Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

John Vinsbøl Udviklings- og VEU centerchef Vestsjælland - 2888 5173.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "John Vinsbøl Udviklings- og VEU centerchef Vestsjælland - 2888 5173."— Præsentationens transcript:

1 John Vinsbøl Udviklings- og VEU centerchef Vestsjælland jpvi@sceu.dkjpvi@sceu.dk - 2888 5173

2 Oplæg om: ”Udvikling af samspillet mellem jobcentre og uddannelsesinstitutioner om systematisk kompetenceløft af ledige uden – eller med korterevarende uddannelse”

3 Projektets FORMÅL: Et udviklingsprojekt med det formål at udvikle og styrke samarbejdet mellem Jobcentre, Uddannelsesinstitutioner og VEU-centre. Til gavn for en ledig målgruppe. (ledige over 30 år, ufaglærte eller meget lidt uddannelse, match 1 & 2, dagpengeberettigede eller kontanthjælp )

4 SAMMEN ER VI STÆRKERE Vi kan allerede en masse, med udgangspunkt i dette, vil vi blive bedre og forblive bedre…

5 FAKTA Projektet bliver gennemført i perioden okt. 2011 til og med august 2014 Samlet budget på ca. 37 mio. hvoraf 50% er støttet af EU’s Socialfond og 50% er medfinansiering Partnere: BRHS, alle 17 Jobcentre i regionen, 15 uddannelsesinstitutioner.

6 PROJEKTORGANISERING For at sikre optimal fremdrift er der etableret tre klynger, med hver deres klyngekoordinator. Projektet her herudover også en styregruppe og en referencegruppe.

7 ET UDVIKLINGSPROJEKT Udvikling FEBRUAR 2013 Andet kvalificeringsforløb for 50 ansatte, 300 ledige visiteres til projektet Evt. RKV/IKV af ledige Ledige på uddannelse Virksomhedsopsøgende arbejde Udslusning af ledige Fortsat udviklingsarbejde og evaluering. FEBRUAR 2013 Andet kvalificeringsforløb for 50 ansatte, 300 ledige visiteres til projektet Evt. RKV/IKV af ledige Ledige på uddannelse Virksomhedsopsøgende arbejde Udslusning af ledige Fortsat udviklingsarbejde og evaluering. Projektorganisering, informationsmateriale, analyse på institutionelt niveau, udvikling af kvalificeringsforløb Projektorganisering, informationsmateriale, analyse på institutionelt niveau, udvikling af kvalificeringsforløb MARTS 2014 Slutevaluering og formidling af resultater MARTS 2014 Slutevaluering og formidling af resultater MAJ 2013 Tredje kvalificeringsforløb for 50 ansatte, 300 ledige visiteres til projektet Evt. RKV/IKV af ledige Ledige på uddannelse Virksomhedsopsøgende arbejde Udslusning af ledige MAJ 2013 Tredje kvalificeringsforløb for 50 ansatte, 300 ledige visiteres til projektet Evt. RKV/IKV af ledige Ledige på uddannelse Virksomhedsopsøgende arbejde Udslusning af ledige AUGUST 2012 Første kvalificeringsforløb for 50 ansatte, 300 ledige visiteres til projektet Evt. RKV/IKV af ledige Ledige på uddannelse Virksomhedsopsøgende arbejde Udslusning af ledige Fortsat udviklingsarbejde og evaluering. AUGUST 2012 Første kvalificeringsforløb for 50 ansatte, 300 ledige visiteres til projektet Evt. RKV/IKV af ledige Ledige på uddannelse Virksomhedsopsøgende arbejde Udslusning af ledige Fortsat udviklingsarbejde og evaluering. Både projekt A & B

8 EFFEKTER  Institutionel brobygning og opbygning af netværk mellem Jobcentre og Uddannelsesinstitutioner  Udvikling af nye metoder, redskaber & processer  Idriftsætning af disse nye metoder, redskaber & processer  Skabe viden og kunnen ift. individuelt tilpassede forløb for ledige  Forbedre jobmuligheder for ledige som er ufaglærte/kortuddannede  Medvirke til kompetenceløft for ufaglærte/kortuddannede  Øge effekten af indsatsen for job-/virksomhedsrettet opkvalificering

9 FOR ANSATTE I JOBCENTRE OG PÅ SKOLER For os ansat i jobcentrene eller på skolerne betyder projektet at vi skal lære hinanden og hinandens systemer bedre at kende. Vi skal blive bedre til at kende de andres virkelighed, begreber og referencerammer. Vi skal skabe netværk som er varige og går på tværs af institutioner og kommunegrænser. Vi skal samarbejde i forhold til de ledige borgere og det gør vi bedst ved at kende til hinandens kompetencer.

10 FOR LEDIGE DELTAGERE Hver ledig får et unikt udviklingsforløb Undervejs kan indgå: o Flere samtaler med jobcentermedarbejder o Deltagelse i gruppe- eller netværksmøder o IKV/RKV o Mentorstøtte i forbindelse med uddannelse eller forløb i en virksomhed o Deltagelse i kortere meritgivende uddannelsesforløb – sammen med personer, der er i job o Deltagelse i virksomhedspraktik eller løntilskudsforløb i relevante virksomheder

11 UDFORDRINGER lige NU Kunsten at fastholde momentum under forandring Skabe det ”fælles” billede i mange kongeriger Fokus på kompetencestrategien Ikke hvem har ansvar, men hvem tager ansvar og handling Uddannelse skoler Motivering og vejledning Afklaring før vurdering BeskæftigelseErhverv jobcentrevirksomheder (A-kasser og faglige org.)

12 Kontakt for yderligere information Tak for jeres interesse I kan læse mere om projektet på www.nvnj.dkwww.nvnj.dk Ønsker I at modtage nyhedsbreve fra projektet, kan I skrive jer på listen, eller sende en mail til info@nvnj.dkinfo@nvnj.dk www.veu-center.dk


Download ppt "John Vinsbøl Udviklings- og VEU centerchef Vestsjælland - 2888 5173."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google