Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Målet for de individuelle køretimer I kørelektionerne bedømmes chaufførens evne til rationel kørsel med hovedvægt på sikkerhed, herunder navnlig beherske.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Målet for de individuelle køretimer I kørelektionerne bedømmes chaufførens evne til rationel kørsel med hovedvægt på sikkerhed, herunder navnlig beherske."— Præsentationens transcript:

1 Målet for de individuelle køretimer I kørelektionerne bedømmes chaufførens evne til rationel kørsel med hovedvægt på sikkerhed, herunder navnlig beherske køretøjet på veje i forskellig tilstand, under forskellige vejrforhold og på forskellige tidspunkter af døgnet. I de individuelle køreundervisning ledsages den der ønsker at blive chauffør, af en lærer ved et godkendt uddannelsescenter.

2 Regler for de individuelle køretimer Individuelle køretimer Kørekort er ikke en forudsætning EU køretimer skal afvikles i overensstem- melse med færdselslovens § 64 EU køretimer er ikke køretimer til kørekort Højst 4 (8) af de 10 (20) timer kan afvikles på lukket øvelsesplads, køreteknisk anlæg eller simulator

3 Regler for de individuelle køretimer godkendt Mindst 2 af de10/20 køretimer skal foregå i en lang 3-akslet bus (minimum 13,5 m) på en godkendt lukket øvelsesplads eller et godkendt køreteknisk anlæg.

4 Regler for de individuelle køretimer Dokumentation  Oversigt/plan over køretimer med angivelse af:  Hvor og hvornår køretimen er gennemført  Hovedindholdet af køretimen.  Læreren og chaufføren skal underskrive det oplyste.  Oversigten skal opbevares i mindst 2 år efter afslutningen af uddannelsesperioden.

5 Krav til underviser Instruktører til køretimer  Have pædagogisk erfaring  Erfaring svarende til faglærte chauffører af køretøjskategorien eller kørelærer til tunge erhvervskøretøjer  Løbende vedligeholde erhvervserfaringen.

6 Tilsyn mv. Tilsyn  Færdselsstyrelsen fører tilsyn med uddannelsescentrene  Uddannelsescenteret er forpligtet til at underrette Færdselsstyrelsen, hvis der sker ændringer af betydning for godkendelsen som uddannelsescenter Tilbagekaldelse af tilladelse  Hvis uddannelsescentret groft eller gentagne gange har overtrådt vilkårene for godkendelsen  Der ikke har været drevet uddannelsesvirksomhed indenfor de seneste 12 måneder

7 Forslag til fokuspunkter på bane Manøvreringen foregår på en "handlebane", der indeholder de manøvrer, der statistisk er årsag til flest uheld. Manøvreringen skal indeholde både forlæns og baglæns kørsel herunder kørsel til rampe og indbakning gennem port mv. I lektionerne skal elev/kursist lære at indstille spejle korrekt i forhold til gældende krav. Lektionerne afsluttes med en evaluering hvor eleven/kursisten gennemkører "banen"

8 Forslag til fokuspunkter på vej Lektionerne bør ikke være kortere end to timer/lektioner. Bedømmelsen af lektionerne skal ske med udgangspunkt i sikkerhed og gode holdninger. Mindst 3 lektioner skal foregå i, eller i umiddelbar nærhed af tættere bebygget område. Bykørslen bør foregå i en anden by, end der hvor køreprøven har fundet sted.

9 Forslag til fokuspunkter på vej Kørsel med varierende belæsning (gods) Der foretages en evaluering af alle kørelektionerne, eleven skal have en kopi af evalueringen umiddelbart efter kørslen.

10 Emner i de individuelle køretimer Rutekørsel: At tiden passer rimeligt i forhold til rutens tidsskema. At kørslen er fornuftig. Ikke for hurtig, ikke for langsom, således at passagererne også kan stå op i bussen. Ind og udkørsler fra stoppesteder.

11 Ikke - erhvervsmæssig: Ingen adresser før de kommer til bilen. Giv dem en adresse ad gangen og hjælp evt. med til at læse kortet. Ved ankomst skal de finde en egnet holdeplads Derefter ny adresse. Emner i de individuelle køretimer

12 Turistkørsel: At ruteplanen følges så præcist som muligt og at tiden overholdes. At steder findes uden de store problemer og der holdes i den rigtige side af vejen. Hvordan er guiden med oplysninger; praktiske, underholdende og oplysende? Emner i de individuelle køretimer


Download ppt "Målet for de individuelle køretimer I kørelektionerne bedømmes chaufførens evne til rationel kørsel med hovedvægt på sikkerhed, herunder navnlig beherske."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google