Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Afsluttende opgave ”Digitalisering”

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Afsluttende opgave ”Digitalisering”"— Præsentationens transcript:

1 Afsluttende opgave ”Digitalisering”
Læringsteoretisk problemstilling

2 Vælg en case (situation) fra din hverdag hvor det (udfordringen, probelmet etc.) kommer til udtryk: Beskriv casen: I forbindelse med min undervisning på hovedforløb, hvor eleverne dels er i praktik og dels er på skolen til skoleophold oplever jeg, at det kan være svært at holde en kontinuerlig kontakt i mellem underviser og elev. I praksis betyder det, at skoleopholdene og praktikken kommer til at stå som to isolerede størrelser, hvor eleven ikke nødvendigvis oplever den store sammenhæng. Det vil sige, at det potentiale, der ligger i, at når en elev møder en faglig – reel – problemstilling i forbindelse med deres praktik i virksomheden bruger de ikke underviseren som sparringspartner.

3 Fortsat Dette ville ellers knytte den teoretiske og praktiske del af deres uddannelse sammen. Hvis de gjorde det, er min antagelse, at de ville opleve en større sammenhæng i mellem deres skoleophold og deres praktik. De ville således opleve, at den teori de tilegner sig i forbindelse med deres skoleophold ville blive omsat og brugt i praksis i forbindelse med deres praktik i virksomhederne

4 Hvad vil du undersøge? Undersøgelsen i nærværende opgave vil gå på, om det er muligt via en digital platform at etablere- og forbedre kontakten og sparringen i mellem elev og underviser.

5 Hvorfor? I relation til Hattie vil en øget kontakt i mellem underviser og elev reducere afstanden i mellem elevens nuværende forståelse og det ønskede mål. Endvidere vil jeg som underviser kunne støtte eleverne gennem en effektiv feedback, hvor vi tager udgangspunkt i reelle problemstillinger fra elevens hverdag i virksomheden. Dette vil sandsynligvis øge elevens udbytte af praktikken ligesom eleven bedre vil være i stand til at tilpasse målene for praktikken med den virkelighed, de møder. Herefter vil der kunne finde en effektiv feedback sted, såldes at eleven effektivt vil kunne besvare tre overordnede feedbackspørgsmål: Hvor skal jeg hen? Hvor er jeg i lærerprocessen? Hvad er næste skridt?

6 Feed up, feed back og feed forward.
På den måde vil eleven opleve at blive støttet i en feed up, feed back og feed forward af sin underviser sideløbende med praktikken i virksomheden.

7 Dette skulle gerne sætte eleven i stand til at komme til tre niveauer
opgave niveuaet: Hvor eleven reflekterer over hvor godt opgaven er forstået eller eventuelt udført. Procesniveauet: Der er nødvendig for at forstå og udføre opgaven Selvreguleringsniveauet: Hvor eleven bliver i stand til at regulere sine handlinger og reflektere over sin egen praksis.

8 Endelig kunne man også tilføje et ekstra niveau kaldet det personlige niveau, hvor eleven via de tre overordnede feedbackspørgsmål bliver i stand til at reflektere over og måske også regulere sin egen handlen i forhold til de problemstillinger, eleven møder i praktikken i virksomheden. Intensionen i dette er således, at den omtalte refleksion både bliver med afsæt i det teoretiske stof, der knytter sig til uddannelsen samt i den praktiske hverdag. Hvordan vil du gøre det?

9 Portfolio Eleven skal på det første skoleophold udarbejde en arbejdsportfolio, hvor alle relevante artefakter fra skoleopholdene såvel som artefakter fra praktikperioderne uploades i hele uddannelsesperioden. Arbjedsportefolioen skal kunne fungere både som et cooperativt og som et kolaborativt værktøj, såldes får underviseren give den omtalte feedback og støtte eleven til at forstå de problemstillinger, de møder i virksomheden.

10 Dette vil understøtte sammensmeltningen i mellem teori og praksis
Dette vil understøtte sammensmeltningen i mellem teori og praksis. Dette vil ligeledes være med til at fjerne den isolation der lige nu kan siges at herske i mellem skoleophold og praktik. For at denne feedback får de bedst mulige betingelser vil skal en elev i forbindelse med praktikken skulle uploade minimum to artefakter om ugen. Dette vil udover at fungere som en støtte for eleven også sætte eleven i stand til at påpege relevante problemstillinger i forhold til et eventuelt kommende job.

11 Indledende tanker omkring læringsteoretisk problemstilling:
Hvilket muligheder for undervisningsdifferentiering rummer IT? Hvilke muligheder for variation i undervisningen rummer IT/e- læringsforløb?

12

13 IT kompetencer Informationskompetence. At eleverne formår at lokalisere, udvælge og bearbejde relevant viden fra den uendelige pøl af information, som internettet udgør. Formidlingskompetence. At eleverne selvstændigt kan sammensætte indsamlet viden, opnå ny erkendelse, videreformidle denne i produktioner i forskellige digitale formater, og dele disse produktioner i relevante netværk. Deltagelseskompetence. At eleverne formår at etablere, indgå i, og bruge digitalt baserede fællesskaber til læringsformål. Refleksionskompetence. At eleverne er bevidste, kritiske og refleksive omkring deres egen brug af digitale medier.

14

15

16 Internet, trådløse netværk og digitale mediers indtog gennemhuller undervisningsrummet.

17

18 Ændringer i mediemiljøet Nye medier giver nye muligheder, men betyder også vanskeligheder

19

20

21

22


Download ppt "Afsluttende opgave ”Digitalisering”"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google