Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

IMPLEMENTERING AF MONOPOLBRUDDET Topledelsens udfordringer og ansvar Fjerde kvartal, 2015.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "IMPLEMENTERING AF MONOPOLBRUDDET Topledelsens udfordringer og ansvar Fjerde kvartal, 2015."— Præsentationens transcript:

1 IMPLEMENTERING AF MONOPOLBRUDDET Topledelsens udfordringer og ansvar Fjerde kvartal, 2015

2 Kort om denne præsentation De kommunale topledelser har udtrykt efterspørgsel efter mere målrettet information om monopolbruddet. Denne præsentation introducerer til monopolbruddet og rejser fire temaer, som topledelserne bør beskæftige sig med: 1) Udfordringen. 2) Styring og projekteksekvering. 3) Kompetencer. 4) Strategiske og økonomiske gevinster. Inden for hvert tema stilles tre spørgsmål, som topledelserne bør drøfte, og kan inspirere til relevante drøftelser om den lokale håndtering af monopolbruddet. I noterne til hvert tema findes inspiration, som kan kvalificere den lokale drøftelse af spørgsmålene. Denne præsentation suppleres af en video, hvor tre kommunale topchefer beskæftiger sig med de fire temaer.en video Bemærk at hverken oversigten over spørgsmål eller de tilhørende noter er udtømmende, men tjener som inspiration til det lokale arbejde.

3 Introduktion til monopolbruddet Monopolbruddet skaber konkurrence på det kommunale it- marked og afløfter kommunernes udbudspligt. 98 er tilsluttet udbuddene, der skal konkurrenceudsætte KMD Aktiv, KMD Dagpenge og KMD Sag. Implementeringen af de kommende løsninger sker lokalt, og mange implementeringsopgaver skal løses af kommunen. It-understøttelse af vitale områder i kommunerne. Paradigmeskifte: Ikke blot 1:1-udskiftning af de eksisterende systemer. Der etableres også en fælleskommunal infrastruktur, som på sigt kan benyttes til hele den kommunale systemportefølje. Gevinsterne består ud over licensbesparelser også af mere effektive arbejdsgange i de mere tidssvarende systemer samt fremtidig genanvendelse af den fælleskommunale infrastruktur.

4 Hvor er monopolbruddet lige nu (efteråret 2015)? -Løsningerne og den fælleskommunale infrastruktur er under udvikling. -På vej ind i en forberedende fase. -I den forberedende fase skal topledelsen være involveret og tage ejerskab for, at kommunen kan blive klar til klargøringen og udrulningen af de kommende løsninger. -Topledelsen skal bl.a. fokusere på disse temaer 1.Udfordringer 2.Styring og projekteksekvering 3.Kompetencer 4.Strategiske og økonomiske gevinster - De fire temaer kan drøftes med afsæt i de næste fire slides.

5 1) Udfordringen Har du indsigt i de konsekvenser, som monopolbruddet har for din kommune? Hvad er de lokale risici ift. implementering? Hvornår skal jeg som topleder prioritere min indsats?

6 2) Styring og projekteksekvering Hvilke mål har min kommune for monopolbruddet? Hvordan og hvornår følger jeg op på monopolbruddet? Hvordan involverer jeg relevante dele af organisationen i projekterne?

7 3) Kompetencer Har min kommune de fornødne kompetencer til at løfte opgaven? Hvordan vil vi løfte evt. kompetencemæssige udfordringer? Har min kommune overvejet samarbejder med andre kommuner om monopolbruddet?

8 4) Strategiske og økonomiske gevinster Hvad er vores ambitionsniveau og mål ift. gevinstrealisering for monopolbruddet? Hvilke investeringer kræver det i min kommune? Hvordan følger vi systematisk op på gevinster og business case?

9 SE VIDEO HVOR TRE KOMMUNALE TOPCHEFER FORTÆLLER OM DERES ARBEJDE MED MONOPOLBRUDDET: HTTPS://VIMEO.COM/140633676 HTTPS://VIMEO.COM/140633676

10 LÆS MERE OM MONOPOLBRUDDET PÅ WWW.KOMBIT.DK/MONOPOLBRUD WWW.KOMBIT.DK/MONOPOLBRUD


Download ppt "IMPLEMENTERING AF MONOPOLBRUDDET Topledelsens udfordringer og ansvar Fjerde kvartal, 2015."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google