget hyggeligt bed and breakfast, der er indrette med skråvægge og hems. Jeg lider af højdeskræk og vil gerne vide hvor højt oppe jeg sover.

6 Disposition Hvordan udvikler Prag sig sammenlignet med København i forhold til indbygger. Væksten undersøgelse Hvordan kan jeg komme billigst til Prag fra Danmark? Lineære funktioner Hvad koster det i kroner at se music fontain og hvor stort er et af springvandene? Omregning i valuta Parablen I værelset på den bed and breakfast jeg bor på, er værelset hyggeligt indrette med en hems. Hvor højt oppe sover jeg? Trigonometri

7 Synopsis Problemområde: Aids i verden Aids er en sygdom, som uden behandling draber langsomt. Men pa verdensplan er det en epidemi, der draber over mennesker hver dag. Hidtil har kampen mod aids bestaet i at undga, at flere mennesker far sygdommen. Men det hjalper ikke de 42 millioner mennesker i ulandene, som allerede er smittede. Mange vil do langsomt pa trods af, at der findes medicin, som kan forbedre deres livskvalitet og forlange livet for dem. Problemstillinger • Hvor udbredt er aids i verden? • Hvor mange dør hver dag af aids? • Hvordan er udviklingen i aids-tilfælde forskellige steder i verden?

8 Præsentation af problemområde
Aids betyder Acquired Immuno Deficiency Syndrome. Aids er forarsaget af hiv-virus, der angriber immunforsvaret. Nar immunforsvaret bliver svagt, bliver kroppen sarbar for livstruende sygdomme. Hiv-virus kan vare i kroppen i op til 10 ar, for selve aids-sygdommenbryder ud. De forste tilfalde af aids blev opdaget i USA omkring hiv-virus findes i bl.a. blod, sadog brystmalk og smitter ved seksuel kontakt og fra mor til barn i forbindelse med fodsel og ved amning. Der findes ingen kur mod aids. Men der fremstilles medicin, som kan hamme formeringen af hiv og dermed forsinke udviklingen af aids. Medicinen er dyr, og det betyder, at mange fattige lande ikke har rad til denne medicin, hvilket betyder, at sygdommen udvikler sig eksplosivt.

9 Disposition • Undersøgelse af udbredelsen af aids i verden - statistiske undersøgelser Diagrammer • Udviklingen i antallet og dødsfald af aids i fx Danmark over en årrække - tegn diagram - hvad er der sket med udviklingen? - beregn størst procentvise vækst - hvordan ville det have set ud i dag, hvis væksten havde forsat? - beregn gennemsnitlig årlig vækst over en periode tegn vækstkurve • Udviklingen af aids i verden i dag find væksten af aids-tilfælde i forskellige

10 beregn gennemsnitlige årlige vækstrater
tegn vækstkurver for de forskellige lande og sammenlign • Udviklingen af sygdomme i fremtiden - Hvis væksten fortsætter, hvor mange vil være smittet med hiv om ti år? - Hvor mange nye tilfælde vil der komme hvert minut i 2010, hvis det ikke lykkes at bekæmpe udviklingen af aids. Konklusion Her skriver kursisten sine konklusioner pa arbejdet. Matematiske discipliner • Procent • Statistik • Potenser og rødder • Funktioner – vækst • Prognoser.


Download ppt "“Forlægget ved den mundtlige prøve er eksaminandens synopsis, som er udarbejdet på baggrund af et problemområde, der er fundet egnet af læreren som eksaminationsgrundlag."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google