Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Romantisme og Biedermeier. Forskellen Universalromantikken: Den store natur som sjælens landskab Biedermeier: Et hjørne af naturen, hjemmet, kærlighed.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Romantisme og Biedermeier. Forskellen Universalromantikken: Den store natur som sjælens landskab Biedermeier: Et hjørne af naturen, hjemmet, kærlighed."— Præsentationens transcript:

1 Romantisme og Biedermeier

2 Forskellen Universalromantikken: Den store natur som sjælens landskab Biedermeier: Et hjørne af naturen, hjemmet, kærlighed til de ubetydelige detaljer.

3 BIEDERMEIER : Tilbagetrækning fra offentligheden til den ”lille verden”: –Dagligdagen, hjemmet og familien. Dette er menneskets tilflugtssted fra offentligheden. Offentligheden (politik og lignende) som betragtes som en “tumleplads for det onde” Stil: –En melankolsk og idyllisk glans, baseret på skildringer af tingene i det nære miljø.

4 ROMANTISME (litteraturen som skildrer sprækkerne i Biedermeierkulturens polerede overflade):  En nuancering af romantikkens fokuspunkter:  Skønhed, frihed, længsel, det guddommelige.  Fokus:  Det nære (miljøbeskrivelser),  Det lokale miljø påvirker personskildringerne og menneskeopfattelsen. I ROMANTISMEN OPSTÅR IDEEN OM OVERFLADEN:  Romantisme  fremstiller indirekte ridserne i Biedermeieroverfladen.  Det utilpassede, disharmoniske, oprørske  Disse elementer skaber drama.  Romantismen fremstiller ligeledes  den psykologiske splittelse, de erotiske og sociale konflikter,  Disse elementer skaber splittede karakterer.  FANTASI (idealet) og VIRKELIGHED (realismen) støder sammen:  Dette sammenstød skaber et spændingsfelt.


Download ppt "Romantisme og Biedermeier. Forskellen Universalromantikken: Den store natur som sjælens landskab Biedermeier: Et hjørne af naturen, hjemmet, kærlighed."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google