Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kort om Hjerteforeningen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kort om Hjerteforeningen"— Præsentationens transcript:

1

2 Kort om Hjerteforeningen
Stiftet i 1962 Interesseorganisation med særligt fokus på forskning, forebyggelse og patientstøtte medlemmer 3 faste rådgivninger og 9 satellitter rundt i landet 88 lokalforeninger, 7 motionsklubber og 3 patientklubber 86 ansatte Stifter af Børnehjertefonden Medlem af European Heart Network Adm. direktør Kim Høgh 07. februar 2017

3 Hjerteforeningens resultater 2015
Denne slide er fra Hjerteforeningens årsberetning 2015 Oversigten her viser en række af vores resultater for det forgangne år, og det med fremgang på rigtig mange af vores indsatsområder. 2015 var også et overgangsår for Hjerteforeningen. I 2015 blev grundstenen for de næste fem år lagt og Hjerteforeningens nye strategi 2020, vision og mission blev formuleret. Ligesom et sæt nye vedtægter blev enstemmigt vedtaget på det årlige repræsentantskabsmøde i 2015.

4 Sådan er vi organiseret
Pr. 1. april 2016 realiserede Hjerteforeningen en organisationstilpasning og indførte en matrixorganisation. Denne tilpasning understøtter anvendelsen af tværfaglig viden, integration af medarbejdere og fremmer Hjerteforeningens udvikling. Og den passer derfor godt til de strategiske udfordringer Hjerteforeningen har besluttet at matche.

5 Økonomi 2015 Omsætning: 163,1 millioner kr.
Indtægter Udgifter Omsætning: 163,1 millioner kr. Arveindtægter: 43,8 millioner kr. Øvrige indtægter: Godt 120 millioner kr. Finansielle indtægter 3 % Offentlige tilskud 6 % Salg 8 % Lotterier 7 % Kontingenter 16 % Modtagne bidrag 33 % Arv 27 % Oplysning og kommunikation 8 % Forskning 50 % Patientstøtte 20 % Forebyggelse og lokalt arbejde 12 % Særlige poster 1 % Fælles omkostninger 9 % Økonomi 2015 Indtægter Hjerteforeningens samlede indtægter i 2015 blev 163,1 mio. kr. Indtægterne var fordelt på 43,8 mio. kr. fra arv og godt 120 mio. kr. ved øvrige indtægter – som dækker kontingenter, bidrag fra private og virksomheder, fondsindtægter til projekter, lotteriindtægter, indtægter fra salg af ydelser og offentlige midler og finansielle indtægter. Udgifter 90 procent af nettoindtægterne går til forskning, patientstøtte, oplysning og sundhedspolitisk arbejde.

6 Vision Hjerteforeningen vil …
Sammen vinder vi et sundere og bedre liv for alle. Hjerteforeningen vil … Være en samlende aktør på forebyggelsesområdet. Bidrage til et godt liv for alle danskere med hjerte-kar-sygdomme og deres pårørende. Sikre gode organisatoriske rammer for at understøtte frivilligindsatsen. Have større synlighed og kendskabsgrad. Ved egen forskning og støtte til andre miljøers frie og tematiske forskning vise alle relevante samarbejdspartnere, at Hjerteforeningen er den rette at samarbejde og dele sine data med. Øge indtægterne fra private, virksomheder og fonde væsentligt. Vision Hjerteforeningens vision er: ”Sammen vinder vi et sundere og bedre liv for alle”. Hjerteforeningen vil forbedre alle danskeres sundhed. Også – især – dem, der har det værst og har vanskeligst ved at ændre livstil i en sundere retning. Vi føler et stort ansvar for at bruge vores medlemmers styrke og forskningsbaserede viden til at præge nutiden og fremtiden. Vi har en klar idé om, hvordan samfundet udvikler sig, og vi ved, at forebyggelse kan betale sig. Både for det enkelte menneske, den enkelte familie og for det danske samfund. De bedste og mest effektive løsninger er overordnede – strukturelle. Også derfor er ”vi” nøgleordet. Hjerteforeningen kan selvstændigt opnå en del, men meget mere sammen med andre. Derfor søger vi samarbejder og partnerskaber. Her kan I se nogle af de konkrete ting vi vil.

