Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hjerteforeningens interessevaretagelse

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hjerteforeningens interessevaretagelse"— Præsentationens transcript:

1

2 Hjerteforeningens interessevaretagelse
v/ Sekretariatschef Claus Beck-Tange juni 2017

3 Politisk interessevaretagelse
Hjerteforeningen arbejder for at forbedre rammevilkårene for hjerte-kar-patienterne. Det politiske arbejde understøtter foreningens overordnede strategi.

4 Koncept for interessevaretagelse
Formål: At sikre, at det interessepolitiske arbejde systematiseres og målrettes. Konceptets faser:

5 Kriterier for udvælgelse af indsatsområder
Vil en indsats kunne understøtte foreningens formål og strategiske satsningsområder? Hvor mange personer/patienter kan Hjerteforeningen potentielt hjælpe? Hvor stor er muligheden for at opnå et positivt politisk resultat? Hvem er interessenterne – allierede og modstandere? Er timingen rigtig – kan foreningen nå at gøre en forskel? Er der data til rådighed, der understøtter foreningens holdning? Hvorledes er sagen i tråd med de interne aktiviteter i foreningen?

6 Udvalgte mærkesager i 2017 Hjerteplan Nedlæggelse af hjertepakker
Rygning

7 Politiske værktøjer Møder med ministre
Møder og samarbejde med partiernes ordførere Foretræde for Folketingets udvalg Kontakt med embedsværket Deltagelse i arbejdsgrupper, råd og udvalg Møder med Danske Regioner og KL Medierne Høringssvar Netværk og samarbejde med andre organisationer Folkemødet

8 Case: Ulighed i sundhed
Problem - Personer med grundskoleuddannelse har dobbelt så høj risiko for at dø af hjerte-kar-sygdomme, som deres jævnaldrende med lang videregående uddannelse.  Hjerteforeningens indsatser: Sundhed og bevægelse i reformen af erhvervsuddannelserne Møder med partiernes uddannelsesordførere Møde med sundhedsministeren om projektmidler til Holstebroprojekt Møder med 3F og Erhvervsskolelederne Resultat - 45 minutters motion og bevægelse hver dag på erhvervsuddannelserne samt 1.3 mio. kr. til pilotprojekt i Holstebro

9 Ny politisk strategi Udfordring
I løbet af de seneste 18 år været et fald i dødeligheden på over 50 procent. Men… Hjerte-kar-sygdom er den næststørste dødsårsag i Danmark. danskere lever i dag med en hjerte-kar-sygdom. Risikoen for åreforkalkning er op mod 60 procent større, hvis man ryger, spiser usundt eller ikke dyrker motion (livstilsfaktorer).

10 Mål og strategiske indsatser
Øge Hjerteforeningens indflydelse hos politiske beslutningstagere. Skabe en klar sundhedspolitisk profil for Hjerteforeningen. Strategiske indsatser Hjerteforeningen skal styrke og udbygge sit netværk til politikere, embedsmænd, eksperter og opinionsdannere. Hjerteforeningen skal arbejde systematisk med den sundhedspolitiske interessevaretagelse, så foreningen får en klar sundhedspolitisk profil.

11 Politik på hjemmesiden

12 Politikpapirer Indtil videre for: Hjerteplan
Nedlæggelse af hjertepakkerne Rygning Genoplivning Organdonation Sundhedsdata …og flere er undervejs

13 Tak for ordet Spørgsmål?


Download ppt "Hjerteforeningens interessevaretagelse"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google