Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige."— Præsentationens transcript:

1 Brandsyn

2 Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige virksomheder og oplag m.v., der er omfattet af § 34 i beredskabsloven. 2) Bygninger, m.v., der er omfattet af § 35, stk. 1 og 3, i beredskabsloven. 3) Fredede bygninger, bortset fra statuer, mindestøtter, springvand, hegnsmure og lignende.

3 Nr. 1  vedrører brandfarlige virksomheder og oplag, som er omfattet af nærmere regler (bekendtgørelser og tekniske forskrifter) og for hvilke kommunalbestyrelsen skal godkende oprettelse, væsentlige ombygninger, udvidelser eller forandringer i driften.  Endvidere vedrører den bygninger og grundarealer, hvor der er truffet bestemmelse om indretning og benyttelse. Eksempler herpå er naturgasinstallationer og tanke og tankanlæg for gasser.

4 Nr. 2  vedrører lokaliteter, der er fastsat nærmere regler (bekendtgørelser, tekniske og driftsmæssige forskrifter) om og hvor kommunalbestyrelsen har bestemt, at der skal træffes foranstaltninger.  Endvidere vedrører den bygninger og grundarealer, hvor kommunalbestyrelsen har bestemt, at der skal træffes driftsmæssige foranstaltninger på grund af særlige brandfarlige forhold, eller fordi mange mennesker samles. Eksempler på forsamling af mange mennesker er: Byfester, omrejsende tivoli, koncerter mm.

5 Nr. 3 Nr. 3  I nr. 3 præciseres, at statuer, mindestøtter, springvand, hegnsmure og lignende er undtaget fra brandsynspligten, idet de ikke udgør nogen særlig brandmæssig risiko…

6 Forbud og påbud  Hvis der ved brandsyn af bygninger, brandfarlige virksomheder og oplag konstateres en væsentlig mangel, der kan medføre brandfare, eller som i forbindelse med brand kan medføre en risiko for personer, ejendom eller miljøet, nedlægge forbud mod benyttelsen, indtil manglen er afhjulpet, og dette ved eftersyn er konstateret.  Er manglen af mindre betydning, skal der gives påbud om afhjælpning af manglen inden en nærmere fastsat frist. Efter fristens udløb og senest ved næste brandsyn skal det påses, om afhjælpning er sket.  Hvorvidt en mangel er væsentlig eller af mindre betydning, beror på en konkret vurdering i det enkelte tilfælde.

7 Hvad er i fokus?  At flugtveje, gange og trapper er ryddelige og i overensstemmelse med reglerne.  At anvendelsen er i overensstemmelse med de givende tilladelser.  At alle branddøre og øvrige bygningsmæssige adskillelser er i orden.  At redningsåbninger fra rum (oplukkelige vinduer) er i orden.  At nød- og panikbelysning (hvis krævet) er i orden.  At varslingsanlæg (hvis krævet) er i orden og at der er foretaget kontrol.  At brandslukningsmateriel er efterset og i orden.  At personalet er bekendt med brugen af brandmateriellet og de for stedet gældende brandinstrukser.  At ordensregler for stedet overholdes.  At de krævede opslag og skiltninger er i orden.  At driftjournalen er ført (kun forsamlingslokaler > 150 personer).  At der er en godkendt pladsfordelingsplan (kun forsamlingslokaler > 150 personer).

8 Opgave  §5 stk. 5 taler om en drifts- og vedligeholdelsesplan – hvad er det, og hvad indeholder den? Se f.eks. http://www.aarhuskommune.dk/files/aak/aak/content/filer/magistrat ens_2._afdeling/aarhus_brandvaesen/forebyggende_afdeling/retni ngslinier/Vejledning_i_udfxrelse_af_Drift- _og_Vedligeholdelsesplaner.pdf http://www.aarhuskommune.dk/files/aak/aak/content/filer/magistrat ens_2._afdeling/aarhus_brandvaesen/forebyggende_afdeling/retni ngslinier/Vejledning_i_udfxrelse_af_Drift- _og_Vedligeholdelsesplaner.pdf http://www.aarhuskommune.dk/files/aak/aak/content/filer/magistrat ens_2._afdeling/aarhus_brandvaesen/forebyggende_afdeling/retni ngslinier/Vejledning_i_udfxrelse_af_Drift- _og_Vedligeholdelsesplaner.pdf  I vaskeriets lager fra opgave 1 skal der udføres ”hot work”. Udarbejd en checkliste til brug for dette med fokus på brandsikkerhed og forebyggelse.  Tænk på bygningerne i Borggade og svar på følgende:  Falder skolen ind under bekendtgørelse for brandsyn  Hvis ja, hvor ofte skal der holdes brandsyn  Planlæg en brandøvelse for skolen – fra start til slut.


Download ppt "Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google