7 Derfor Hjerteforeningen
Omkring danskere lever med hjerte-kar-sygdom. Hjerte-kar-sygdom er en af de hyppigste døds- årsager i Danmark. Hver 4. dødsfald skyldes hjerte- kar-sygdom svarende til ca liv om året. Mere end voksne danskere indlægges årligt med hjerte-kar-sygdom. Det koster ca. 7 mia. kr. årligt at behandle og medicinere hjerte-kar-patienter. Omkring 450 børn fødes årligt med hjertesygdom. Derfor Hjerteforeningen Sammenholdt med udviklingen i befolkningssammensætningen forventes tallet at stige fra patienter i dag til ca i 2020 i forhold til danskere som lever med en hjerte-kar-sygdom. Vi er blevet bedre til at behandle patienterne, så langt flere overlever og derfor lever i mange år med hjerte-kar-sygdom. Det betyder også, at langt flere har brug for rehabilitering.

8 Det gør vi… Forskning Vi støtter den videnskabelige forskning i hjerte-kar-sygdom, der forbedrer forebyggelse og behandling. Forebyggelse Vi forebygger hjerte-kar-sygdom gennem sundhedsfremmende aktiviteter og oplysning. Patientstøtte Vi varetager hjerte-kar-patienter og pårørendes interesser gennem rådgivning, oplysning og sundhedspolitiske initiativer. Det gør vi … Slide kan slettes – indholdet fremgår ligeledes i de tre næste slides

9 Forskning Hjerteforeningen er blandt de største bidragydere til forskning i hjerte-kar- sygdomme og uddelte i 2015 i alt 48,6 millioner kr. HjerteTal.dk – et online opslagsværk med opgørelser af forekomst, dødelighed og behandling i Danmark fra 2006 og frem. Hjerteforeningens forskningsafdeling driver selvstændig forskning inden for hjerte-kar-epidemiologi og registerbaseret forskning. Forskning Vi støtter den videnskabelige forskning i hjerte-kar-sygdom, der forbedrer forebyggelse og behandling, og vi er blandt de vigtigste danske bidragydere til forskning i hjerte-kar-sygdom. Hjerteforeningen arbejder seriøst for, at de indsamlede midler bruges bedst muligt, så de kommer de danske hjertepatienter og deres pårørende til gode. Hjerteforeningens støtte til forskning i hjerte-kar-sygdom har betydning for fremtidens forebyggelse, diagnosticering, behandling og efterbehandling af hjerte-kar-syge. I 2015 uddelte Hjerteforeningen det største beløb til forskning i foreningens historie. 48,6 mio. kr. blev uddelt til 66 forskningsprojekter, heraf knap 25 mio. kr. til forskningsprojektet DanHeart. DanHeart er et projekt til gavn for mere end danskere, der i dag lever med hjertesvigt. Dødeligheden blandt hjertesvigtspatienter er høj, og formålet med projektet er at forbedre livskvaliteten og nedbringe dødeligheden blandt hjertesvigtspatienter ved at afprøve en ny kombination af medicin end man anvender i dag.

10 Forebyggelse Hjerteforeningen udvikler og gennemfører forebyggende aktiviteter primært rettet mod hjerte-kar-patienter. Vi har fokus på rygning, motion, kost og stress. Vi arbejder for udbredelse og kendskab til livreddende førstehjælp. Forebyggelse Vi forebygger hjerte-kar-sygdom gennem sundhedsfremmende aktiviteter og oplysning. Hjerteforeningen har fokus på rygning, motion, kost og stress, og vi udvikler og gennemfører forebyggende aktiviteter primært rettet mod hjerte-kar-patienter. Hjerteforeningen samarbejder med andre samfundsaktører for at gøre det sunde valg nemt, tilgængeligt og attraktivt for den danske befolkning. Man kan selv gøre meget med sund livsstil, men strukturelle indsatser er afgørende nødvendige for at nå flere grupper i samfundet. Det gør vi blandt andet med Fuldkornspartnerskabet, som har til formål at øge danskernes indtag af fuldkorn. Fuldkornsindtaget i Danmark er i perioden steget fra 32 gram til 58 gram – det vil sige næsten er en fordobling.

