Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

19-06-2014. 2 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven ”Opgaven: Du skal vælge en sag, hvor en kamp for det gode liv står i centrum. Du skal undersøge og diskutere.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "19-06-2014. 2 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven ”Opgaven: Du skal vælge en sag, hvor en kamp for det gode liv står i centrum. Du skal undersøge og diskutere."— Præsentationens transcript:

1 19-06-2014

2 2 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven ”Opgaven: Du skal vælge en sag, hvor en kamp for det gode liv står i centrum. Du skal undersøge og diskutere både den opfattelse af det gode liv, der ligger bag, og kampens midler i forhold til målet. Formulering fra Stx-studentereksamen: Du skal udarbejde en problemformulering og en synopsis, hvor den valgte kamp for det gode liv belyses gennem anvendelse af viden og metoder fra to fag. Metoderne skal være forskellige og det ene fag skal være på mindst B- niveau.”

3 19-06-20143 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven ”Opgaven: Du skal vælge en sag, hvor en kamp for det gode liv står i centrum. Du skal undersøge og diskutere både den opfattelse af det gode liv, der ligger bag, og kampens midler i forhold til målet. […].” Formulering fra Stx-AT-eksamen:

4 19-06-20144 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven ”Opgaven: Du skal vælge en sag, hvor en kamp for det gode liv står i centrum. Du skal undersøge og diskutere både den opfattelse af det gode liv, der ligger bag, og kampens midler i forhold til målet. […].” Formulering fra Stx-AT-eksamen: Kommentarer til kravet: ’Undersøge & diskutere’: -Almindeligt for alle opgaver: Taksonomisk struktur.

5 19-06-20145 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven ”Opgaven: Du skal vælge en sag, hvor en kamp for det gode liv står i centrum. Du skal undersøge og diskutere både den opfattelse af det gode liv, der ligger bag, og kampens midler i forhold til målet. […].” Formulering fra Stx-AT-eksamen: Kommentarer til kravet: ’Undersøge & diskutere’: -Almindeligt for alle opgaver: Taksonomisk struktur. -Men på trods af, at man selvfølgelig skal diskutere emnet på et fagligt grundlag, så kan det for de naturvidenskabelige fag, særligt fysik og kemi, blive en udfordring at diskussionen af emnet hovedsageligt vil anvende begrundelser og overvejelser om ’det gode liv’ fra fag der hører under det samfundsvidenskabelige og/ eller det humanistiske hovedområde.

6 19-06-20146 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven ”Opgaven: Du skal vælge en sag, hvor en kamp for det gode liv står i centrum. Du skal undersøge og diskutere både den opfattelse af det gode liv, der ligger bag, og kampens midler i forhold til målet. […].” Formulering fra Stx-AT-eksamen:

7 19-06-20147 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven ”Opgaven: Du skal vælge en sag, hvor en kamp for det gode liv står i centrum. Du skal undersøge og diskutere både den opfattelse af det gode liv, der ligger bag, og kampens midler i forhold til målet. […].” Formulering fra Stx-AT-eksamen: Kommentarer til kravet: ’Midler ift. målet’: -Kamp for at nå mål vil indebære nogle anvendte midler. Disse midler bør (hvis de bidrager til en smerte/ ulykke/ negativ livskvalitet for andre eller én selv i fortid og fremtid) opveje målets konsekvenser:

8 19-06-20148 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven ”Opgaven: Du skal vælge en sag, hvor en kamp for det gode liv står i centrum. Du skal undersøge og diskutere både den opfattelse af det gode liv, der ligger bag, og kampens midler i forhold til målet. […].” Formulering fra Stx-AT-eksamen: Kommentarer til kravet: ’Midler ift. målet’: -Kamp for at nå mål vil indebære nogle anvendte midler. Disse midler bør (hvis de bidrager til en smerte/ ulykke/ negativ livskvalitet for andre eller én selv i fortid og fremtid) opveje målets konsekvenser: Konsekvens-etik/ nytte-etik modsat pligt-etik såvel som betragtninger omkring usikkerheder og risici, kunne inddrages.

9 19-06-20149 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven ”Opgaven: […] Du skal udarbejde en problemformulering og en synopsis, hvor den valgte kamp for det gode liv belyses gennem anvendelse af viden og metoder fra to fag. Metoderne skal være forskellige og det ene fag skal være på mindst B-niveau.” Formulering fra Stx-AT-eksamen:

10 19-06-201410 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven ”Opgaven: […] Du skal udarbejde en problemformulering og en synopsis, hvor den valgte kamp for det gode liv belyses gennem anvendelse af viden og metoder fra to fag. Metoderne skal være forskellige og det ene fag skal være på mindst B-niveau.” Formulering fra Stx-AT-eksamen: Kommentarer til kravet: ’…metoderne skal være forskellige, …’:

11 19-06-201411 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven ”Opgaven: […] Du skal udarbejde en problemformulering og en synopsis, hvor den valgte kamp for det gode liv belyses gennem anvendelse af viden og metoder fra to fag. Metoderne skal være forskellige og det ene fag skal være på mindst B-niveau.” Formulering fra Stx-AT-eksamen: Kommentarer til kravet: ’…metoderne skal være forskellige, …’: -NB: Nærtbeslægtede fag frarådes

12 19-06-201412 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven ”Opgaven: […] Du skal udarbejde en problemformulering og en synopsis, hvor den valgte kamp for det gode liv belyses gennem anvendelse af viden og metoder fra to fag. Metoderne skal være forskellige og det ene fag skal være på mindst B-niveau.” Formulering fra Stx-AT-eksamen: Kommentarer til kravet: ’…metoderne skal være forskellige, …’: -NB: Nærtbeslægtede fag frarådes -To sprogfag kan det som udgangspunkt ikke tilrådes at kombinere: Eks. Dansk og spansk frarådes det at kombinere.

13 19-06-201413 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven ”Opgaven: […] Du skal udarbejde en problemformulering og en synopsis, hvor den valgte kamp for det gode liv belyses gennem anvendelse af viden og metoder fra to fag. Metoderne skal være forskellige og det ene fag skal være på mindst B-niveau.” Formulering fra Stx-AT-eksamen: Kommentarer til kravet: ’…metoderne skal være forskellige, …’: -NB: Nærtbeslægtede fag frarådes -To sprogfag kan det som udgangspunkt ikke tilrådes at kombinere: Eks. Dansk og spansk frarådes det at kombinere. -To naturvidenskabelige fag kan det som udgangspunkt ikke tilrådes at kombinere: Eks. Fysik og biologi frarådes det at kombinere.

14 19-06-201414 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven Generelt -Det frarådes at inddrage et c-niveau fag som man ikke har haft siden 1g.


Download ppt "19-06-2014. 2 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven ”Opgaven: Du skal vælge en sag, hvor en kamp for det gode liv står i centrum. Du skal undersøge og diskutere."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google