Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Udfordringer i Region Syddanmark Jobcentre Job til personer med handicap Stig Langvad, formand, DSI.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Udfordringer i Region Syddanmark Jobcentre Job til personer med handicap Stig Langvad, formand, DSI."— Præsentationens transcript:

1 Udfordringer i Region Syddanmark Jobcentre Job til personer med handicap Stig Langvad, formand, DSI

2 Politik, omdrejningspunkter og aktører Borger Jobcenter Virksomhed Politiker Ledige personer med handicap skal inspireres positivt og trygt til at tage aktiv del i jobsøgning og kompetencejustering. Personer med handicap med/uden førtidspension skal sikres ret til økonomisk tryghed, helhedsorienteret rehabiliteringsindsats og ’job- og forsørgelsesgaranti’. Virksomheder skal mere risikovilligt bidrage med flere jobmuligheder i forhold til alle personer med alle former for og grader af handicap. Virksomheder skal indgå strategiske samarbejdsaftaler med jobcentre om konkret jobudvikling og –afprøvning i forhold til borgere. Folketinget skal ændre perspektivet i forhold til grundlaget for jobindsatsen for personer med handicap. Perspektivet skal være mere imødekommende, fokuseret, forpligtende, langsigtet og forebyggende. Indsatsen skal hele tiden kunne følges og vurderes. Jobcentrene skal prioritere handicapindsatsen højt. Jobcentrene skal måles og vejes i forhold til indsats. Jobcentrene skal formidle erfaringer til det administrative og politiske niveau. Jobcentrene skal kunne se og håndtere forskelle hos personer med handicap.

3 Udfordringen  42.000 ledige personer med handicap vurderes at have en mulighed for beskæftigelse (SFI)  Nogle kan arbejde på fuld tid, mens andre skal ansætte sig i fleksjob, mens andre skal ansættes på deltid, mens andre skal ansættes i løntilskudsjob til førtidspensionister  Bekæmpe stereotyper i forhold til personer med handicap  Og så er der nogen, som gerne skulle ud af den beskyttede beskæftigelse og en støttet beskæftigelse på en virksomhed  Men husk, at langt de fleste personer med handicap, som kan være på arbejdsmarkedet er der allerede!

4 Krav til jobcentrene  Handicap er forskellige og indsatsen skal være nuanceret og tilpasset  Stereotyper skal påvirkes og nedbrydes  Match via kompetenceafklaring og –udvikling og virksomhedsorientering  Lovgivningens redskaber skal kendes og anvendes – også tilstødende regler  Samarbejd på tværs af kommuner i fht. specialiseret indsats og jobformidling – og brug andre aktører  Hæng sammen som jobcenter og samarbejd med andre afdelinger  Etabler strategiske samarbejder med virksomheder  Nøglepersoner skal udpeges og anvendes optimalt  Borgere skal håndteres fagligt korrekt ved henvendelse  Indsatsen skal kunne måles, dokumenteres og vurderes – og skal med i beskæftigelsesplanen

5 Skyd med skarpe skud – skab beskæftigelse


Download ppt "Udfordringer i Region Syddanmark Jobcentre Job til personer med handicap Stig Langvad, formand, DSI."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google