Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne."— Præsentationens transcript:

1

2 Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne

3 Den politiske dagsorden Flest mulige personer skal fastholdes i eller returnere til arbejde Færrest mulige personer skal på førtidspension De fleste med fysisk funktionsnedsættelse kommer i arbejde Et stigende antal personer med psykiatriske problemstillinger tilkendes førtidspension Et stigende antal unge med psykiatriske problemstillinger tilkendes førtidspension Den sidste udvikling skal vendes!

4 Førtidspension er godt Dem, der ikke kan forsørge sig selv ved hjælp at arbejde, skal tilkendes førtidspension Det skal være godt, trygt og legalt at blive tilkendt førtidspension Personer med førtidspension skal have et godt liv Personer med førtidspension skal have mulighed for helt eller delvist at bidrage på arbejdsmarkedet Man vender ikke bare tilbage til arbejdsmarkedet førtidspension!

5 Der er behov for en ny strategi!

6 SynHøreBevægeLæseKognitiv Ordinært job Fleks- job Ledighed Sygdom Førtids- pension ”Psykiatri” Virksomhedens ansvar Borgerens ansvar Jobcentrets ansvar

7 Fastholdelse og inklusion Det er virksomheder, der ansætter og flere/mere med ”psykiatri” er muligt: –Åbenhed –”Risikovillighed” –Viden om forskellighed, muligheder, ”konsekvenser” mv. –Kompensation –Holdninger –”Backup” –HR ændrer vilkår og skaber rammer på virksomheden

8 Tak for opmærksomheden


Download ppt "Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google