Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Konkrete samarbejdsflader mellem UU og Jobcenter Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Konkrete samarbejdsflader mellem UU og Jobcenter Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland."— Præsentationens transcript:

1 Konkrete samarbejdsflader mellem UU og Jobcenter Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland

2 Samarbejdsaftalens indhold: Den primære opgave består i at varetage vejledningsfaglige opgaver i jobcentret. Målgruppen er unge i alderen (15-) 18-29 år. Opgaverne omfatter: Modtagelse af og første samtale med unge ledige. Formålet er, at vejlede de unge til at påbegynde en uddannelse. Vejledning af åbenlyst uddannelsesparate i forhold til påbegyndelse af relevant uddannelse, herunder udarbejdelse af uddannelsesplan.

3 Vejledning af uddannelsesparate, herunder udarbejdelse af uddannelsesplan med henblik på, hvordan de kommer i gang med en ungdomsuddannelse. Målgruppevurdering til produktionsskole for alle uddannelsesparate unge, der er under 25 år, ikke allerede har været på produktionsskole i 12 måneder og som ikke har gennemført en ungdomsuddannelse. Støtte og sparring til jobcentrets medarbejdere i forhold til uddannelsesmæssige og vejledningsfaglige spørgsmål Indgå i relevante projekter eller særlige indsatser på lige fod med jobcentrets øvrige medarbejdere

4 By-pass til uddannelse 4 UU Produktionsskole Uddannelse

5 Det er vi lykkedes med: Øget tilgang til Produktionsskolen. Det betyder at flere ledige end tidligere er i uddannelsesforberedende forløb, og at kapaciteten på produktionsskolen udnyttes bedre. Synergi mellem Jobcenter og UU vejledning. Finde deltagere til KUU og fylde pladserne op

6

7 Debat: Er det kynisk økonomitænkning fra kommunen at få UU til at målgruppevurdere til produktionsskole og KUU? Sælger UU ud af sin ”sjæl” ved på denne måde at sidde inde i jobcenteret og målgruppevurdere? Kan UU målgruppevurdere objektivt når man samtidig er aflønnet af jobcenteret? Kan man skelne mellem myndighed og vejledning når man sidder i samme kontor og side om side?


Download ppt "Konkrete samarbejdsflader mellem UU og Jobcenter Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google