Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Grammatik Sætninger. Typer af sætninger Sætning: består mindst af et subjekt og et verballed Peter løber Helsætning: en sætning, der kan stå alene Eva.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Grammatik Sætninger. Typer af sætninger Sætning: består mindst af et subjekt og et verballed Peter løber Helsætning: en sætning, der kan stå alene Eva."— Præsentationens transcript:

1 Grammatik Sætninger

2 Typer af sætninger Sætning: består mindst af et subjekt og et verballed Peter løber Helsætning: en sætning, der kan stå alene Eva spurgte, om hun ville med i biografen Ledsætning: en sætning, der er led i en anden sætning Eva spurgte, om hun ville med i biografen Hovedsætning: det, der er tilbage, ud over ledsætningerne. Eva spurgte, om hun ville med i biografen (Periode: Fra punktum til punktum – ofte lig med helsætning)

3 Trappediagram til sætninger Man tegner helsætningen som en trappe, hvor hovedsætningen er øverste led: 1.Eva spurgte, om hun ville med i biografen spurgte Eva, 2. Da det blev aften, om hun ville med

4 Pas på alt for lange helsætninger spurgte Eva, 3.Da det blev aften der kom ind fra haven, om hun ville med i biografen spurgte Eva, 4.Da det blev aften der kom ind fra haven, som var fyldt med æbletræer Hvad er problemet i sætning 4?


Download ppt "Grammatik Sætninger. Typer af sætninger Sætning: består mindst af et subjekt og et verballed Peter løber Helsætning: en sætning, der kan stå alene Eva."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google