Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Samletanke.. Samletanke DS 432 Afløbsinstallationer med samletank   Samletanke må kun tilsluttes afløb, der ikke kan bortledes tilfredsstillende på.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Samletanke.. Samletanke DS 432 Afløbsinstallationer med samletank   Samletanke må kun tilsluttes afløb, der ikke kan bortledes tilfredsstillende på."— Præsentationens transcript:

1 Samletanke.

2 Samletanke DS 432 Afløbsinstallationer med samletank   Samletanke må kun tilsluttes afløb, der ikke kan bortledes tilfredsstillende på anden måde. Afløbssystemet må kun udføres med myndighedens tilladelse. – –Regnvand bør ikke tilsluttes samletank. Wc’er bør højst have en skyllevandsmængde på 3 l, og afløbsin- stallationer skal med hensyn til blandt andet sikkerhed mod tilstopning udføres under hensyn hertil. – –Afløbsledningen fra et wc med en skyllevandsmængde på 3 l bør udføres med en indvendig diameter på mindst 100 mm.

3 Samletanke DS 432 – –Af hensyn til afløbsledningens renholdelse skal ledningen lægges med et minimumsfald og en ledningslængde mellem klosetskål og samletank som følger: – –længde af liggende ledning mellem kloset og samletank og minimumsledningsfald på hele strækningen: – – 0,5 – 3 m: 20 ‰ – – 3 – 10 m: 40 ‰ – –10 – 20 m:100 ‰

4 Samletanke DS 432 – –Overgangen fra stående til liggende ledning udføres med godkendt fodbøjning eller med 2 stk. 45° bøjninger med et lige rørstykke på mindst 300 mm mellem bøjningerne. – –På afløbsledningen bør der ud over overgangen fra stående til liggende ledning højst være to retningsændringer hver på højst 45°.

5 Samletanke DS 432 – –Samletanken skal være nedgravet på egen grund og med afstande fra drikkevandsbrønde eller drikkevandsboringer som angivet i lov om miljøbeskyttelse af 6. juni 1991. Tanken skal i udgravningen på alle sider være omgivet af et lag sand på 0,15 m. Tankens overkant skal være mindst 0,75 m under terræn. I øvrigt skal tanken anbringes i henhold til Bygningsreglementet 1995, punkt 3 og 12.

6 Samletanke DS 432 – –Tanken udluftes gennem en ventilationsledning på mindst 50 mm, der tilsluttes afløbsledningen eller tanken. Ventilationsledningen skal udmunde over terræn på et passende sted, hvor den ikke forvolder lugtulemper. – –Forinden udførelsen skal der i hvert enkelt tilfælde være indhentet tilladelse fra myndigheden til afledning af husspildevand til samletank, der er nedgravet i jord – jf. lov om miljøbeskyttelse. – –Det skal godtgøres for myndigheden, at samletanken vil blive tømt på forsvarlig vis, og at der er aftalt med en myndighed, hvis spildevandsanlæg har tilstrækkelig kapacitet, at indholdet føres direkte til anlægget på den måde, som myndigheden anviser. – –Tankstørrelsen fastsættes af myndigheden under hensyntagen til mængden af det tilledte spildevand og til tømningshyppigheden.

7 Samletanke Spildevandsbekendtgørelsen  § 37. Kommunalbestyrelsen meddeler tilladelse efter lovens § 19, stk. 1 og 2, til afledning af husspildevand, tag- og overfladevand eller humane affaldsprodukter fra højst to husstande til samletanke, der helt eller delvist er nedgravet i jorden.  Stk. 2. Tilladelse efter stk. 1 kan meddeles, når en eller flere af følgende betingelser er opfyldt:

