Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Relationer på arbejdet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Relationer på arbejdet."— Præsentationens transcript:

1 Relationer på arbejdet.

2 Ham i kigger på lige nu! Holger Jensen. Leder på Castberggård Tidl. Leder og chef i diverse jobcentre. Diplom udd. Leder Superviser Coach Socialrådgiver Far og ægtemand.

3 Relationer på arbejde. De 3 mest motiverende faktorer for medarbejdere: At have mulighed for ”selvomsorg” Positive sociale relationer Oplevelse af at have en værdi

4 Relationer på arbejde Hvorfor – ud over arbejdsglæden er relationer vigtige??? Fordi, relationer udvikler. ( de positive i hvertfald) Fordi, de skaber tryghed. Fordi relationer giver medindflydelse Magt?! Fordi, de kan hjælpe når det bliver svært

5 Relationer på arbejde Hvad er en relation. (den negative relation) (Hildebrandt) Man skælder ud; man ser væk; man vender ryggen til den anden; man fortæller ikke, hvad man ved, men beholder det for sig selv; man ser ikke den anden; man taler ikke til, men ned til den anden; man smiler ikke, men er vred og indesluttet. Man er ikke tilstede mentalt, men har tanker og opmærksomhed rettet mod den næste og/eller den forrige opgave.

6 Relationer på arbejde Hvad er en relation?? (den positive relation) (Hildebrandt) Relationen består af, at man fysisk er i nærheden af hinanden; man ser hinanden; man mærker hinandens nærvær og tilstedeværelse; man evner at sætte sig i den andens sted; man udveksler ord og mimik; kropssprog og det talte sprog; man kommunikerer, taler sammen, og man samarbejder. Man kommunikerer undertiden også gennem tavshed. Man udveksler erfaringer samt faglig og anden viden; man hjælper hinanden, støtter hinanden, roser hinanden, smiler til hinanden; man fortæller historier.

7 Relationer på arbejde:

8 37% får rigtig gode relationer:
Relationer på arbejde Relationer: 37% får rigtig gode relationer:

9 Relationer på arbejde Leder og medarbejdernes roller:

10 De 5 vigtigste minutter på dit arbejde
Relationer på arbejde De 5 vigtigste minutter på dit arbejde ( og når du kommer hjem) (og når nogen kommer til dig/hjem)

11 Relationer på arbejde Nærvær (Hildebrandt) Hvis jeg skal mærke mig selv og den anden, må jeg være nærværende, være til stede. Jeg kan sagtens være fysisk til stede uden at være rigtigt til stede. Så er jeg til stede fysisk, men jeg er ikke nærværende. At være nærværende kræver en indre opmærksomhed og en indre stilhed. En form for stille koncentration. Det kan jeg træne; i det hele taget: min evne til opmærksomhed, nærvær, venlighed, samarbejde, at lytte, samtale mm.

12 Relationer på arbejde En arbejdsuge er 37 timer: Der er 168 timer i en uge. Hvis du sover 8 timer hver nat, så har du ca. 110 vågne timer. Altså har du 1/3 del af din vågne tid på arbejde. Tag initiativet og hver nysgerrig og interesseret – Tag ansvaret i relationen.


Download ppt "Relationer på arbejdet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google