Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Innovative elever Løser virksomhedsproblemer J.F. Willumsen Museum 8. klasse.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Innovative elever Løser virksomhedsproblemer J.F. Willumsen Museum 8. klasse."— Præsentationens transcript:

1 Innovative elever Løser virksomhedsproblemer J.F. Willumsen Museum 8. klasse

2 J. F. Willumsens Museum er et kommunalt statsanerkendt museum. Museet modtager tilskud til driften af museet og skal derfor følge en lov der hedder Museumsloven. Statsanerkendt betyder også at samlingen tilhører alle borgere i Danmark. J. F. Willumsens Museum er afhængig af, at der kommer mange besøgene og ser på udstillingerne, bruger lokalerne og de tilbud de ansatte udvikler.

3 Ansatte: En museumsdirektør, to museumsinspektører, en museumsteknikker, en regnskabsdame/museumsvært, en pressemedarbejder og en studentermedarbejder samt en række freelanceomvisere/undervisere, weekendvagter og frivillige. Museet skal være et relevant sted, hvor man har lyst til komme. Både børn, unge, voksne og gammel skal få noget ud af at besøge stedet. Derfor skal det hele tiden udvikles nye tiltag.

4 J. F. Willumsens blev født i 1863 og døde i 1958. Han arbejdede som kunstner fra han var ca. 22 år og indtil sin død, 94 år gammel. Han havde derfor en karriere som kunstner på over 70 år. Han har malet i flere forskellige stilarter, men er særligt kendt for sin ekspressionistiske stil.

5 Han mente at kunsten ikke skulle afbillede virkeligheden som den så ud. Derimod følelser, stemninger, moral og personlighed. Det kommer til udtryk igennem kraftige farver, vilde kompositioner og motiver og særlige lysforhold. Willumsen befandt sig altid lidt skævt for de store kunstneriske strømninger i kunsthistorien. Han er derfor kendt for at være helt sin egen, der holdt fast i sit eget kunstneriske udtryk - også selvom han ofte følte sig misforstået af sine kunstner kolleger og den brede befolkning.

6 I museumsloven står der bl.a. at museerne har pligt til at bevare genstande og kunstværker i deres samlinger for al evighed. Museerne gør derfor meget ud af, at passe godt på deres genstande både dem, der er udstillet og dem, der er på magasin. Dette sætter også nogle begrænsninger for, hvad der kan laves af arrangementer på et museum. Lidt eftertanke

7 Udfordringen Kom med forslag til hvordan rummet kan bruges/indrettes, så fortællingen om J.F Willumsen og hans værker kommer frem, samtidig med at det giver flere lyst til at besøge og bruge museet.


Download ppt "Innovative elever Løser virksomhedsproblemer J.F. Willumsen Museum 8. klasse."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google