Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Johs. Evangeliets formål Søndag d. 3. april 2016.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Johs. Evangeliets formål Søndag d. 3. april 2016."— Præsentationens transcript:

1 Johs. Evangeliets formål Søndag d. 3. april 2016

2 Formålet med Johs. Evangeliet Johs 20:30 Jesus gjorde også mange andre tegn, som hans disciple så; dem er der ikke skrevet om i denne bog. Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn. Jesus åbenbarede Gud, Kol 1,15 Johs 1,18 tolk, forklaring

3 Den historiske sandhed Apg 7:35 Moses, – ham sendte Gud som herre og befrier … det var ham, der førte dem ud, og som gjorde undere og tegn i Egypten og ved Det Røde Hav og i ørkenen i fyrre år. (Stefanus´ forsvarstale) Psa 78:11 Han gjorde undere for deres fædre i Egypten. Han kløvede havet og førte dem igennem. Han førte dem i skyen om dagen og i lysende ild om natten. Han kløvede klipper i ørkenen og gav dem vand.

4 Tro bygger ikke på ideer Troen er forankret i Guds væsen 2 Mos 34:6 Og Herren gik forbi ham og råbte: »Herren, Herren er en barmhjertig og nådig Gud, sen til vrede og rig på troskab og sandhed. Han bevarer troskab i tusind slægtled, tilgiver skyld og overtrædelse og synd; men han lader ikke den skyldige ustraffet; han straffer fædres skyld på børn, børnebørn, oldebørn og tipoldebørn.

5 Guds ord og historiske virkelighed 1 Kor 15:11-24 Sådan prædiker vi, og sådan kom I til tro. Men når det prædikes, at Kristus er opstået fra de døde, hvordan kan så nogle af jer sige, at der ikke findes nogen opstandelse fra de døde? Hvis der ikke findes nogen opstandelse fra de døde, er Kristus heller ikke opstået; men er Kristus ikke opstået, er vores prædiken tom, og jeres tro er også tom. men er Kristus ikke opstået, er jeres tro forgæves, så er I stadig i jeres synder. Har vi alene i dette liv sat vort håb til Kristus, er vi de ynkværdigste af alle mennesker. Men nu er Kristus opstået fra de døde.

6 Troens gave Efs 2:8 For af nåde er I frelst ved tro. Det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. Rom 10:17 Troen kommer altså af det, der høres, og det, der høres, kommer i kraft af Kristi ord.


Download ppt "Johs. Evangeliets formål Søndag d. 3. april 2016."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google