Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Rent vand og sanitet. Vand  Landområder =82% der har rent vand  Byområder =96% der har rent vand  Så mangler over en 1/3 af verdens befolkning stadig.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Rent vand og sanitet. Vand  Landområder =82% der har rent vand  Byområder =96% der har rent vand  Så mangler over en 1/3 af verdens befolkning stadig."— Præsentationens transcript:

1 Rent vand og sanitet

2 Vand  Landområder =82% der har rent vand  Byområder =96% der har rent vand  Så mangler over en 1/3 af verdens befolkning stadig rent vand

3 Alle har brug for rent vand  Alle har brug for rent vand for at overleve. Uden rent drikkevand forsvinder livsgrundlaget for både mennesker og dyr.  Drikkevand kan blive forurenet på flere måder. I Danmark henter vi vand direkte fra grundvandet.  I mange udviklingslande bruger især kvinder og børn lang tid på at hente vand til husholdningen.  Hvis der er rent drikkevand tæt på hjemmet er der mere tid til at arbejde og gå i skole.

4 Sanitet  En tredjedel af verdens befolkning her i dag ikke adgang til et toilet.  Afføring i naturen udgør en risiko for forurening af drikkevand.  Gode sanitære forhold betyder, at mennesker har adgang til toiletter, så afføring ikke forurener floder og vandressourcer.

5 Forskellen sanitet

6 Forskellen rent vand

7 Bæredygtige byer og lokalsamfund  I udviklingslande betyder flere mennesker i byerne, at der opstår store slumkvarterer. Målet om bæredygtige byer og lokalsamfund skal sikre boliger til alle. Det skal blandt andet ske ved at udvikle slumkvartererne og sikre bedre livsvilkår her. Det vil betyde byer med mindre forurening og mindre affald og byer, der er bedre til at modstå katastrofer.

8  Flere mennesker i byerne betyder også mere forurening. Derfor har målet også fokus på luftforurening i byerne og på at sikre en ordentlig håndtering af skrald.  Også i Danmark flytter folk fra landet og ind til byerne. Både i Danmark og i resten af verden skal målet sikre, at der sker en udvikling i landområderne.

9 Forskellen lokalsamfund


Download ppt "Rent vand og sanitet. Vand  Landområder =82% der har rent vand  Byområder =96% der har rent vand  Så mangler over en 1/3 af verdens befolkning stadig."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google