Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen."— Præsentationens transcript:

1 Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen

2 Nyregistrering og forespørgselsordning Den vejledende § 3 registrering Underretning til lodsejer om ny natur Forespørgselsordning

3 Den vejledende § 3 registrering Den vejledende § 3 registrering findes på www.arealinfo.dk og ofte i kommunernes egne GIS-systemer og web-gis.www.arealinfo.dk Kommunerne har ansvaret for at opdatere registreringen – dataansvarsaftalen: http://www.miljoeportal.dk/myndighed/registrer_dataansvar/Sider/ forside.aspx http://www.miljoeportal.dk/myndighed/registrer_dataansvar/Sider/ forside.aspx Når kommunerne ved tilsyn finder nye/oversete naturområder opdateres registreringen. Husk - et naturareal er omfattet af loven, når arealet opfylder kriterierne – uanset om arealet er registreret eller ej. Det er ikke et krav at lodsejere skal orienteres.

4 Underetning af lodsejer eller ej Ingen pligt til at underrette borgere – men god borgerservice Kan man forvente at lodsejere selv følger med på arealinformation eller web-gis? Underretning kan måske forhindre ødelæggelser af naturen og håndhævelsesager Det er tager tid – men det er nok givet godt ud Man kan lave et opsamlingsbrev en gang om året til samtlige lodsejere, der har fåret registeret ny natur (flettebrev)

5 Indhold af underretning Der er to muligheder: –Information om at arealet er registreret i den vejledende registrering. Oplys om forespørgselsordning. –Afgørelse af § 3 status – husk partshøring (to breve) Tjek jeres kvalitetsstyringssystem – hvad er proceduren i din kommune?

6 Det gør vi i Favrskov Kommune Vi informerer lodsejer om at arealet er vejledende registreret og baggrunden for det. Vi slutter brevet med dette afsnit: Hvis du er uenig i registreringen Hvis du ikke er enig i kommunens vurdering af arealet, vil vi gerne høre fra dig. Ofte er det vanskeligt at tolke dyrkningshistorien ud fra luftfotos, og derfor kan det være relevant at indsende oplysninger om dyrkningshistorien. Hvis du indsender oplysninger til sagen, vil kommunen inden 4 uger fra modtagelse af disse vurdere arealets status, og sende dig en afgørelse med tilhørende klagevejledning.

7 Forespørgselsordningen Lodsejer kan sende en forespørgsel om status på et areal og kommunen skal give svar inden fire uger. Reglerne findes i Naturtypebekendtgørelsens § 10

8 Naturtypebekendtgørelsen § 10 Oplysning om beskyttelsesordningen § 10. Kommunalbestyrelsen giver efter anmodning fra offentlige myndigheder, berørte ejere, brugere m.v. oplysning om, hvorvidt en bestemt foranstaltning, areal, sø eller vandløb er omfattet af beskyttelsesordningen. Stk. 2. Kommunalbestyrelsen skal besvare en modtagen forespørgsel inden for 4 uger. Har vedkommende ejer m.v. ikke modtaget svar inden udløbet af den i 1.pkt. nævnte frist, kan ændringen gennemføres uden dispensation. Stk. 3. Den regel, der er nævnt i stk. 2, 2. pkt., gælder ikke for foranstaltninger og arealer samt søer, der klart falder ind under beskyttelsesordningen. Reglen gælder heller ikke for vandløb, som er udpeget som beskyttede i offentliggjorte registreringer, jf. bekendtgørelsens § 6. Stk. 4. Hvis kommunalbestyrelsen inden udløbet af den i stk. 2 nævnte frist har anmodet vedkommende ejer m.v. om yderligere oplysninger, regnes den i stk. 2 nævnte frist først fra modtagelsen af de ønskede oplysninger.

9 Vigtigt Hvis vedkomne ikke har modtaget svar inden fristens udløb (fire uger), kan foranstaltningen gennemføres uden dispensation fra naturbeskyttelsesloven. Det gælder dog ikke søer og vandløb, da de klart falder ind under beskyttelsen. Man kan spørge efter supplerende oplysninger (ofte om dyrkningshistorien) – fristen gælder fra modtagelsen af disse.

10 Sagsflow

11 En meddelelse til ejer om § 3 status er reelt ikke en afgørelse. Ejer eller bruger kan efter Natur- og Miljøklagenævnets praksis påklage en sådan meddelelse fra kommunen. Tredjemand, der i øvrigt er klageberettiget, kan ikke påklage kommunens beslutning om ikke at registrere et område som beskyttet (NKO 113). Afgørelse eller meddelelse


Download ppt "Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google