11 Patientstøtte Patientklubber: Børneklubben, Hjerte- og Lunge- transplantationsklubben og ICD-klubben. Rådgivning via 3 faste rådgivninger og 9 satellitter rundt i landet og den gratis telefonrådgivning Hjertelinjen. Landsdækkende netværk af lokalforeninger med frivillige. Børnehjertefonden, som samler penge ind til hjertesyge børn og deres familier. Formidling af viden om hjerte-kar-sygdomme samt behandling og efterbehandling. Arbejder for politisk indflydelse til forbedring af hjerte-kar- patienters vilkår mv. Patientstøtte Vi varetager hjerte-kar-patienter og pårørendes interesser gennem rådgivning, oplysning og sundhedspolitiske initiativer. Hjerteforeningen har 3 faste rådgivninger i København, Odense og Aarhus. Dertil kommer et antal rådgivninger rundt om i landet. I 2015 er der registreret modtagere af rådgivning fra Hjerteforeningen. Det er borgere med hjerte-kar-sygdom og pårørende, der henvender sig. Der er flest henvendelser drejer sig om sygdom og behandling, psykiske forhold samt råd og vejledning om at være patient i sundhedsvæsenet. Hjerteforeningen arbejder også for politisk indflydelse til forbedring af hjerte-kar-patienters vilkår.

12 Udpluk af Hjerteforeningens frivilligindsats
70 kommuner med hjerte-motion Ca. 600 hjertecafeer og foredrag pr år Hjerteforeningen frivilligindsats Det er Hjerteforeningens og Frivilligafdelingens ambition, at vi er frivillige i 2020. Og det går godt. Vi er allerede oppe på behjertede kvinder og mænd. Tallet dækker over mange forskellige typer af frivilligroller og frivilligengagement. Der er bestyrelsesfrivillige i lokalforeningerne og klubberne. Der er aktivitetsfrivillige, der fx står for Hjerte-motionshold, arrangerer familieweekender, stiller op i Matas-butikker til blodtryksmåling eller gennem patient-til-patient støtte ud fra personlig erfaring støtter nye hjertepatienter og deres pårørende. Og det er de tilkaldefrivillige, som fx raslede med hjerterne til landsindsamlingen den 24. april i år. Uden vores frivillige var det ikke muligt at nå så bredt ud. Det er fantastisk, at så mange mennesker vælger at investere deres tid og ressourcer. 182 Hjertestier

13 Kampagner 40,- Kampagner Hjerteforeningen har stort fokus på kampagner og jeg vil her nævne tre: Elsk Hjertet, Landsindsamlingen og Charlies Hjertegalla. Elsk Hjertet Hjerteforeningen vil redde kvindeliv gennem forskning i kvinders hjerter. Målene er at sælge armbånd og skabe synlighed omkring Hjerteforeningen hos den danske befolkning. Indtægterne i Elsk Hjertet kampagne kommer gennem salg af armbånd hos Matas, gennem Købmandshuset samt udvalgte apoteker og Konditorbageren. Samt ved salg af Plaisir i Matas, hvor der i kampagnetilbud går 10 kr. pr. solgt Plaisir til Elsk hjertet kampagnen. Kampagnen har kørt siden 2007 og har i års jubilæum. Landsindsamling I 2015 fik Hjerteforeningen for første gang tilladelse til at afholde landsindsamling, som for alvor skal være med til at sætte Hjerteforeningen på danmarkskortet og dermed nå en bred gruppe af danskere, som ikke i dag kender Hjerteforeningen. Det primære formål er at samle midler ind til forskning i hjerte-kar-sygdomme, forebyggelse, patientstøtte og rådgivning. Den første landsindsamling blev afholdt 24. april 2016 og involverede medarbejdere og frivillige i Hjerteforeningen landet over. Landsindsamling var både succesfuld og lærerig. Vi forventede 2,6 mio. kr. i indsamlede midler og 2600 indsamlere, men realiserede 3,25 mio. kr. og ca indsamlere. Charlies Hjertegalla Velgørenhedsshowet Charlies Hjertegalla blev i 2016 afholdt 20. marts og sendt live på TV 2 Charlie direkte fra Vilhelm Lauritzen Terminalen i København. I alt blev der samlet 27,4 mio. kroner sammen til Hjerteforeningen. Formålet med Charlies Hjertegalla er at indsamle midler til forskning og forebyggelse af hjerte-kar-sygdom, samt patientstøtte og rådgivning. Med Charlies Hjertegalla kan vi nå bredt ud til den danske befolkning - også til målgrupper, som vi og andre sundhedsaktører normalt har svært ved at få i tale, og som har en øget risiko for hjerte-kar-sygdom og andre livsstilssygdomme.

