Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Skanderborg Én indgang – fælles adgang – job som udgang Om at begrænse tilgangen til førtidspension.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Skanderborg Én indgang – fælles adgang – job som udgang Om at begrænse tilgangen til førtidspension."— Præsentationens transcript:

1 Skanderborg Én indgang – fælles adgang – job som udgang Om at begrænse tilgangen til førtidspension

2 Skanderborg Én indgang – fælles adgang – job som udgang Indekseret udvikling i de sidste 12 mdr.

3 Skanderborg Én indgang – fælles adgang – job som udgang Strategi 1. Det materielle forudsætninger 2. De forbundne indsatskar 3. Et 3. krydderi?

4 Skanderborg De materielle forudsætninger 1. Bemyndigelsen til bevilge permanent offentlig forsørgelse er blevet centraliseret 2. Kvalitetssikring af de sagsgange og beskrivelser, der ligger til grund for evt. bevilling af permanent offentlig forsørgelse

5 Skanderborg Uddrag af jobcentrets interne retningslinier  Inden sagen forelægges, skal der være foretaget nødvendige tiltag for, at sagen er korrekt belyst og afklaret. Det skal som udgangspunkt være foretaget en eller flere arbejdsprøvninger eller tilsvarende afklaringsforløb der dokumenterer nedsættelsen af arbejdsevnen, beskriver skånehensynene og de effektive arbejdstimer.  Sagen skal desuden indeholde en vurdering fra lægekonsulenten der har forholdt sig til helbredstilstandens betydning for nedsættelsen af funktionsniveauet og om behandlingsmulighederne er udtømt og tilstanden er stationær.  Endvidere skal det fremgå meget tydeligt at alle revalideringsmuligheder er afprøvet og udtømte, og at arbejdsevne og funktionsnedsættelsen er gældende i ethvert erhverv, og evt. vurderes at yderligere afklaring er formålsløs.  Der skal forinden visitation fokuseres på alle muligheder for opnåelse af job på normale vilkår  Dette indebærer konkret, at grundlaget for en afgørelse om fleksjob, jfr. LAB § 70a, skal bestå af:  En redegørelse for, at relevante tilbud efter loven om aktiv beskæftigelsesindsats samt andre foranstaltninger har været afprøvet for at nedbringe eller fastholde den pågældende i ordinær beskæftigelse  En redegørelse for den pågældendes ressourcer samt muligheden for at anvende og udvikle dem, som udarbejdes i samarbejde med pågældende og indeholder dennes egen opfattelse af forholdene  En redegørelse for, hvorfor den pågældendes arbejdsevne anses for varigt begrænset og  En redegørelse for, hvorfor arbejdsevnen ikke kan anvendes til at opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår.  Det skal endvidere fremgå af ressourceprofilen, om borger er berettiget til deltids- og fuldtids fleksjob. Dokumentation for visitationsgrundlaget:  Redegørelserne jfr. LAB § 70a skal dokumenteres og konklusionerne heraf skal indskrives i ressourceprofilens punkt 6.

6 Skanderborg Hvor kommer de fra?  Ca. 70 pct. af de borgere, som tilkendes førtidspension, kommer fra kontanthjælp, LY eller sygedagpenge  I Skanderborg er hovedparten af de nye førtidspensionisters seneste forsørgelsesgrundlag sygedagpenge  En strategi for at reducere tilgangen til de permanente ydelser i Skanderborg handler derfor i høj grad om at øge effekterne af indsatsen for sygedagpengemodtagere for de svageste kontanthjælpsmodtagere.

7 Skanderborg Hvor kan man hente inspiration til at begrænse tilgangen?

8 Skanderborg De forbundne indsatskar 1. Overordnet strategi: Aktiv fremfor passiv 2. Kontanthjælp: Gennemgang af unge under 30 år for at reducere antallet af M3’ere Fokus på virksomhedscenter-kampagnen 3. Ledighedsydelse: Etablering af “særligt hensyntagende fleksjob” 4. Sygedagpenge: Delvis raskmelding Særlig indsats for at forebygge stress m.v.

9 Skanderborg Én indgang – fælles adgang – job som udgang Udviklingen i antallet af sygedagpenge-sager på over 52 uger

10 Skanderborg Men, men, men… I

11 Skanderborg Men, men, men… II Er det en hemmelig ingrediens, et 3. krydderi?


Download ppt "Skanderborg Én indgang – fælles adgang – job som udgang Om at begrænse tilgangen til førtidspension."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google