Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Speciallægepraksissektoren - hvordan kan den bidrage til at skabe mere sammenhæng i sundhedsvæsenet? Sygehus PLO FAPS Private hospitaler i DK Privat forsikring.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Speciallægepraksissektoren - hvordan kan den bidrage til at skabe mere sammenhæng i sundhedsvæsenet? Sygehus PLO FAPS Private hospitaler i DK Privat forsikring."— Præsentationens transcript:

1 Speciallægepraksissektoren - hvordan kan den bidrage til at skabe mere sammenhæng i sundhedsvæsenet? Sygehus PLO FAPS Private hospitaler i DK Privat forsikring Sygesikring Privat betaling Udenlandske hospitaler Behandlings- garanti Udrednings- garanti Udbud

2 Speciallægepraksis og sammenhæng Udgør det borgernære speciallægetilbud i en tid hvor sygehussektoren centraliseres. Alment praktiserende læger er de traditionelle leverandører, men der kunne lige så godt henvises patienter fra sygehussektoren til speciallægepraksis, hvor det måtte skønnes at være en fordel.

3 Speciallægepraksis og sammenhæng Har den lille enheds fordel af fleksibilitet og kort omstillingstid og samtidig en stor kapacitet målt pr. speciallæge Har stort uddannelsespotentiale og ophold med mesterlære i uddannelsespraksis, indgår allerede nu i speciallægeuddannelsen i øjen-, øre-næse- hals- og hudsygdomme, men flere kunne være relevante.

4 Speciallægepraksis og sammenhæng Hvad kan speciallægepraksis mere byde ind med? Kan man få endnu mere sammenhæng uden at arve sygehussektorens dårligdomme (som uproduktiv, formålsløs registrering og kontrol, unødigt bureaukrati, frås med speciallægetid)?

5 Speciallægepraksis og sammenhæng OK giver regionerne mulighed for at disponere over op til 20% af aktiviteten i speciallægepraksis. Placering af opgaver kunne opfattes som en slags ”ekstra lejer” – der både kunne løse et kapacitetsproblem og samtidig løfte en uddannelsesopgave, hvis uddannelsesophold i praksis samtidig blev obligatorisk indenfor flere specialer

6 Speciallægepraksis og sammenhæng Kan speciallægepraksis bidrage med inspiration eller ressourcer på andre områder? – IT (tidsforbrug, brugervenlighed) – Akkreditering (tidsforbrug, fokuserede standarder) – ”Patienten i centrum” på en LEAN måde – klinisk forskning med meget store og velbeskrevne patientpopulationer.

7 Speciallægepraksis og sammenhæng Hvad er de største barrierer for et tættere samarbejde mellem FAPS’erne og resten af sundhedsvæsenet? For dårlig kommunikation mellem lægerne i sektorerne Hidtil begrænset politisk interesse for eller viden om de forskellige sektorers forcer og begrænsninger

8 Fokus på kommunikation – en kunst, et ”must” og en barriere Forståelsen af at overlevering af relevante og anvendelige informationer er det næst vigtigste i forbindelse med en patients behandlingsforløb. Skal opprioriteres i alle lægers bevidsthed.

9 Fokus på kommunikation – en kunst, et ”must” og en barriere De nødvendige ressourcer skal tilvejebringes IT skal være anvendeligt, hurtigt, reelt tidsbesparende og opbygget til på en simpel måde at understøtte formidling af information om patientens forløb Sygehusledelserne og afdelingsledelserne skal hvert år fjerne 2 % af den samlede mængde regler, registreringer og procedurer

10 Frås med lægernes tid skal minimeres så de får tid til såvel det næst vigtigste som det vigtigste – nemlig at behandle patienterne på et professionelt højt niveau.

11 Sammenhæng for patienten ”En patient et eller andet sted fra, henvises til undersøgelse og behandling et eller andet sted, og sendes efterfølgende hjem til dette et eller andet sted igen af en eller anden”

12 Sammenhæng for patienten En sygehistorie fra det virkelige liv, der kunne have været et eksempel på samarbejde om patientudredning og behandling på højt plan, mellem speciallæger i flere sektorer, …..men som på grund af manglende kommunikation i stedet udstillede os som uprofessionelle dilletanter.

13 50-årig mand kendt med nasal polypose og astma. Henvises af mig til direkte laryngoskopi ved lokale ØNH-afd pga. hæshed og fornemmelse af øget fylde (mistanke om cyste) i det ene stemmebånd. 3-4 mdr. senere sidder han igen i mit venteværelse……….

14 Sammenhæng for patienten ?

15

16


Download ppt "Speciallægepraksissektoren - hvordan kan den bidrage til at skabe mere sammenhæng i sundhedsvæsenet? Sygehus PLO FAPS Private hospitaler i DK Privat forsikring."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google