Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Pointer S.40 Geometri i plan og rum Af Tobias og Valther.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Pointer S.40 Geometri i plan og rum Af Tobias og Valther."— Præsentationens transcript:

1 Pointer S.40 Geometri i plan og rum Af Tobias og Valther

2 Emner ›Skitser af plane og rumlige figurer ›Forklaring af oplysninger du skal kende for at konstruere kongruente trekanter. ›Sammenhængen mellem omkreds og areal i rektangler. ›Forklar hvor mange n-kanter der er i en regulær n-kant og hvorfor. ›Undersøgelse af diagonaler i firkanter. ›Modeller af rumlige figurer. ›Beregning af rumfang og overflade areal i rumlige figurer. ›Hvordan vi løser geometriske problemer, hvis ikke vi kender metoden vi skal bruge.

3 Skitser af plane figurer

4 Skitser af rumlige figurer

5 Oplysninger du skal kende for at konstruere to kongruente trekanter To trekanter, der ved en spejling, drejning eller forskydning kan dække hinanden fuldstændigt, er to kongruente trekanter. Så de skal være fuldstændig ens i målene.

6 Sammenhængen mellem omkreds og areal rektangler. Man bruger siderne til at finde frem til bade arealet og omkredsen.

7 Forklar hvor mange n-kanter der er i en regulær n- kant og hvorfor N står for antal sider i polygonerne så hvis du har en 6 kant er der 6 sider i 6 kanten

8 Undersøgelse af diagonaler i firkanter I en firkant er der 2 diagonaler. Diagonaler er streger man sætter fra et hjørne til et andet hjørne i en polygon dog kan man ikke sætte streger til de hjørner der er på samme linjestykke.

9 Beregning af rumfang og overflade areal i rumlige figurer V= Rumfang/Volume G= Areal af grundfladen H=Højde L=Længde B=Bredde En Kasses rumfang= L*B*H En Prismes rumfang= H*G En cylinders rumfang= Pi*r2*H En kegles rumfang=1/3*H*Pi*r2 En Pyramides rumfang=1/3*H*G En kugles rumfang=4/3*Pi*r3 r=Radius s=den skrå sidelængde A=areal h=højde Pyramide den krumme overflade: A=Pi*r*s Pyramide den totale overflade: A=Pi*r*(r+s) Kugle den totale overflade: A=4*Pi*r2 Kegle den krumme overflade: A=2*Pi*r*h Kegle den totale overflade: A=2*Pi*r*(r+h)

10 Hvordan løser vi geometriske problemer, hvis ikke vi kender metoden vi skal bruge. Vi bruger formelsamlingen.


Download ppt "Pointer S.40 Geometri i plan og rum Af Tobias og Valther."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google