14 Kommunikation – et væld af kanaler
Hjerteforeningen er meget bevidst om at bruge den rigtige kommunikationskanal til den rigtige målgruppe. Vi udvikler hele tiden Hjerteforeningens hjemmeside. Det gjorde vi i 2015 og der vil her i 2016 fortsat ske ændringer – alt sammen med det formål at gøre det lettere at finde relevant information om hjertet, Hjerteforeningen og vores arbejde. Hjerteforeningens udgiver en lang række publikationer. Fx ”Hjertenyt” – Hjerteforeningens medlemsblad, der udkommer fire gange årligt med patienthistorier, oplysning og inspiration, herunder dedikeret stof med og om frivilliges arbejde for hjertet. Hjerteforeningen udgiver også foldere om hjerte-kar-sygdomme og forebyggelse samt kogebøger, som alle kan findes via Hjerteforeningens hjemmeside. Her folderen ”Kend dit blodtryk”. Nyhedsbrevet ”Hjerteliv” samler hver anden uge op på artikler og nyheder og sendes elektronisk til medlemmer og andre interesserede. Hjerteforeningen har flere end følgere på Facebook, hvilket giver rige muligheder for direkte kommunikation med medlemmer og andre interesserede.

15 Politisk interessevaretagelse
Hjerte Modtagelse af akutte hjertepatienter Politisk interessevaretagelse i Hjerteforeningen Med Hjerteforeningens nye 2020-strategi er der sat øget fokus på politisk interessevaretagelse og forpligtende samarbejder. Hjerteforeningen ønsker at være aktive på det politiske område og sammen med andre løse nogle af de udfordringer vi står overfor. I 2015 gennemførte Hjerteforeningen, Dansk Cardiologisk Selskab og Dansk Selskab for Akutmedicin en stor spørgeskemaundersøgelse, der havde til formål at kortlægge modtagelsen af akutte hjertepatienter over hele landet. Undersøgelsen påviste klare mangler i det døgndækkende beredskab på udvalgte af landets hospitaler, som modtager akutte hjertepatienter. Hjerteforeningen vil fortsat arbejde for, at patienter med akut hjertesygdom kan blive diagnosticeret og behandlet uafhængigt af tidspunktet på døgnet, og hvor i landet de befinder sig. Hjertepakkeforløbene for fire akutte hjertediagnoser blev implementeret i 2010 efter pres fra blandt andet Hjerteforeningen. Desværre er der massiv underrapportering af patienter i hjertepakkeforløbene, ligesom der er store regionale forskelle. Hjerteforeningens igangsætte derfor i 2015 et større arbejde med at udvikle en sammenhængende hjerteplan. Dette store antal kroniske hjerte-kar-patienter, som i dag er danskere, skaber nye udfordringer for samfundet – og det ønsker Hjerteforeningen at sætte fokus på. Der er behov for at finde nye løsninger, der sikrer de mange hjerte-kar-patienter et sammenhængende og bedre forløb. Det overordnede formål med planen er at sikre, at færre danskere rammes af en hjerte-kar-sygdom, og at dem der rammes, får den bedst mulige behandling og sikres det bedst mulige forløb. Planen skal udarbejdes i tæt dialog med interessenterne på hjerte-kar-området, og den skal tage højde for tre typer af kvalitet: samfundsøkonomisk kvalitet, faglig kvalitet og patientoplevet kvalitet. I 2016 deltog Hjerteforeningen for fjerde gang i Folkemødet på Bornholm, som hvert år finder sted i Allinge. Folkemødet er en god platform for dialog om hjertesagen og danskernes sundhed, og hvert år deltager Hjerteforeningen for en række arrangementer og debatter. Sammenhængende patientforløb – Hjertepakkeforløb

16 Protektor H.K.H. Kronprinsesse Mary
H.K.H. Kronprinsesse Mary er protektor for Hjerteforeningen Den 11. januar 2016 afholdte Hjerteforeningen og Børnehjertefonden Legatuddeling, hvor kronprinsessen deltog. Ved legatuddelingen blev der sat fokus på ”Børn som pårørende" ved en spændende faglig debat med deltagelse af en række forskellige og engagerede debattører. Kronprinsessen uddelte legater til tre udvalgte forskere, hvis forskning vil gøre en stor forskel for behandlingen af de danske hjerter nu og i fremtiden. Det var en rigtig fin dag, og som I kan se på billedet her, bringer Kronprinsessens deltagelse stor glæde blandt hjertebørn og pårørende. Legatuddeling

17 Tak Jeg vil sige tak for ordet.


Download ppt "Kort om Hjerteforeningen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google