Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene."— Præsentationens transcript:

1

2

3

4 1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.

5

6 1. Mos 2:7 Da formede Gud Herren mennesket af jord og blæste livsånde i hans næsebor, så mennesket blev et levende væsen.

7

8 John 3:5-8 Jesus svarede: »Sandelig, sandelig siger jeg dig: Den, der ikke bliver født af vand og ånd, kan ikke komme ind i Guds rige. Det, der er født af kødet, er kød, og det, der er født af Ånden, er ånd. Du skal ikke undre dig over, at jeg sagde til dig: I må fødes på ny. Vinden blæser, hvorhen den vil, og du hører den suse, men du ved ikke hvor den kommer fra, og hvor den farer hen. Sådan er det med enhver, som er født af Ånden.«

9

10 Ap. G. 2:37-41 Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend jer og lad jer alle døbe i Jesu Kristi navn til jeres synders forladelse, så skal I få Helligånden som gave. For løftet gælder jer og jeres børn og alle dem i det fjerne, som Herren vor Gud vil kalde på.«

11 Ap. G. 2:37-41 Og med mange andre ord vidnede Peter og formanede dem og sagde: »Lad jer frelse fra denne forkvaklede slægt!« De, som tog imod hans ord, blev døbt, og den dag blev der føjet næsten tre tusind mennesker til.

12

13 Ap. G. 2:46b-47 jublende og oprigtige af hjertet priste de Gud og havde hele folkets yndest. Og Herren føjede hver dag nogle til, som blev frelst.

14

15 John. 1:12 Men alle dem, der tog imod ham, gav han ret til at blive Guds børn, dem, der tror på hans navn;

16

17 1. John. 3:1 Se, hvor stor kærlighed Faderen har vist os, at vi kaldes Guds børn, og vi er det!"

18

19 John. 14:15-18 Elsker I mig, så hold mine bud; og jeg vil bede Faderen, og han vil give jer en anden talsmand, som skal være hos jer til evig tid: sandhedens ånd, som verden ikke kan tage imod, fordi den hverken ser eller kender den. I kender den, for den bliver hos jer og skal være i jer. Jeg vil ikke efterlade jer faderløse; jeg kommer til jer.

20

21 1. Kor. 12:3 Derfor vil jeg gøre jer bekendt med, at ingen, som taler ved Guds ånd, kan sige: Forbandet er Jesus! og ingen kan sige: Jesus er Herre! undtagen ved Helligånden.

22

23 Ap. G. 2:1-13 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor de sad. Og tunger som af ild viste sig for dem, fordelte sig og satte sig på hver enkelt af dem. Da blev de alle fyldt af Helligånden, og de begyndte at tale på andre tungemål, alt efter hvad Ånden indgav dem at sige.

24 Ap. G. 2:1-13 I Jerusalem boede der fromme jøder fra alle folkeslag under himlen. Da nu denne lyd hørtes, stimlede folk sammen, og de blev forvirret, fordi hver enkelt hørte dem tale på sit eget modersmål. De var ude af sig selv af forundring og spurgte: »Hør, er de ikke galilæere, alle de, der taler? Hvordan kan vi så hver især høre det på vort eget modersmål?

25 Ap. G. 2:1-13 Vi parthere, medere og elamitter, vi der bor i Mesopotamien, Judæa og Kappadokien, Pontus og provinsen Asien, Frygien og Pamfylien, Egypten og Kyrene i Libyen, vi tilflyttede romere, jøder og proselytter, kretere og arabere – vi hører dem tale om Guds storværker på vore egne tungemål.« Alle var ude af sig selv, og i deres vildrede spurgte de hinanden: »Hvad skal det betyde?« Men andre spottede og sagde: »De har drukket sig fulde i sød vin.

26

27 Helligånden formidler

28 Helligånden giver kraft

29 Helligånden formidler Helligånden giver kraft Ap. G. 1:8 Men I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer

30 Helligånden formidler Helligånden giver kraft Ap. G. 1:8 Men I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer og I skal være mine vidner både i Jerusalem og i hele Judæa og Samaria og lige til jordens ende.

31 Helligånden formidler Helligånden giver kraft Helligånden er pant

32 Helligånden formidler Helligånden giver kraft Helligånden er pant Efs. 1:13-14a I ham blev også I, da I hørte sandhedens ord, evangeliet om jeres frelse – i ham blev også I, da I kom til tro, beseglet med forjættelsens hellige ånd, som er pantet på vor arv

33 Helligånden formidler Helligånden giver kraft Helligånden er pant 2. Kor. 1:21-22 Og den, som knytter både os og jer fast til Kristus, og som salvede os, er Gud, der også beseglede os og gav os Ånden som pant i vore hjerter

34

35 Ap. G. 4:31 Da de havde bedt, rystedes det sted, hvor de var forsamlet, og de blev alle fyldt af Helligånden, og de forkyndte Guds ord med frimodighed.

36

37 Ap. G. 9:17 Så gik Ananias, og da han kom ind i huset, lagde han hænderne på ham og sagde: »Broder Saul, Herren har sendt mig, Jesus, som viste sig for dig på vejen hertil, for at du igen skal kunne se og blive fyldt af Helligånden.

38

39 Ap. G. 13:9 Saulus, som også hedder Paulus, blev da fyldt af Helligånden, så fast på ham og sagde…

40

41 Efs. 5:18 Drik jer ikke berusede i vin, det fører til udskejelser, men lad jer fylde af Ånden.

42


Download ppt "1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google