Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

FTF er 450.000 danskere FTF er hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte. Medlemstallet er steget med 22.000 i løbet af de sidste ti år.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "FTF er 450.000 danskere FTF er hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte. Medlemstallet er steget med 22.000 i løbet af de sidste ti år."— Præsentationens transcript:

1 FTF er danskere FTF er hovedorganisation for offentligt og privat ansatte. Medlemstallet er steget med i løbet af de sidste ti år. FTF har omkring 100 medlemsorganisationer og er den næststørste hovedorganisation i Danmark. FTF er partipolitisk uafhængig. FTF arbejder for et bedre arbejdsliv og et bedre velfærdssamfund. FTF blev oprettet i 1952.

2 Udviklingen i antal medlemmer

3 FTF er overalt Sygeplejersker, politiassistenter, bankfuldmægtige, pædagoger og socialrådgivere er alle typiske eksempler på FTF’ere. FTF er også skuespillere, halinspektører og mange flere. Typiske fællestræk for FTF’ere: Studentereksamen og mellemlang videregående uddannelse. FTF’ernes løn, ansættelsesvilkår og arbejdsmiljø har mange fællestræk.

4 FTF’s mission FTF’s mission er at være den faglig-politiske hovedorganisation for partipolitisk uafhængige organisationer med professions- og erhvervsrettet uddannede medlemmer.

5 Vision: FTF viser mod, vilje og styrke:
ved at være dagsordenssættende og øve markant politisk indflydelse regionalt, nationalt og internationalt. ved aktivt at bidrage til samling og samarbejde i fagbevægelsen om at fremme fælles mål. ved at være vidensbank og levere professionel oplysning, rådgivning og vejledning. ved at bygge på dialog, åbenhed og aktiv inddragelse af medlemsorganisationer og ved at styrke sammenholdet mellem medlemsorganisationerne.

6 Sådan fungerer FTF FTF afholder kongres hver 3. år i november. Næste gang i november 2009. På kongressen vælges FTF’s formand og forretningsudvalg og linjerne for de forskellige arbejdsområder fastlægges. FTF’s nuværende formand hedder Bente Sorgenfrey og blev valgt første gang i 2003 og genvalgt i 2006.

7 Sådan fungerer FTF (fortsat)
Medlemsorganisationerne er delt i tre sektioner. Sektion K for kommunalt ansatte, sektion S for statsansatte og sektion P for privatansatte. FTF har 5 regioner, hvis opgave er at sikre en tættere kontakt mellem forbundene lokalt og mellem medlemmerne af de enkelte forbund og fagforeninger.

8 FTF arbejder FTF har ca. 60 ansatte i sekretariatet.
FTF øver politisk indflydelse inden for en lang række områder, fx arbejdsmiljø, uddannelse, beskæftigelse og socialpolitik. Desuden tilbyder FTF en række serviceydelser til medlemsorganisationerne, fx advokathjælp, socialrådgivning, it-løsninger og kurser.

9 FTF og ledelse Blandt FTF’s medlemmer er 32.000 ledere.
En gang om året udgiver FTF LederPejling, der tager temperaturen på ledelse blandt FTF’erne. FTF har nedsat en tænketank om ledelse, udgiver bøger og udbyder kurser, som er relevante for ledere. Se mere:

10 FTF og TR Der er 18.000 tillidsrepræsentanter i FTF.
FTF udbyder kurser og information særligt for TR. Se mere:

11 FTF’s hjemmeside På stilles alt materiale fra FTF til rådighed for medlemsorganisationer og andre interesserede. Man kan på nyhedsagenten tilmelde sig lige præcis de fagområder, man er interesseret i. FTF’s magasiner udkommer udelukkede elektronisk. fx Resonans:

12 På halvandet år er antallet af viste sider på hjemmesiden syv-doblet

13 Mere om FTF… FTF’s hjemmeside: www.ftf.dk
FTF’s netmagasin: På fornavn med FTF:


Download ppt "FTF er 450.000 danskere FTF er hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte. Medlemstallet er steget med 22.000 i løbet af de sidste ti år."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google