Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Temadag for TR.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Temadag for TR."— Præsentationens transcript:

1 Temadag for TR

2 Programmet Hvad lærte vi af år 1 – både TR og foreningen?
Hvad har I ændret ude på skolerne i år 2, og hvad har foreningen ændret holdning til? Hvordan er det gået med opgørelsen af arbejdstiden efter år 1? Har arbejdstidspapiret haft betydning for planlægningen i år 2? Hvilke tvister om arbejdstiden er afklaret via det fagretlige system? Orientering om lønkampagnen

3 3. Arbejdstidsopgørelse
Godt gået! Ingen problemer med arbejdstidsopgørelserne! Lederne har vært præcise og dygtige! Alt er i orden!

4 4. Arbejdstidspapiret Hvordan går det med arbejdstidens tilrettelæggelse? Er dialogen blevet bedre? Sker der en systematisk arbejdstids-registrering? Hvordan registreres arbejdstiden på skolen? Får lærerne den fornødne forberedelse? Hvordan registreres overtid? Lærerlog 2.0

5 Overordnet - Der er enighed om, at det lokalt er muligt at indgå lokalaftaler mellem ledelsen og TR. - Det er væsentligt, at der på skolerne finder en drøftelse sted omkring de overordnede principper for arbejdets tilrettelæggelse.

6 Undervisningen - Undervisningen skal være af høj kvalitet og sikre muligheden for at nå skolens pædagog-iske mål, hvilket forudsætter, at undervis-ningen er velforberedt, og læreren har mulighed for efterbehandling.

7 Opgaveoversigten - Opgaveoversigten udarbejdes ud fra kriterier, som er: - forståelige, gennemskuelige og saglige - Opgaveoversigten er et planlægnings-redskab, som kan justeres og drøftes undervejs på både initiativ af lederen og den enkelte lærer. - Arbejdsopgaverne skal så vidt muligt være jævnt fordelt henover norm- perioden. - Opgaveoversigten skal ikke opfattes som et bindende tilsagn.

8 Dialogen - Der skal forud for normperioden ske en kvalificeret dialog om opgaveoversigten. - En kvalificeret dialog skal indeholde en drøftelse af: - den enkelte lærers opgave - opgavens omfang og kvalitet - lederens overordnede vurdering af tidsforbruget til opgaverne i opgaveoversigten

9 Forberedelsen 1 - Det er vigtigt, at der planlægges, så læreren har mulighed for sammenhængende og effektiv tid til forberedelse. - Undervisningen af høj kvalitet forudsætter, at den er velforberedt og at læreren har mulighed for at følge op på elevernes resultater. - Planlagt forberedelse bør som udgangspunkt respekteres.

10 Forberedelsen 2 - Er der behov for ændring, skal ledelsen forholde sig til, hvorledes læreren får mulighed for at forberede undervisningen. - Der skal gives reel mulighed for at samarbejde og mødes om opgaverne. - Ved vurdering af opgaverne i opgave-oversigten, herunder forberedelsen, skal der lægges en række kriterier til grund – bl.a. elevsammensætning, lærerens forudsætninger, eksterne samarbejds- partnere m.m.

11 Den præsterede tid - Ledelsen skal løbende være opmærksom på lærerens præsterede tid og læreren skal have mulighed for at få kendskab til denne. - På baggrund af den præsterede tid drøfter ledelsen evt. justeringer af opgaver/prioriteringer med den enkelte lærer. - Præsteret tid indgår i dialogen om opgavemængde og opgaveløsning. - Arbejdstidsbestemte tillæg udbetales ved førstkommende lønudbetaling efter registrering.

12 Evaluering Der skal ske en evaluering af effekten af ovenstående både på centralt og lokalt niveau. Dette medfører – udover evalueringen på det centrale niveau - at ledelsen og TR lokalt skal vurdere, hvornår og hvordan den lokale evaluering finder sted. TR skal sikres den nødvendige ramme til at kunne udføre denne opgave.

13 6. Lønsituationen uden lokal løn
FLS-Klubben klæder tillidsrepræsentanten på og giver ham/hende mandat til forhandlinger med ledelsen. Klubben øger og tydeliggør forskellen mellem medlemmer og ikke-medlemmer. Klubben giver medlemmerne mulighed for at diskutere relevante emner og at afstemme forventninger og holdninger, inden de for eksempel skal tage dialogen med lederen om opgaveoversigt osv.   bemærk udviklingen fra marts 2015 til marts 2018

14 Lønnens to ben Centrale løndele Lokale løndele
TR forhandler med skolens ledelse Funktionstillæg, kvalifikationstillæg, engangsvederlag, og resultatløn Ret til årlig forhandling Centrale løndele Lokale løndele FLS-Klubben klæder tillidsrepræsentanten på og giver ham/hende mandat til forhandlinger med ledelsen. Klubben øger og tydeliggør forskellen mellem medlemmer og ikke-medlemmer. Klubben giver medlemmerne mulighed for at diskutere relevante emner og at afstemme forventninger og holdninger, inden de for eksempel skal tage dialogen med lederen om opgaveoversigt osv.  

15 Niveau for lokale løntillæg
Så meget er der i skolens budget for 2016 afsat til lokale løntillæg pr. år pr. fuldtidslærer: (indsæt beløb) Kan vi gøre noget for at påvirke budget 2016, så der er midler til udvikling af løntillæg? Lønsammenligning med folkeskolen i vores kommune. Vi er (indsæt beløb), foran /bagefter folkeskolens lønninger i vores kommune pr. lærer pr. måned. Her er det TRs opgave at indhente tal fra skolens ledelse. Jf. samarbejdsaftalen, har TR ret til at få indsigt og drøfte dette budget. Værktøjet til lønsammenligning ligger på TR-delen af FSL.dk. Du skal bruge alle lønsedlerne fra de OK-ansatte eller oplysninger fra skolens kontor og derefter udfylde skemaet.


Download ppt "Temadag for TR."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google