Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hygiejne 3.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hygiejne 3."— Præsentationens transcript:

1 Hygiejne 3

2 Program Film om MO Egenkontrol
Kritiske punkter og kritiske kontrolpunkter Film om egenkontrol Gruppe opgaver Egenkontrol, råvarer Film ”En farlig mundfuld” Opgave

3 Film Mikroorganismer

4 Egenkontrol

5 Egenkontrol Virksomheder, der arbejder med fødevarer skal have et godkendt egenkontrolprogram.

6 Egenkontrol Hvad er egenkontrol?
Systematiske handlinger som virksomhederne udfører for at sikre, at fødevarelovgivningen overholdes. Kort sagt, er det rutiner som personalet udfører ved alle produktioner.

7 Egenkontrol Hvorfor udføres egenkontrol?
For at sikre, at maden, der serveres eller sælges, ikke udgør en risiko for menneskers sundhed.

8 HACCP HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point)
Dette program blev i sin tid udviklet af NASA i USA med henblik på at producere mad uden sundhedsfare til astronauter. Siden er programmet blevet overført til fødevarevirksomheder

9 Kritiske punkter og kritiske kontrolpunkter

10 EK: Kritiske punkter Hvad er kritiske punkter?
Steder hvor der er fare for formering af MO, der allerede er i maden. Steder hvor der er fare for at tilføre nye MO til maden. Steder hvor der kan ske fysisk eller kemisk forurening i maden

11 EK: Kritiske kontrolpunkter
Et kritisk kontrolpunk, er et kritisk punkt, som man kan kontrollere

12 Opstart af egenkontrol

13 Opstart af egenkontrolprogram
Gennemgå og vurdere de steder, der kan give problemer i fødevareproduktionen (Kritiske punkter) Udpege de steder i produktionen, hvor det er muligt at føre kontrol med de kritiske punkter (kritiske kontrolpunkter)

14 Opstart af egenkontrolprogram
Fastlæg procedurer for overvågning af de kritiske kontrolpunkter. Dokumentation af de kritiske kontrolpunkter

15 Opstart af egenkontrolprogram
Afgøre hvad der skal ske, hvis der opstår fejl. Revision. Virksomheden skal sørge for, at der sker en løbende udvikling og fornyelse af egenkontrollen

16 Hvor udføres egenkontrollen
Råvarer Produktion Færdigvarer Vedligeholdelse Rengøring og desinfektion Personlig hygiejne

17 - Egenkontrol med Claus Meyer
Film - Egenkontrol med Claus Meyer

18 Gruppeopgave Lav et oplæg om hygiejnen bag et af følgende emner: Emner
Svinekød + oksekød Fjerkræ + æg Fisk + skaldyr Grøntsager + frugter Krydderier + krydderurter Korn + mel + gryn

19 Film - En farlig mundfuld


Download ppt "Hygiejne 3."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google