Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sneplovsbeslag Reglerne er nu ændret, så der kan anvendes sneplovsbeslag i perioden 15. september til den 15. maj: Bil kan i perioden fra den 15. september.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sneplovsbeslag Reglerne er nu ændret, så der kan anvendes sneplovsbeslag i perioden 15. september til den 15. maj: Bil kan i perioden fra den 15. september."— Præsentationens transcript:

1 Sneplovsbeslag Reglerne er nu ændret, så der kan anvendes sneplovsbeslag i perioden 15. september til den 15. maj: Bil kan i perioden fra den 15. september til den 15. maj være forsynet med sneplovbeslag. Når der ikke er monteret sneplov på køretøjet i vinterperioden, skal sneplovsbeslaget være afskærmet eller afrundet, så det ikke er til fare for andre trafikanter. Ref: ”´Vejledning om syn af køretøjer”, Færdselsstyrelsen. Dette rejser dog stadig nogle spørgsmål som bør besvares, og Vejdirektoratet er i en dialog med Færdselsstyrelsen om dette. De spørgsmål som er uafklarede er følgende:

2 Sneplovsbeslag Hvad er tilstrækkelig afskærmning eller afdækning af sneplovsbeslag?

3 Sneplovsbeslag Gælder der de samme regler for monteringspladen, og hvordan skal den være afskærmet?

4 Sneplovsbeslag Det skal sikres, at rigspolitiet har samme forståelse af reglerne, og i fortolkningen af færdselsloven om køretøjers indretning og udstyr, således at der ikke uddeles bøder.

5 Sneplovsbeslag Perioden hvor beslag mv er tilladt skal beskrives ved en periode (fx 15. september-15.maj) ikke i forhold tilberedskabsperioden/vinterperioden

6 Vi har skrevet følgende til færdselsstyrelsen i marts 2017:
Ændringen åbner op for, at der nu kan køres med sneplovsbeslag udenfor beredskabsperioden, men efterlader også en række ubesvarede spørgsmål: a.       Hvad er tilstrækkelig afskærmning eller afdækning af sneplovsbeslag? b.      Gælder der de samme regler for monteringsplade og sneplov som for monteringsbeslag? c.       Det skal sikres, at rigspolitiet har samme forståelse af reglerne, og i fortolkningen af færdselsloven om køretøjers indretning og udstyr, når spørgsmål a og b er besvaret, således at der ikke fortsat uddeles bøder. d.      Jeg tror det er en god ide at definere vinterperioden hel præcist, så det ikke forveksles med beredskabsperioden. Skriv fx vinterperioden(15. september til den 15. maj), hvis det er det der menes? Håber du kan give et svar på dette da det begynder at haste med at udmelde til chaufførerne hvordan de konkret skal forholde sig. Der er det samme behov hos kommunerne, som også ønsker at informere deres entreprenører.

7 Svar tilbage fra Færdselsstyrelsen ultimo marts:
Dette til din orientering, og dermed grunden til der endnu ikke er lagt noget på Færdselsstyrelsens hjemme side. Der er planlagt et møde i morgen mellem de forskellige interessegrupper i sagen, som også du er interesseret i. Før dette møde er afholdt kan jeg desværre ikke besvare din henvendelse. Jeg skal beklage men jeg vender hurtigst muligt tilbage. Håber på din forståelse. Venlig hilsen Bjarne T. Winther Bilsagkyndig

8 Vi har derfor meldt det følgende ud på nuværende tidspunkt:
Til kontraktholdere på Vejdirektoratets kørebaneentrepriser Hermed en orientering om, at Færdselsstyrelsen har ændret ”Vejledning om syn af køretøjer” således, at det nu fremgår at: Bil kan i perioden fra den 15. september til den 15. maj være forsynet med sneplovbeslag. Når der ikke er monteret sneplov på køretøjet i vinterperioden, skal sneplovsbeslaget være afskærmet eller afrundet, så det ikke er til fare for andre trafikanter. På baggrund af ovenstående vil der blive afmontering i perioden 1. maj til 15. maj og I vil snarest muligt få en indkaldelse herpå.

9 Status for sneplovsbeslag
Vi afventer en stillingtagen fra Færdselsstyrelsen

10 Bredde af sneplov En sneplov må have en bredde på indtil 3,50 m.
Bredden måles over de længst udragende dele. Vi er i dialog med Færdselsstyrelsen om at få det helt klart fastlagt, at når der tales om sneplovbredde, så er det følgende bredde det drejer sig om (det vil sige en skråtstillet plov):

11 Status - vejreglerne Håndbog om tømidler
Planlægning og udførelse af vintertjeneste Udbudsforskrifter for vintertjeneste Årshjul for vintertjeneste

12 Håndbog om tømidler Håndbog Tømidler Færdiggørelse i Vejregelgruppen
Håndbog om tømidler Håndbog Tømidler Færdiggørelse i Vejregelgruppen Maj 2017 Grænsefladegranskning ( 3 uger) juni 2017 Tilretning efter grænsefladegranskning juli 2017 Gennemgang af nyt udkast i ad-hoc gruppen om tømidler August 2017 VD-høring (2 uger) September 2017 Høring VRR-medlemmer (2 uger) Klargøring til hjemmeside Oktober  2017 Off. Høring ( 2 måneder) November-december 2017 Høringsbog + tilretning Januar  2018 Godkendelse i vejregelgruppen Februar 2018 Endelig udgave på nettet Marts 2018

13 Planlægning og udførelse af vintertjeneste
Arbejdet kører efter planen, og arbejdet er tæt på at være færdigt. Materialet er sendt til grænsefladegranskning i Vejregelorganisationen. Herefter skal den godkendes i Vejdirektoratet og i Vejregelrådet, hvorefter den sendes til offentlig høring.

14 Årshjul for vintertjeneste
Godkendelse i Vejregelgruppen August 2016 VD-høring (2 uger) Maj 2017 Høring VRR-medlemmer (2 uger) Maj2017 Klargøring til hjemmeside Juni 2017 Off. Høring ( 2 måneder) Juli - august 2017 Høringsbog + tilretning september 2017 Godkendelse i vejregelgruppen oktober 2017 Endelig udgave på nettet November 2017 Løbende revision i ac-hoc gruppe ( årligt 1 dags-møde) Startende i 2018

15 Udbudsforskrifter for vintertjeneste
Færdiggørelse af udbudsforskrifterne er udsat til 2018 pga. manglende bevilling.


Download ppt "Sneplovsbeslag Reglerne er nu ændret, så der kan anvendes sneplovsbeslag i perioden 15. september til den 15. maj: Bil kan i perioden fra den 15. september."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google