Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

02-04-2017.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "02-04-2017."— Præsentationens transcript:

1

2 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven
Formulering fra Stx-studentereksamen: ”Opgaven: Du skal vælge en sag, hvor en kamp for det gode liv står i centrum. Du skal undersøge og diskutere både den opfattelse af det gode liv, der ligger bag, og kampens midler i forhold til målet. Du skal udarbejde en problemformulering og en synopsis, hvor den valgte kamp for det gode liv belyses gennem anvendelse af viden og metoder fra to fag. Metoderne skal være forskellige og det ene fag skal være på mindst B-niveau.”

3 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven
Formulering fra Stx-AT-eksamen: ”Opgaven: Du skal vælge en sag, hvor en kamp for det gode liv står i centrum. Du skal undersøge og diskutere både den opfattelse af det gode liv, der ligger bag, og kampens midler i forhold til målet. […] .”

4 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven
Formulering fra Stx-AT-eksamen: Kommentarer til kravet: ’Undersøge & diskutere’: -Almindeligt for alle opgaver: Taksonomisk struktur. ”Opgaven: Du skal vælge en sag, hvor en kamp for det gode liv står i centrum. Du skal undersøge og diskutere både den opfattelse af det gode liv, der ligger bag, og kampens midler i forhold til målet. […] .”

5 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven
Formulering fra Stx-AT-eksamen: Kommentarer til kravet: ’Undersøge & diskutere’: -Almindeligt for alle opgaver: Taksonomisk struktur. -Men på trods af, at man selvfølgelig skal diskutere emnet på et fagligt grundlag, så kan det for de naturvidenskabelige fag, særligt fysik og kemi, blive en udfordring at diskussionen af emnet hovedsageligt vil anvende begrundelser og overvejelser om ’det gode liv’ fra fag der hører under det samfundsvidenskabelige og/ eller det humanistiske hovedområde. ”Opgaven: Du skal vælge en sag, hvor en kamp for det gode liv står i centrum. Du skal undersøge og diskutere både den opfattelse af det gode liv, der ligger bag, og kampens midler i forhold til målet. […] .”

6 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven
Formulering fra Stx-AT-eksamen: ”Opgaven: Du skal vælge en sag, hvor en kamp for det gode liv står i centrum. Du skal undersøge og diskutere både den opfattelse af det gode liv, der ligger bag, og kampens midler i forhold til målet. […] .”

7 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven
Formulering fra Stx-AT-eksamen: Kommentarer til kravet: ’Midler ift. målet’: -Kamp for at nå mål vil indebære nogle anvendte midler. Disse midler bør (hvis de bidrager til en smerte/ ulykke/ negativ livskvalitet for andre eller én selv i fortid og fremtid) opveje målets konsekvenser: ”Opgaven: Du skal vælge en sag, hvor en kamp for det gode liv står i centrum. Du skal undersøge og diskutere både den opfattelse af det gode liv, der ligger bag, og kampens midler i forhold til målet. […] .”

8 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven
Formulering fra Stx-AT-eksamen: Kommentarer til kravet: ’Midler ift. målet’: -Kamp for at nå mål vil indebære nogle anvendte midler. Disse midler bør (hvis de bidrager til en smerte/ ulykke/ negativ livskvalitet for andre eller én selv i fortid og fremtid) opveje målets konsekvenser: Konsekvens-etik/ nytte-etik modsat pligt-etik såvel som betragtninger omkring usikkerheder og risici, kunne inddrages. ”Opgaven: Du skal vælge en sag, hvor en kamp for det gode liv står i centrum. Du skal undersøge og diskutere både den opfattelse af det gode liv, der ligger bag, og kampens midler i forhold til målet. […] .”

9 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven
Formulering fra Stx-AT-eksamen: ”Opgaven: […] Du skal udarbejde en problemformulering og en synopsis, hvor den valgte kamp for det gode liv belyses gennem anvendelse af viden og metoder fra to fag. Metoderne skal være forskellige og det ene fag skal være på mindst B-niveau.”

10 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven
Formulering fra Stx-AT-eksamen: Kommentarer til kravet: ’…metoderne skal være forskellige, …’: ”Opgaven: […] Du skal udarbejde en problemformulering og en synopsis, hvor den valgte kamp for det gode liv belyses gennem anvendelse af viden og metoder fra to fag. Metoderne skal være forskellige og det ene fag skal være på mindst B-niveau.”

11 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven
Formulering fra Stx-AT-eksamen: Kommentarer til kravet: ’…metoderne skal være forskellige, …’: -NB: Nærtbeslægtede fag frarådes ”Opgaven: […] Du skal udarbejde en problemformulering og en synopsis, hvor den valgte kamp for det gode liv belyses gennem anvendelse af viden og metoder fra to fag. Metoderne skal være forskellige og det ene fag skal være på mindst B-niveau.”

12 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven
Formulering fra Stx-AT-eksamen: Kommentarer til kravet: ’…metoderne skal være forskellige, …’: -NB: Nærtbeslægtede fag frarådes -To sprogfag kan det som udgangspunkt ikke tilrådes at kombinere: Eks. Dansk og spansk frarådes det at kombinere. ”Opgaven: […] Du skal udarbejde en problemformulering og en synopsis, hvor den valgte kamp for det gode liv belyses gennem anvendelse af viden og metoder fra to fag. Metoderne skal være forskellige og det ene fag skal være på mindst B-niveau.”

13 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven
Formulering fra Stx-AT-eksamen: Kommentarer til kravet: ’…metoderne skal være forskellige, …’: -NB: Nærtbeslægtede fag frarådes -To sprogfag kan det som udgangspunkt ikke tilrådes at kombinere: Eks. Dansk og spansk frarådes det at kombinere. -To naturvidenskabelige fag kan det som udgangspunkt ikke tilrådes at kombinere: Eks. Fysik og biologi frarådes det at kombinere. ”Opgaven: […] Du skal udarbejde en problemformulering og en synopsis, hvor den valgte kamp for det gode liv belyses gennem anvendelse af viden og metoder fra to fag. Metoderne skal være forskellige og det ene fag skal være på mindst B-niveau.”

14 AT-eksamen 2013: Krav til opgaven
Generelt -Det frarådes at inddrage et c-niveau fag som man ikke har haft siden 1g.


Download ppt "02-04-2017."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google