Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune."— Præsentationens transcript:

1 DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune

2 Parkering BL. § 7 stk. 1 : I bygningsreglementet kan fastsættes regler om.…..parkering.

3 Parkering BR 10 Kap. 2.4.2: Stk. 1 Der skal udlægges (reserveres) tilstrækkelige parkeringsarealer til, at bebyggelsens beboere, de beskæftigede i bebyggelsen, besøgende, kunder og leverandører m.v. kan parkere biler, motorcykler, knallerter og cykler, m.v. på ejendommens område. Stk. 2 Hvor stor en del af grundens areal, der skal udlægges (reserveres) til parkeringsareal, og hvornår det skal anlægges, fastsættes af kommunalbestyrelsen og skal fremgå af byggetilladelsen.

4 Parkering Byggelovens § 22 stk. 1 Der kan meddeles dispensation fra bestemmelser i loven og de i medfør af loven fastsatte bestemmelser, når det skønnes foreneligt med de hensyn, som ligger til grund for de pågældende bestemmelser. ……… Dispensation fra bestemmelser om parkering fastsat i medfør af § 7, stk. 1, kan alene meddeles i overensstemmelse med regler fastsat i medfør af stk. 6.

5 Parkering Byggelovens § 22 stk. 6 Økonomi- og erhvervsministeren kan fastsætte bestemmelser for kommunalbestyrelsens adgang til at gøre en fravigelse fra bestemmelser om tilvejebringelse af parkeringsarealer på egen grund betinget af, at der sker indbetaling til en kommunal parkeringsfond, eller at der foreligger et forpligtende grundlag om, at parkeringsarealerne i forbindelse med eller i forlængelse af byggeriets opførelse tilvejebringes på et andet areal end den ejendom, hvorpå byggeriet opføres, herunder at parkeringsarealerne skal have en hensigtsmæssig placering i forhold til den ejendom, hvorpå parkeringspladserne skulle have været anlagt.

6 Dispensation fra kravet til parkering Bekendtgørelse nr. 146 af 12.02.2015 1.Enten: Dispensation fra parkeringskravet i henhold til cirkulære nr. 10 af 17. oktober 1994 om kommunale parkeringsfonde. 2. Eller: Dispensation fra parkeringskravet i henhold til bekendtgørelse om dispensation fra parkeringskrav, når der foreligger et forpligtende aftalegrundlag nr. 146 af 12.02.2015, som trådte i kraft 16.02.2015.

7 Bekendtgørelse 146 af 12.02.2015 Dispensation på grundlag af et forpligtende aftalegrundlag om etablering af parkeringsarealerne på et andet hensigtsmæssigt placeret areal end på den ejendom som bebygges. Det forpligtende grundlag skal indeholde følgende oplysninger: 1) Hvilke ejendomsejere der skal etablere parkeringspladserne. 2) Hvilke ejendomsejere der skal afholde udgifterne til etableringen af parkeringspladserne. 3) Antallet af parkeringspladser eller det samlede parkeringsareals størrelse. 4) Den præcise angivelse af parkeringspladsernes beliggenhed. 5) Tidspunktet for hvornår parkeringspladserne er eller forventes at være færdiganlagte og klar til ibrugtagning.

8 Bekendtgørelse 146 af 12.02.2015 En dispensationsansøgning kan kun behandles hvis den besvarer de 5 punkter. Det forpligtende grundlag skal foreligge når dispensationen meddeles. Parkeringsarealerne skal placeres tættest muligt på den anførte ejendom. Vurdering af parkeringsarealernes anlæggelse. Begge dispensationsmuligheder kan benyttes.

9 Dispensation fra kravet til parkering i byggeloven Hvilke udfordringer giver den begrænsede mulighed for dispensation fra parkeringskravet?

10

11 BR. 10 kap. 1.4 stk. 2 litra 2 I byggetilladelsen kan stilles krav om: 1) at der foretages målinger i den færdige bygning til dokumentation af, at de lydmæssige krav i kap. 6, Indeklima, er opfyldt. 2) at der foretages målinger i den færdige bygning til dokumentation af, at kravet om lufttæthed i kap. 7, Energiforbrug, er opfyldt. Kommunalbestyrelsen skal i mindst 5 pct. af byggesagerne stille krav om måling af lufttæthed. For alle bygninger, der opføres som lavenergibygninger 2015 eller bygningsklasse 2020, stilles der krav om dokumentation af klimaskærmens lufttæthed ved prøvning.

12 BR 10 kap. 2.4.3 stk. 3 Stk. 3 Gangarealer til bebyggelsen skal anlægges med markant taktil adskillelse til andre trafikformer. Oven for trapper i adgangsveje skal der udføres et belægningsskift i farve og følbarhed 0,9 m før trappens begyndelse og i hele trappens bredde. Det yderste af trinflader og trinforkanter skal markeres med kontrastfarve.

13 Årsmøde DABYFO, generalforsamling og kredsformandsmøde 1.Den tekniske byggesagsbehandling – centralisering eller certificering! 2.Kontingentet stiger fra 3.300 til 5.100 kr. 3.Ejendomsdagen stopper. 4.Byggelovsdag 10.11.15 i Vejle og 24.11.2015 i København. Anbefalet at Energistyrelsen, Statsforvaltningen + Københavns kommune indbydes som foredragsholdere!


Download ppt "DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google