Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Integrations- og oplæringsstillinger Etablering af integrations- og oplæringsstillinger i Haderslev Kommune.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Integrations- og oplæringsstillinger Etablering af integrations- og oplæringsstillinger i Haderslev Kommune."— Præsentationens transcript:

1 Integrations- og oplæringsstillinger Etablering af integrations- og oplæringsstillinger i Haderslev Kommune

2 Type Navn 24.09.2016JS Aftale om Integrations- og oplæringsstillinger Der eksisterer to sideløbende gældende aftaler: Mellem KL og Sundhedskartellet Mellem KL og KTO (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte)

3 Type Navn 24.09.2016JS Hvad er en integrations- og oplæringsstilling? En integrations- og oplæringsstilling er en ordinær ansættelse, hvor det første år kombineres med opkvalificering eller et oplæringsforløb. Formålet med aftalen er, at grupper med manglende danske sprogkundskaber og/eller manglende faglige kompetencer kan opnå beskæftigelse i kommuner, amter og regioner. Baggrunden er bl.a., at indvandrere og efterkommere generelt har sværere ved at finde beskæftigelse end andre.

4 Type Navn 24.09.2016RS Integrationsrådet ønsker… at Haderslev Kommune anvender integrations- og oplæringsstillinger aktivt. at vellykket brug af integrations- og oplæringsstillinger kan sprede sig som ringe i vandet til personens venner, familie, netværk m.m. Derved spredes budskabet om, hvordan danske arbejdspladser fungerer. at der etableres mentorfunktioner eller noget tilsvarende, der kan være med til at sikre, at nydanskeren får de bedst mulige rammer for at kunne blive velintegreret på en dansk arbejdsplads. at lederen og kollegaen på arbejdspladsen giver sig god til tid til indføring i forhold til kultur, normer osv, således det sikres, at nydanskeren får optimale rammer for at kunne falde ind i en dansk arbejdsplads og ikke skal gætte sig til, hvorledes man gør på netop denne arbejdsplads.

5 Type Navn 24.09.2016RS Hvordan etablerer vi integrations- og oplæringsstillinger i kommunen Inden der kan etableres integrations- og oplæringsstillinger skal der i øverste medbestemmelsesudvalg ske en drøftelse af IO-stillinger. Drøftelsen gennemføres med henblik på at fastlægge generelle retningslinjer, rammer og principper for integrations- og oplæringsforløbene. Elementer der kan være relevante i drøftelsen af integrations- og oplæringsstillinger: –Har kommunen en målsætning for integrationsindsatsen på sine arbejdspladser? –I hvilket omfang skal integrations- og oplæringsstillinger indgå i opfyldelsen af målsætningen? –Hvor i kommunen, vil der mest hensigtsmæssigt kunne ansættes medarbejdere i henhold til aftalen om integrations- og oplæringsstillinger?

6 Type Navn 24.09.2016RS Hvordan etablerer vi integrations- og oplæringsstillinger i kommunen Elementer der kan være relevante i drøftelsen af integrations- og oplæringsstillinger: –Kan der oprettes en central pulje til kompetenceudvikling/støtte til uddannelsesaktiviteter for ansatte i integrations- og oplæringsstillinger? –Retningslinjer/muligheder for at håndtere, at der ved ansættelse af personer i integrations- og oplæringsstillinger tages højde for evt. arbejdsmæssige konsekvenser for øvrige ansatte på arbejdspladsen. –Hvordan er samspillet mellem kommunens øvrige personalepolitikker og ansættelse af personer i integrations- og oplæringsstillinger? –Hvordan skal der i givet fald rekrutteres til integrations- og oplæringsstillinger?

7 Type Navn 24.09.2016JS Målgruppen for integrations- og oplæringsstillinger Indvandrere og efterkommere, samt (alle) unge under 25 år, som ikke umiddelbart har de nødvendige kvalifikationer til at bestride en stilling fuldt ud, kan ansættes i integrations- og oplæringsstillinger. Ved vurderingen af, om en person er inden for en af hovedmålgrupperne, indgår en vurdering af, om den pågældende person kan forudsættes at opnå de nødvendige kvalifikationer efter ansættelse og oplæring i en periode i op til et år.

8 Type Navn 24.09.2016JS Målgruppen for integrations- og oplæringsstillinger For målgruppen som helhed gælder også, at personerne vil være kendetegnet ved manglende danskkundskaber og/eller manglende faglige kvalifikationer, ligesom målgruppens personkreds også ofte vil være kendetegnet ved at mangle arbejdspladserfaring. Aftalen om integrations- og oplæringsstillinger har 3 målgrupper: –Indvandrere og efterkommere med begrænsede sprogkundskaber uden eller med en kort uddannelse. –Indvandrere med begrænsede sprogkundskaber og med en uddannelse fra hjemlandet. –Unge under 25 år, herunder unge efterkommere, uden arbejdspladserfaring, som ikke via den ordinære vejlednings- og uddannelsesindsats har kunnet opnå beskæftigelse eller er påbegyndt en ungdomsuddannelse.

9 Type Navn 24.09.2016JS Rekruttering Annoncering af integrations- og oplæringsstillinger kan ske på to måder: –Almindelige stillingsopslag, hvor det fremhæves at der er eller kan blive tale om ansættelse i en integrations- og oplæringsstilling. Et almindeligt stillingsopslag kan også gøres til en IO-stilling efterfølgende afhængigt af ansøgerfeltet. –Ansættelse i integrations- og oplæringsstillinger kan også ske via de visiterende myndigheder – Jobcentret. Jobcentret kan evt. have en database over ordinære stillinger, der egner sig som IO-stillinger. Herefter kan de visitere egnede kandidater til stillingerne.

10 Type Navn 24.09.2016RS Hvorfor bør vi etablere integrations- og oplæringsstillinger Som en del af integrationsindsatsen i Haderslev Kommune bør vi som kommune gå forrest i bestræbelserne på, at få så mange indvandrere som muligt i arbejde. Formålet med aftalen er endvidere at bidrage til opfyldelse af den fælles målsætning om at nydanskeres andel af de ansatte i kommuner/amter/regioner kommer til at afspejle arbejdsstyrkens sammensætning. I modsætning til løntilskudsjob, hvor indsatsen primært er rettet mod opkvalificering til arbejdsmarkedet generelt, er grundtanken, at integrations- og oplæringsstillingen primært er rettet mod opkvalificering til det konkrete job på arbejdspladsen.


Download ppt "Integrations- og oplæringsstillinger Etablering af integrations- og oplæringsstillinger i Haderslev Kommune."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google