Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Spændingsfelt Sygepleje, klinisk lederskab og ulighed i sundhed

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Spændingsfelt Sygepleje, klinisk lederskab og ulighed i sundhed"— Præsentationens transcript:

1 Spændingsfelt Sygepleje, klinisk lederskab og ulighed i sundhed
V/ Sasha og Maria

2 Sundhedspædagogik Sundhedspædagogik handler om at skabe sundhedsfremmende forandring via borgerens og patientens handlinger. Disse handlinger iværksættes på baggrund af borgerens og patientens handlekompetence, der udvikles og kvalificeres i dialog med sygeplejersken: Kan forstå og reflektere over sundhedsvæsenets organisering og ansvarsfordeling sektorer imellem ud fra lovgrundlag, etisk ansvar og samfundsmæssige vilkår Sygeplejersken som (tvangs-) motivator At forstå adfærd og hjælpe borgeren til at skabe forandringer (Theory of planned behaviour , stages of change) Sundhedspædagogik i et klinisk lederskabsperspektiv - ? Hvordan overordnede sundhedspolitiske tiltag udfolder sig i mødet med den enkelte borger/patient eller grupper af borgere og patienter.

3 Folkesundhed Folkesundhed tager udgangspunkt i udvalgte gruppers og/eller befolkningens sundhed: Kan anvende klinisk lederskab i samspil med borger…… og justere sygepleje på individ-, gruppe- og samfundsniveau.. Introduktion til epidemiologi (i forlængelse af tidligere semestre) Viden om sundhedstilstand og årsagssammenhænge Forebyggelse og sundhedsfremme/adfærdsregulerende og moraliserende tiltag & kritiske analyser heraf – magt/afmagt Folkesundhed i et klinisk lederskabsperspektiv - ?

4 Ulighed i sundhed Ulighed i sundhed handler om, at sundhed og sygdom ikke fordeler sig tilfældigt i befolkningen, men er påvirket af både genetisk- og social arv samt opvækstmuligheder og de betingelser, som gives: Kan forstå og reflektere over individuelle, sociale og kulturelle (mm.) forholds indflydelse på livssituation som forudsætning for klinisk lederskab. Social ulighed i sundhed i et livsperspektiv fra vugge til grav Social ulighed i et gradient- og socialt udsatte perspektiv Social ulighed i et klinisk lederskabsperspektiv - ?

5 Didaktik og litteratur
Didaktik: vekslen ml. oplæg og øvelser hvor de studerende skal arbejde med klinisk lederskab med udgangspunkt i tema. Endnu ikke planlagt – gode ideer? Hvordan inddrage klinisk lederskab og et borgerperspektiv relateret til klinik (psykiatri og primær sektor) Litteratur: grundbog, rapporter, kliniske vejledninger, primær kilder og forskningsartikler


Download ppt "Spændingsfelt Sygepleje, klinisk lederskab og ulighed i sundhed"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google