8 Samletanke Spildevandsbekendtgørelsen  1) Samletanken er typegodkendt af Prøvningsudvalget for Olietanke, jf. bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines (olietankbekendtgørelsen).  2) Samletanken efter kommunalbestyrelsens vurdering opfylder lignende kvalitetskrav til opbevaring af husspildevand, humane affaldsprodukter eller tag- og overfladevand.  3) Samletanken af kommunalbestyrelsen kan godkendes til at indgå i et toiletsystem, hvis funktion forudsætter fuldstændig beholdertæthed (vacuumsystemer).  4) Samletanken er udført i en betonkonstruktion af en autoriseret kloakmester efter en af kommunalbestyrelsen godkendt tegning

9 Samletanke Spildevandsbekendtgørelsen  1) Samletanken skal have en størrelse, der passer til den ønskede tømningshyppighed og den tilledte mængde af husspildevand, humane affaldsprodukter eller tag- og overfladevand,  2) samletanken skal anbringes og indrettes således, at der er uhindret adgang til tømning, og  3) det skal sikres, at der ikke opstår sundhedsfare for mennesker og dyr eller gener for omboende.

10 Samletanke Spildevandsbekendtgørelsen  Stk. 4. Ved meddelelse af tilladelse efter stk. 1 skal følgende afstandskrav til vandindvindingsanlæg, hvor der stilles krav om drikkevandskvalitet, være opfyldt:  1) Afstanden fra samletanken til vandindvindingsanlæg, som forsyner eller har til formål at forsyne mindst 10 ejendomme, er mindst 50 meter,  2) afstanden fra samletanken til vandindvindingsanlæg, som forsyner eller har til formål at forsyne mindre end 10 ejendomme, er mindst 30 meter, og  3) afstanden fra samletanken til vandindvindingsanlæg, som forsyner eller har til formål at forsyne en enkelt ejendom, er mindst 15 meter.

11 Samletanke Spildevandsbekendtgørelsen  Stk. 5. Vandindvindingsanlæg, hvor der ikke stilles krav om drikkevandskvalitet, Skal kommunen sikre, at afstanden fra samletanken til vandindvindingsanlægget er mindst 15 meter.  Stk. 6. Afstanden fra samletanken til veje og skel er mindst 2 meter.  Stk. 7. Kommunalbestyrelsen kan nedsætte afstandskravene i stk. 4 og 5, hvis de hydrogeologiske forhold sandsynliggør, at der ikke er øget risiko for forurening af vandindvindingsanlæg

12 Samletanke Spildevandsbekendtgørelsen  § 38. Selvom alle betingelserne for at give tilladelse efter § 37 ikke er opfyldt, kan kommunalbestyrelsen meddele tilladelse til afledning af spildevand og humane affaldsprodukter til samletanke, der er helt eller delvist nedgravet i jorden, når kommunalbestyrelsen ved en vurdering af de hydrogeologiske forhold sikrer, at der ikke er øget risiko for forurening af vandindvindingsanlæg. Bestemmelserne i § 37, stk. 2 og 3, og § 37, stk. 6, finder dog anvendelse.

13 Regnvandstanke  § 40. Etablering af samletanke for tag- og overfladevand, der ikke er nedgravede i jorden, kræver ikke tilladelse. Etablering skal dog anmeldes til kommunalbestyrelsen senest 3 uger før etableringen.  § 41. Ved etablering af anlæg til genanvendelse af regnvand opsamlet fra tage finder § 37, § 38 og § 40 ikke anvendelse for samletanken til regnvandet, hvis regnvandet opsamles i et produkt, der opfylder bygningsreglementerne, og regnvandet opsamles og genanvendes i overensstemmelse med regler fastsat i bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg (drikkevandsbekendtgørelsen).

14 Samletanke.

15 Samletanke.

16 Samletanke.

17 Samletanke.  Samletanke kræver hyppig tømning.  Normal størrelse, 4000-6000 l.  Normalt vandforbrug:  400-750 l i døgnet, pr. familie.  Må betragtes som en nødløsning.


Download ppt "Samletanke.. Samletanke DS 432 Afløbsinstallationer med samletank   Samletanke må kun tilsluttes afløb, der ikke kan bortledes tilfredsstillende på."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google