Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Håndtering af Marevan i medicinmodulet og fmk

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Håndtering af Marevan i medicinmodulet og fmk"— Præsentationens transcript:

1 Håndtering af Marevan i medicinmodulet og fmk

2 Formål At sikre ensartet håndtering af Marevan i medicinmodulet og FMK på alle afsnit på Aalborg Universitetshospital jf. PRI-instruktion Håndtering af Marevan i medicinmodulet og FMK, som tager udgangspunkt i den bedste og mest sikre anvendelse af medicinmodulet og FMK i forhold til ordination af Marevan.

3 Ved indlæggelse Ved indlæggelse skal almen praksis sikre, at der i henvisningen er oplyst, hvad patientens aktuelle Marevan-dosering er, samt anføre seneste målte INR-værdi med dato. Ved elektiv indlæggelse skal FMK være ajourført med nyeste Marevan-dosering. Alternativt kan oplysningerne være anført på patientens Marevan-doseringskort. Ved modtagelse af patient i fast Marevan-behandling dokumenteres ordinationen i journalen (medicinanamnese) samt i medicinmodulet af modtagende læge. Hvis patienten har medbragt Marevan-doseringskort opbevares det i patientens bilagsjournal indtil udskrivelse. Patientens ugedosering skal dokumenteres i medicinmodulet med ugentlige faste tidspunkter. Anvend standardordination i medicinmodulet for fast behandling med Marevan.

4 Fast Marevan behandling
Lægens ansvar: Ordination af Marevan i medicinmodulet (ugentligt), samt stillingtagen til tidspunkt for ny INR- kontrol At kontrollere om patienten får magnyl samtidigt med Marevan- behandlingen. Med mindre der er tale om en patient med mekanisk mitralklap protese eller nylig anlæggelse af stent (indenfor 12 måneder), er dette kontraindiceret.

5 Håndtering af Marevan-pausering ved operativt indgreb
I forbindelse med operation, hvor INR ønskes nedbragt, anbefales, at Marevan-behandlingen pauseres, og erstattes med lavmolekylært heparin. Marevan genoptages postoperativt jf. instruks om perioperativ håndtering af patienter i blodfortyndende behandling. Anbefalet arbejdsgang ved pausering i medicinmodulet Pausering skal ske ved at højre-klikke på Marevan-ordinationen og vælge ”Pause”. Ang. Perioperativ regulering af antitrombotika henvises til: PRI-instruktion ang. Perioperativ håndtering af patienter i blodfortyndende behandling Dansk Selskab for Trombose og Hæmostase’s bridging-applikation,

6 Håndtering af Marevan-pausering ved forhøjet INR
I tilfælde af for høj INR, som kræver pause i Marevan-behandling kan doseringer i ordinationsbilledet undlades, således at dosisfeltet er blankt. Samtidig ordineres dato for ny INR- kontrol. Eksempel: Lørdag formiddag måles INR til 7,1. Det besluttes, at patienten skal pausere med Marevan i 3 døgn. Dvs. at patienten ikke skal have Marevan lørdag, søndag og mandag. Doseringen på disse dage undlades i ordinationen.

7 Opstart af Marevan behandling ifm. indlæggelse
Opstart af Marevan skal ordineres som et op-/nedtrapningsskema over 4 dage, hvor doseringen på 5. dag justeres efter INR-værdi. Opstart af Marevan-behandling: Tbl. Marevan 2,5 mg, 2 stk. dagligt i 4 dage INR-kontrol på dag 5 Dosisjustering af Marevan på dag 5 på baggrund af INR-svar jf. IRF. Start og regulering af warfarinbehandling

8 Overblik over marevan-dosering og INR-værdier
Lægen kan få overblik over patientens Marevan-dosering og INR-værdier under indlæggelsen ved at vælge ”Faneoverblik” – åben ”Behandlingsstatus” – vælg fanen ”Medicin/Udvalgte laboratoriesvar” – dobbeltklik på Marevan-ordination – åben ”Koagulation”.

9 Lægens ansvar ved udskrivelse
Overføre Marevan-ordination til FMK som ugeordination Ajourføring af FMK Oprette recept, hvis det er nødvendigt. Her rettes tekstfeltet: ”Dosering” til ”Efter skema” Lægen skal angive følgende i epikrisen: Marevan-doseringen under indlæggelse, dato og de seneste (2-3) målte INR-værdier Komplikationer under indlæggelse relateret til Marevan-behandling Sikre ny INR-kontrol hos praktiserende læge. Såfremt tidsvinduet til næste INR kontrol er kort, bør almen praksis kontaktes, så der afsættes tid Udfylde patientens eget orange doseringskort med INR-værdi og Marevan-dosering frem til næste kontrol (hvis patienten har et sådan kort)

10 Sygeplejerskens ansvar
Dokumentere dispensering og administration af Marevan i medicinmodulet, samt at bestille nye INR kontroller på lægelig ordination Ved udskrivelse: Udlevere ajourført medicinliste fra FMK Sikre, at patienten får udleveret opdateret orange doseringskort (hvis patienten har et sådan kort) Informere patienten om dato for ny INR-kontroller hos praktiserende læge jf. epikrisen. Information om næste INR-kontroller gives til patienten mundtlig og skriftlig. Vigtigt, at der er sikkerhed for hvordan prøven foretages ved ikke transportable patienter Til patienter, der er opstartet i Marevan-behandling i forbindelse med indlæggelse udleveres skriftlig patientinformation (bilag) Angive Marevan-dosering samt plan for ny INR-kontroller hos praktiserende læge jf. epikrisen og via plejeforløbsplanen (PFP) eller udskrivningsrapporten, som sendes til hjemmesygeplejen

11


Download ppt "Håndtering af Marevan i medicinmodulet og fmk"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google