Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Flere Piger i Basket ”Alle skal bare prøve det! Jeg er sikker på, at hvis bare man kom én gang, så ville man blive ved…”

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Flere Piger i Basket ”Alle skal bare prøve det! Jeg er sikker på, at hvis bare man kom én gang, så ville man blive ved…”"— Præsentationens transcript:

1 Flere Piger i Basket ”Alle skal bare prøve det! Jeg er sikker på, at hvis bare man kom én gang, så ville man blive ved…”

2 Basketball er FANTASTISK (det siger pigerne der spiller i hvert fald selv) ”Bare der er en bold og en kurv, så er det fint” (Alle griner og nikker) ”Vi kan mærke at vi alle sammen får noget ud af det. Alle bidrager, og det er bare fedt at spille når alle er på” ”Jeg synes basket er specielt, fordi der ikke er så mange der kender det. Og så er det lidt sejt at kunne noget som så mange andre ikke kan”

3 Dansk Basketball har mistet 400 piger under 18 år i perioden 2008-2013 Et fald på knap 20% Specielt de største piger (13-18 år) Antallet af breddehold er halveret i samme periode (fra 60 til 32 hold) Meget skæv geografisk fordeling af pigeholdene Denne udvikling skal vi have vendt!

4 Hvad skal vi gøre? Samarbejdet DBBF/DGI Et fælles projekt for både DBBF og DGI Basketball 3- årig projektperiode frem til 31/12 2015 Rekruttering Bibeholde eksisterende rekrutteringstiltag vi ved virker Udvikle nye rekrutteringstiltag Fastholdelse Arbejdes målrettet med fastholdelse – de unge De ”skrøbelige” (små) miljøer – hvordan fastholdes de i basketballsporten? Hvad kan DBBF, DGI og klubberne gøre? Det vil vi gerne bruge de næste 15-20 minutter på at give vores bud på!

5 Flere Piger i Basketball – hvad er der sket indtil nu: Pigestormøde april 2013 – 40 deltagere Arbejdsgruppe nedsat Undersøgelsesrapport iværksat (sommer/efterår 2013) Inspirationstur til Stockholm oktober 2013 Mentalt og visuelt – piger og kvinder repræsenterer sportsgrenen Undersøgelsesrapport offentliggjort januar 2014 Debat med alle udvalg 18. januar 2014 Arbejdsgruppe månedlige møder (januar til maj 2014) OPRÅB sendt ud til alle klubber med posten (forår 2014) Oversigt over klubber – potentialer Folder til klubberne om projektet – og til hjælp for at rekruttere nye piger til klubberne (nu) Ringerunde – tilbagemeldinger (nu – sommer 2014) Økonomisk – Projektpenge bevilliget DGI (maj 2014) Budget afsat DBBF Dameligaklubberne har forpligtet sig til at være med Pilotprojekter i gang august/september 2014 (nu!)

6 Hvad skal der bl.a. ske fremadrettet? Opfølgning på klubbernes tilbagemeldinger – iværksætning af projekter Pigetrænerkursus – 6. september i Århus og 7. september i Farum Arena Fortsat fokus på piger i alt kommunikationsmateriale – Ladies First Ændret turneringsstruktur – flere GP Pigetræner-database oprettes Fire overordnede typer projekter der skal i spil til sæson 2014/2015

7 De fire projekttyper Piger søger klub Klub søger Piger Eventpakken Sattelitmodellen

8 Hvordan får I flere piger i DIN klub? Kontakt den lokale konsulent – eller en repræsentant fra pigearbejdsgruppen Ikke-administrativt tungt Afvejning af hvilke klubber der kan opnå støtte Pigetrænerkursus på SuperUddannelsesWeekenden (SUW)

9 Målsætningerne for projektet Flere Piger i Basketball! Mere viden om Piger og Basketball Igangsætning af projekter Mindst 20 samarbejdsklubber Stigning i medlemsstallet for piger under 12 år på 50% januar 2016 Bedre fastholdelse af de 13-18 årige

10 ”Jeg tog bare selv initiativet. Jeg var 5 eller 6, så synes jeg bare at det virkede sejt, og så tog jeg til træning. Jeg fandt bare selv på det” (U18 pige) Tak for opmærksomheden Synes godt om ”Flere piger spiller Bball” på facebook Skriv til os på: flerepigeribasketball@gmail.com Se meget mere på www.basket.dk og på www.dgi.dk/basketball (download fx undersøgelsen, foldere, fakta om medlemstal o.m.a.)


Download ppt "Flere Piger i Basket ”Alle skal bare prøve det! Jeg er sikker på, at hvis bare man kom én gang, så ville man blive ved…”"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google