Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

DE KLASSISKE SPROG SOM BASIS FOR ANVENDELSESORIENTERET SPROGINDLÆRING.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "DE KLASSISKE SPROG SOM BASIS FOR ANVENDELSESORIENTERET SPROGINDLÆRING."— Præsentationens transcript:

1 DE KLASSISKE SPROG SOM BASIS FOR ANVENDELSESORIENTERET SPROGINDLÆRING

2 Deltagere Odder Gymnasium Risskov Gymnasium Silkeborg Gymnasium Alle tre gymnasier udbyder og har oprettet klassisksproglig studieretning og latin C Disse hold vil være sammensat af elever med græsk, latin, engelsk, tysk, fransk og spansk.

3 Ordforråd Hvilket ordforråd i latinske – og græske – kernetekster er centralt og aktuelt for elever i dag? Hvordan kan dette ordforråd anvendes aktivt i læsningen af klassiske tekster OG Hvordan kan det overføres til og anvendes i moderne fremmedsprog - dels aktivt, dvs. at målet er bedre og sikrere talefærdighed - dels passivt, dvs. at målet er øget sikkerhed i læsningen af tekster på moderne fremmedsprog, bl.a. faglitteratur

4 Glosetræningsprogrammer Interaktive programmer til etymologi Programmer til orddannelse med affixer Fagterminologi Programmeret grammatik Elevernes egne gloselister

5  Projektet er bevidst afgrænset til få skoler og få hold. Det er planen at erfaringerne og resultaterne fra dette projekt senere skal indgå i et større projekt sammen med de moderne fremmedsprog.


Download ppt "DE KLASSISKE SPROG SOM BASIS FOR ANVENDELSESORIENTERET SPROGINDLÆRING."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google