Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Aftagerforventninger – og problemstillinger vedr. professionsmasteruddannelser v/ Direktør Per B. Christensen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Aftagerforventninger – og problemstillinger vedr. professionsmasteruddannelser v/ Direktør Per B. Christensen."— Præsentationens transcript:

1 Aftagerforventninger – og problemstillinger vedr. professionsmasteruddannelser v/ Direktør Per B. Christensen

2 Lidt mig mig… Tidligere formand for videnscenterpanelet for professionshøjskoler og erhvervsakademier Formand for følgegruppen om læreruddannelsen Medlem af UCSJ`s bestyrelse Formand for SOSU-Sjælland og Næstformand for COK-Danmark Medlem af børnerådet Direktør for 3500 ansatte på børne- uddannelses-skole- og kulturområdet i Næstved Kommune

3 Hvilke udfordringer oplever vi i kommunerne lige nu? Ressourceknaphed – og vi er kun ved begyndelsen Krydspres mellem borgerforventninger – statslig styring – faglighed – ledelse og egen styring Problemer vedr. overgange – brobygning – sammenhæng og helhed Borgertilgangen til velfærdssamfundet Sammenhængen og interaktionen mellem det almene og specialiserede område Kanibalisering af det specialiserede område i forhold til det almene – sundhed – forebyggelse – inklusion – handicapområdet – specialundervisning – anbringelser Behov for faglige eksperter – og for tværfaglighed og flerfaglighed Behov for at tænke borgerne og civilsamfundet med.

4 4 Spørgsmål 1.Kan vi sætte den offentlige sektor på reset ? 2.Hvordan kan vi udvikle sektoren med færre ressourcer – innovationskraft ? 3.Hvad betyder det for kompetenceudviklingen ? 4.Hvad betyder det for behovet for diplom- og masteruddannelser herunder for professionsmasteruddannelserne?

5 Professionsmaster hvordan ? Der skal være et arbejdsmarked for den færdiguddannede? Kommunerne skal have råd til at uddanne dem De skal skabe merværdi i organisationen Og kommunernes udfordringer skal søges løst gennem deres kompetencer Kan I udvikle masters der understøtter de kommunale udfordringer jeg har peget på?

6 Kommunale synspunkter på professionsmasters iøvrigt Kommunernes kompetencebehov klares primært gennem diplomuddannelser m.v. Det vil være sjældent – at kommunerne med de nuværende ressourcer – vil efterspørge masters Nogle kommunale repræsentanter er nervøse for at ikke forskningsbaserede professionsmasters bliver 2. rangs masteruddannelser Professionshøjskolerne skal satse på at udvikle kvaliteten af diplomuddannelserne Professionshøjskolerne skal primært anvende sine ressourcer på at udvikle kvaliteten af sine diplomuddannelser Professionshøjskolerne skal indgå partnerskaber med kommuner, regioner og universiteter omkring udviklingen af professionsmasters

7 Professionshøjskolerne og masters Hvordan undersøger i markedet for jeres masters? Hvordan inddrager i brugerne – brugerpaneler m.v.? Har I gennemført brugerundersøgelser omkring jeres specifikke masters på beskæftigelsesområdet, science didaktik, skoleledelse Hvordan skaber I et fødekæde frem mod professionsmasterniveauet Vil vilkårene for masters og samspillet mellem professionsuddannelserne og universiteterne ændre sig med det nye uddannelsesministerium.


Download ppt "Aftagerforventninger – og problemstillinger vedr. professionsmasteruddannelser v/ Direktør Per B. Christensen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google