Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Udfold talenterne! - og vind ekstra ressourcer Et dialogværktøj til ledelsesgruppen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Udfold talenterne! - og vind ekstra ressourcer Et dialogværktøj til ledelsesgruppen."— Præsentationens transcript:

1 Udfold talenterne! - og vind ekstra ressourcer Et dialogværktøj til ledelsesgruppen

2 Baggrunden ”Traditioner og forskelle i uddannelsesbaggrund må ikke stå i vejen for menneskelig udvikling. Det skal sikres, at unikke talenter kommer frem i lyset. Der skal derfor fokus på reelle og ikke kun formelle kompetencer, når opgaver fordeles, og karrieremuligheder afdækkes” Statens personale- og ledelsespolitik 2003

3 Hvorfor fokus på talentudvikling? Det er vigtigt, at vi ikke mister ressourcer, fordi vi overser den enkeltes personlige talent. …Det sker typisk ved en ensidig fokusering på formelle faglige kompetencer eller på én type talent.

4 Forståelse af talent

5 Den eminente taler - et eksempel på talent Nogle mennesker har evnen til at tryllebinde en stor forsamling og kommunikere budskaber klart og vedkommende for tilhørerne. I nogle jobs er dette talent helt overflødigt, mens det i andre jobs er afgørende for succes. Det kan til en vis grad læres at holde gode taler. Men de eminente talere har et talent, som gør, at de, hvis de får chancen, kan præstere noget særligt på en talerstol.

6 Talent vs. kompetence Talent er knyttet til personen og er i modsætning til kompetencer ikke noget, man kan beslutte sig for at ville have! Hvis man har talent på et givent område, vil man – alt andet lige – have lettere end andre ved at tilegne sig og udnytte kompetencer på dette område! Alle mennesker har noget de er gode til. Dette ”noget” kan både være tillært eller opøvet – det kalder vi kompetencer. Eller det kan være noget man har med sig som en del af sin person – det kalder vi talenter!

7 Fokus på talent giver basis for flere toppræstationer Kilde: Inspireret af Mandag Morgens strategiske netværk om talent ”Præstationstrekanten” – Jo højere, jo bedre opgaveløsning

8 Udfordringen i talentudvikling Om et talent kommer til syne og udvikler sig, afhænger af, om vi formår at matche det relevante talent med:  de rette opgaver  de rette arbejdsvilkår  de rette udviklingsmuligheder  og – ikke mindst – den rette ledelsesstil.

9 Lederens opgave i talentudvikling Det er i vores daglige ledelse, at vi skal være mere bevidste om at se og udvikle talenter. Vi skal derimod ikke bruge ressourcer på at håndtere store nye systemer til talentudvikling.

10 Operationalisering af personaleledelse og talentudvikling

11 Formålet med dialogværktøjet Formålet er at tilbyde et enkelt værktøj, som via en kreativ og struktureret dialog kan igangsætte en proces, hvor vi som ledere kan blive bedre til at opdage og udvikle forskellige talenter.

12 Indhold i ledelsens dialog Udfordringerne drøftes en af gangen i mindre grupper. For at sikre, at dialogen bliver fremadrettet og forpligtende, bør I undgå at diskutere det, der ikke fungerer i dag. I stedet bør I fokusere på: hvad I allerede gør godt, som I vil holde fast i. hvad I ønsker at gøre bedre.

13 De udfordringer, som skal diskuteres er: 1. De relevante talenter skal afdækkes! 2. Forskellige typer talent skal opdages! 3. Talentet skal skabe værdi for institutionen! 4. Talenter skal udvikles via daglig ledelse! 5. Medarbejderen skal have mulighed for at demonstrere sit talent! 6. Der skal gøres op med lighedskulturen! 7. Der skal tilbydes alsidige og attraktive karrieremuligheder!

14 Opsamling på dialogen Udfordringerne sættes til debat i plenum en af gangen. Alle grupper bidrager til den fælles debat udfra den diskussion de har haft i gruppen. Konklusioner trækkes op af tovholderen. Der er i øvrigt inspiration at hente til det videre arbejde med talentudvikling i pjecen ”Se potentialet i alle medarbejdere! – udvikling af talenter via alsidige karriereveje” på www.perst.dk


Download ppt "Udfold talenterne! - og vind ekstra ressourcer Et dialogværktøj til ledelsesgruppen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google