Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ondskabens former.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ondskabens former."— Præsentationens transcript:

1 Ondskabens former

2 6. Former for ondskab Moralsk ondskab: Bevidst gøre noget for at skade en anden Naturlig ondskab: Tsunami-ulykken Dumme ondskab: Gøre noget ondt uden selv at vide, det er ondt Ondskab som middel: Man gør noget ondt for at få noget bedre Ondskab i Kristendommen: Som modsætning til det gode f.eks slangen. Nietzsche blik på ondskab: Mennesket er som et rovdyr, følger driften Hvad er den værste form for ondskab?

3 Utøya og ISIS – diskussion:
Anders Breivik dræbte 69 unge på Utøya Hvorfor? Politisk budskab  Modstander af Islam og multikulturalitet Breivik mente altså selv, at hans handlinger var et middel til noget bedre. ISIS dræber civile i Syrien og Irak  Mål Islamisk stat ISIS mener selv, at deres handlinger er et middel til noget bedre. På den anden har ISIS terroraktioner i Europa et andet formål. _______________________________________________________________ Hvad er jeres indtryk af Breiviks handlinger? Kan man kalde hans ondskab for moralsk ondskab? Bevidst gøre noget der skader andre Er mennesket som et rovdyr/er der noget i mennesket, der gør at alle kunne finde på sådan noget? Hvad gør, at en mand kan finde på sådan noget? Hvad er ISIS formål med terroraktioner i Europa? (Her er formålet ikke at oprette en islamisk stat)

4 Utøya og Paris – et angreb på demokratiet
(Se Stolentenbergs tale fra min ) «Vi er fortsatt rystet av det som traff oss, men vi gir aldri opp våre verdier. Vårt svar er mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet» - Stoltenbergs tale ”Jeg har fra første aften været optaget af, at min reaktion ikke skal handle om hævn og straf, men om at få det bedste i os frem[…] Ud af det onde vokser der noget godt. Vi har allerede set et folk, der står vagt om nogle grundlæggende værdier.” – Stoltenbergs tale ”Hvis vi ikke længere tør sætte os på en fortovscafé, på en fortovsrestaurant, hvad enten det er i Paris eller København, så har vi for alvor tabt. […] Vi insisterer på frihed og demokrati. På menneskerettigheder og livsglæde.” – Lars Løkke Rasmussen efter terrorangrebet i Paris ____________________________________________________ Hvad er Stoltenberg og Lars Løkkes budskab? ”Ud af det onde vokser der noget godt” - Hvad betyder det? Man kan hævne sig eller tilgive en ond handling – Hvilke udfald kan der komme hvis man gør det ene eller det andet?

5 CASE: Case: En pige er sin kæreste utro. Kæresten finder ud af det.
_________________________________________________________ Hvad sker der, hvis kæresten vælger hævnen? Hvad sker der, hvis kæresten vælger tilgivelsen? I hvor høj grad vælger man selv den måde, man vil reagere på og i hvor grad er det driften der tager over?

6 9/11 kontra Utøya »Vores sorg er blevet til vrede, og vores vrede er blevet til beslutsomhed. Men retfærdigheden ske fyldest. [...] Frihed og frygt er i krig. Amerika har før set overraskelsesangreb, men aldrig mod civile. I aften har jeg et budskab til det amerikanske militær: Det øjeblik kommer, hvor Amerika vil reagere, og I vil gøre os stolte.« Georgh Bush ”Vi bomber ikke der, hvor der er civile, men det er vi nødt til at begynde på. IS går jo i dækning bag kvinder og børn i landsbyer og byer, og de ved, at vi som gentlemen ikke bomber. Det må have en afslutning” Søren Espersen (Dansk folkeparti ______________________________________________________________________________ Hvordan vil USA ifølge George W. Bush reagere på angrebet? Hvordan vil i beskrive Søren Espersens reaktion? Hvad er forskellen på George W. Bushs, Søren Espersens og Jens Stoltenbergs måde at besvare angrebene på?

7 Mennesket og ondskab undersøgt
Undersøgelse af Stanley Milgram efter 2. verdenskrig. _____________________________________________________________________ Diskuter, om forsøgspersonerne er onde eller handler ondt. Hvorfor handler forsøgspersonerne, som de gør? Hvordan tror du, at du ville reagere, hvis du var med i et sådant forsøg? Hvorfor?


Download ppt "Ondskabens former."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google