Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Arbejdspladsen i fokus/arbejdsfællesskaber

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Arbejdspladsen i fokus/arbejdsfællesskaber"— Præsentationens transcript:

1 Arbejdspladsen i fokus/arbejdsfællesskaber
En idé til et robust arbejdsfællesskab: Teamsamarbejde

2 Vi oplever: Der er altid en kollega væk: ferie, barns sygedag, sygefravær, kursus, møder, +-tid osv. Det er svært for 3 mennesker til 12/22 børn at arbejde med høj kvalitet (hvem har iøvrigt besluttet, at dette er den eneste korrekte måde at passe børn på i en institution?) Råpasning Det skal vi da ikke behøve.

3 Hvem og hvad har vi indflydelse på?
Politikerne? Mere i bevilling! Nej Bygninger? Nej Brug af ressourcerne? Til en vis grad. Løn er højest. Vores organisering af arbejdsdagen? Ja Fagligheden? Ja Arbejdsmiljøet? Ja.

4 Vi skal sikre: Høj faglighed Godt arbejdsmiljø
Fremtidssikre faglighed og arbejdsmiljø ift. besparelser

5 Fra stuer til teams 6-9 voksne om 24 eller 36 VG-børn
6-9 voksne om 44 eller 66 BH-børn Det kræver: Planlægning, planlægning, planlægning Opdeling af børn i små grupper med 1 voksen. Jo yngre barn des færre børn i gruppen. Opdelingen SKAL baseres på observation af barnet, så nærmeste udviklingzone er i fokus eller læring i fællesskabet, eller tilknytning. Tjek jeres egen læreplan.

6 Fra stuer til teams Mindre støj, da grupperne er opdelt og laver aktiviteter i læringszoner (motorik, sprog, matematik, natur osv). Ingen ”dine” eller ”mine” børn. Vi er fælles om hele gruppen af børns udvikling. Pædagogen/medhjælperen kan koncentrer sig om færre børn. Det giver en oplevelse af overblik og glæde ved at have udført et godt stykke arbejde. Ved fravær kan en børnegruppe fordeles på andre – eller man kan planlægge med dette.

7 Opstart 1 – overordnet ramme
Pæd.leder og klyngeleder: Sæt rammen – insister på en anden hverdagsorganisering af arbejdsfællesskabet. Ingen institution kan kopiere. Vi er for forskellige og det skal give mening i ens egen institution. Drøft hvordan I kan se det i TRIO, i ledelsesgruppen, i MED, på personalemøder osv.

8 Opstart 2 – indstilling til teamorganisering
Lav aftaler Overhold aftalerne – ellers vil det aldrig fungerer Tag ansvar. Er der et problem, så løs det. Er der samarbejdsvanskeligheder, så tal om det Stå sammen om den nye retning. Ingen taler det ned. Altid fokus på barnet. Hvad betyder det for barnet, det vi nu gør; det jeg nu siger. Husk at rutinepædagogikken – den omkring garderober, mad, afhentning, sove osv – også er vigtig. Små grupper til dette giver mindre støj og mere overblik for børnene

9 Opstart 3 – vigtige møder
Personalemøde med fagligt indhold og faglig planlægning indenfor rammen. Teammøder, hvor børn fordeles i mindre grupper baseret på observationer og hvilken aktivitet, der vil sikre deres læring og trivsel Samarbejdsmøder hvor der tales om, hvordan samarbejdet i teamet skrider frem – nyt er svært; forandringer skal der hele tiden tages stilling til. Møder mellem 3 om Tidlig Opsporing Andre relevante møder

10 Forældrene Orienter forældrene om at der sker noget nyt: Nye teams
Børnene sammen i mindre grupper med 1 voksen, men med mulighed for endnu flere venner. Lære børnene at kunne orientere sig i en verden, der er mangfoldig. Aktiviteter der tilgodeser deres barns næste læringszone God planlægning, så forældrene kan se, hvilke børn er mit barn sammen med, hvornår og omkring hvilke aktiviteter. Brug KBH.Barn til at vise, at ”her går det godt”

11 At lykkes og at få succes
Erfaringerne viser os, at når vi lykkes med dette, så falder sygefraværet (det ligger godt op ad Pionerprojektets forskningsresultat) Erfaringerne viser os, at når vi lykkes med dette, så bliver vi robuste overfor udefrakommende forandringer Erfaringerne viser os, at når vi lykkes med dette, så får vi alle – medarbejdere og ledere – et godt arbejdsmiljø.

12 Mere viden Jeg skal gå, men min mail er Der sidder en i salen, som har arbejdet med det i flere år: Caroline M. Sennek. Der er TRIO med, som er nyopstartet omkring teamorganisering. Alle vil gerne dele deres erfaringer med jer


Download ppt "Arbejdspladsen i fokus/arbejdsfællesskaber"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google