Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Region Nordjyllands anbefalinger og tiltag på baggrund af STM lægesagen Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 17. september 2015.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Region Nordjyllands anbefalinger og tiltag på baggrund af STM lægesagen Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 17. september 2015."— Præsentationens transcript:

1 Region Nordjyllands anbefalinger og tiltag på baggrund af STM lægesagen Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 17. september 2015

2 Baggrund for STM lægesagen (1) researcharbejde fra Danmarks Radio aktindsigt i SST om min. 3 navngivne læger ved STM kritisk TV udsendelse SAGEN BEGYNDER AT RULLE I MAJ… politisk krav om en redegørelse af lægesagen ved STM og kortlægning af ALLE regionens læger Taskforce nedsættes til arbejdet

3 Proces for STM lægesagen (1) SAGEN AFLEVERES TIL POLITIKERNE i JUNI… Redegørelsen + notat med konklusion og anbefalinger Konklusion i to dele: Del 1: Lokal undersøgelse af de tre navngivne læger ved STM, og afdækning af involveringen af de adm. enheder i Regionshuset Del 2: En regional kortlægning (af alle læger i regionen)

4 Konklusion for STM lægesagen (1) SAGEN AFLEVERES TIL POLITIKERNE i JUNI… Redegørelsen + notat med konklusion og anbefalinger Konklusion for del 1 - STM: For de tre navngivne læger ved Klinik Kirurgi, Sygehus Thy-Mors gælder det, at: den ene læge har opsagt sin stilling og er fratrådt pr. 31. maj 2015 den anden læge fortsætter i sin nuværende jobfunktion, da der intet er at udsætte på lægens virke der for den tredje læge er indgået en gensidig aftale om fratrædelse den 8. juni 2015. to ud af de tre læger, som i offentligheden har været kritiseret for at sætte patientsikkerheden over styr, er således ikke længere ansat ved Sygehus Thy-Mors.

5 Konklusion for STM lægesagen (2) SAGEN AFLEVERES TIL POLITIKERNE I JUNI… Redegørelsen + notat med konklusion og anbefalinger Konklusion for del 2 – alle regionens læger: der er tale om en isoleret problemstilling, der alene vedrører Klinik Kirurgi ved Sygehus Thy-Mors og i et enkelt tilfælde Klinik Nord i Psykiatrien i Nordjylland at der på Aalborg Universitetshospital og Sygehus Vendsyssel ikke er ansat læger, som har behov for særlige kompetenceinitiativer til understøttelse af deres kvalifikationer. det er via kortlægningsarbejdet konkret dokumenteret, at der i hele Region Nordjylland er fire læger, som er blevet vurderet i forhold til deres videre ansættelsesforhold. Der er én læge ved Klinik Nord i Psykiatrien, som bliver tilbudt hjælp til kompetenceudvikling. at hospitalsledelserne i Region Nordjylland står inde for den faglige kvalitet ved alle fungerende/ansatte læger i regionen.

6 Anbefalingerne skal implementeres (1) POLITIKERNE GODKENDER REDEGØRELSE OG ANBEFALINGER (og skærper en række forslag!)… Anbefalinger i tre kategorier: 1. Direkte realisérbare forslag 2. Forslag der skal arbejdes videre med i en arbejdsgruppe (deadline den 1. oktober 2015) 3. Forslag med eksterne afhængigheder og barrierer DER NEDSÆTTES EN ARBEJDSGRUPPE TIL IMPLEMENTERING AF DE POL. GODKENDTE FORSLAG

7 Anbefalingerne skal implementeres (2) 1. Direkte realisérbare forslag etablering af en kortlægning (audit) én gang årligt evalueringsansættelse (aftale mellem VUS og RN) INDSKÆRPELSE AF LEDELSESOPGAVEN indhentning af reference (generelt, HU-læger, vikarbureauer etc.) SKÆRPELSE: samtale hvor der tages referat  P-sag tilsynssager, patientskadesager, serviceklager og afgørelser fra Patientombuddet Der skal ske en LÆRING af processen!

8 Anbefalingerne skal implementeres (3) 2. Forslag der skal arbejdes videre med i arbejdsgruppe etablere et beredskab til at understøtte den lægefaglige ledelse akkreditering (bemyndigelse) – bringe RN på omdrejningshøjde med de øvrige regioner håndtering af løbende aktuelle sager SST’s underretning af navngivne læger (patientsikkerheden først - RN indhenter oplysninger hos SST hvis/når en læge sætter patientsikkerheden over styr) videregivelse af oplysninger uden samtykke (der afventes en tilbagemelding fra Danske Regioner om der kommer en fælles regional løsning på problematikken)

9 Anbefalingerne skal implementeres (4) 3. Forslag med eksterne afhængigheder og barrierer Læringselementer som bringes videre til Danske Regioner: dvs. sundhedsdirektørkredsen  Danske Regioners bestyrelse Læringselementerne indbefatter bl.a. en række konstaterede lovgivningsmæssige barrierer for videndeling på tværs af myndigheder og regioner Eksempelvis afklaring af muligheden for at etablere et landsdækkende ”advarselssystem” mod ”farlige” læger

10 Opfølgning på implementeringen af forslagene (1) Afrapportering til Forretningsudvalget den 21. september… de politisk godkendte skærpelsesforslag er blevet implementeret … enkelte forslag er planlagt implementeret i efteråret Resultat af den politiske behandling af afrapportering: [Forretningsudvalget godkendte den 19/10 2015 Administrationens opfølgning på implementering af de politiske beslutninger, og Regionsrådet blev formelt orienteret den 27/10 2015]

11 Hvad har vi lært af STM lægesagen? Der er især to forhold som stikker ud! 1. Lægernes kompetencer: berører meget få læger på to hospitalsenheder generelt er der ingen problemer med lægers kompetencer  MEN obligatorisk kvalitetssikring: årlig kortlægning (audit) 2. Håndtering af ledelsesopgaven politikerne har skærpet kravene til ledelsesopgaven  ved alle ansættelser skal der (om muligt) indhentes referencer  ved saglige og velbegrundede klagersager SKAL der afholdes en samtale og tages referat, som lægges på P-sagen  der skal ske en læring i klinikken/organisationen ved disse sager!


Download ppt "Region Nordjyllands anbefalinger og tiltag på baggrund af STM lægesagen Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 17. september 2015."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google