Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kurser der virker Akademimøde 26. oktober 2015. Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kurser der virker Akademimøde 26. oktober 2015. Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER."— Præsentationens transcript:

1 Kurser der virker Akademimøde 26. oktober 2015

2 Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER

3 Transfer – fra teori til praksis  Et kursus er en ”drøm om at lade viden glide modstandsløst fra teori til praksis”  Fakta: op mod 85 procent af traditionel undervisning er spild af tid.  Fakta: kun 1 ud af 7 går hjem og gør det, de lærer.  Målet er, at læringen skal blive til en ny kompetence hos deltagerne – ikke bare viden.  Det kaldes transfer.

4 Indholdet i dette møde (kursus)  Transfer er målet (hjemmeopgaven besvares)   Fakta om transfer   Jeres erfaringer  Kan vi hjælpe med at skaffe mere transfer?  Skab struktur og forventningsafstemning  Brug tiden på læring – og pausen på det sociale  Aktiver det, deltagerne ved i forvejen  Variér undervisningen  Træn igen og igen

5 Virker jeres kurser/oplæg? 5min  Find en makker og svar på spørgsmålet to og to  Hvis de virker, så prøv at finde ud af hvorfor og hvordan?  Hvis de IKKE virker, så prøv at finde ud af hvorfor?

6 Kan vi hjælpe med at skaffe mere transfer?  Indtænk ”før, under og efter”  Skab struktur og afstem forventningerne  Brug tiden på læring  Aktivér deltagernes egen viden  Variér din undervisning  Træn – øvelse gør mester

7 Før, under og efter  FØR: Forbered deltagerne på kurset. Fx mail, ring eller lignende til dem inden og bede dem svare på nogle få relevante spørgsmål, så de er sporet ind på, det der sker.  UNDER: Hvis der er to moduler, så uddel hjemmeopgave, så de får afprøvet det lærte  EFTER: indarbejd at de melder tilbage på, om de nu også gør det, de har lært.

8 Skab struktur og forventningsafstemning  Start kurset med at sige og skrive på tavlen, hvad der skal ske, og hvad du ønsker deltagerne skal have med hjem/gøre anderledes.  Hør også om deres forventninger.  Slut evt. kurset af med at tjekke om forventningerne blev indfriet

9 Brug tiden på læring – og pausen på det sociale  Gå i gang til tiden og slut til tiden  Begræns smalltalk til pauser  Læg til gengæld altid pauser ind – det er også reflektion/læring

10 Aktiver det, deltagerne ved i forvejen  Det er nemmere at koble det nye med noget velkendt, hvis du inddrager deltagernes erfaringer, hverdagsforestillinger og det, de har lært tidligere.  Fx aktivere deltagernes forforståelse ved at sætte dem til at summe et par minutter to og to over det emne, I skal i gang med.  Fx spørg ind til deres erfaringer undervejs.  Fx hør deres bud på svar – inden du kommer med dine – og anerkend de rigtige svar.

11 Variér undervisningen  Når man bruger flere forskellige undervisningsmetoder, fremmer det deltagernes læring. Det er ikke påvist, at én metode fungerer bedre end andre, men forskningen viser, at variation virker.  Derfor er det godt at arbejde det samme emne på forskellige måder i løbet af et kursus  Fx både læse, lytte og træne med redskabet, anvende den nye viden, løse opgaver, tipskupon, rollespil osv.

12 Træn igen og igen  Øvelse gør mester  Når deltagerne har lært noget, skal de træne det igen og igen for at blive sikrere eller for at få det nye, de har lært, automatiseret.  Hvis vi blot fortæller dem, hvordan de skal gøre – så er det kun 1 ud af 7, der gør det.

13 Hvad gør vi EFTER kurset  Tænk/notér en ting, du vil ændre næste gang, du laver et kursus/oplæg. Brug for et råd, kig på en plan osv. – kontakt mig!


Download ppt "Kurser der virker Akademimøde 26. oktober 2015. Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google