Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

DEN LATINAMERIKANSKE VENSTREFLØJ EFTER DEN KOLDEKRIG Hugo Cancino Troncoso HHugo.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "DEN LATINAMERIKANSKE VENSTREFLØJ EFTER DEN KOLDEKRIG Hugo Cancino Troncoso HHugo."— Præsentationens transcript:

1 DEN LATINAMERIKANSKE VENSTREFLØJ EFTER DEN KOLDEKRIG Hugo Cancino Troncoso HHugo

2 DISPOSITION I. Introduktion. 2.Den koldekrig i Latinamerika. 3, Venstrefløjen efter den koldekrig. 4. For en nye venstrefløj typologi. 5.konklusion.

3 1. INTRODUKTI0N Latinamerika i sig selv er et stort og komplekst kulturelt, etnisk, social og politiske univers. Universalisering / Globalisering. Den latinamerikanske venstrefløj der opstå i de sidste årtier i i de 19. næste synkront med den første industraliseringsbølge i lande som Argentina, Chile, Brasilien og Mexico. Marxister og anarkosyndicalister. Internacionalisme.

4 2. DEN KOLDE KRIG I LATINAMERIKA. 1945- 1980. USA-intervention politik: Western Hemisphere Institute for Segurity Cooperation (Army School of The Americas, 1946) Ilegalisering af komunistiske partier Støttede til de traditionelle diktature i mellemamerika og på Caribien. Fx. Batista, Somoza. Intervention i Guatemala i 1954 i operationen for at vælte den folke valgte reformregering under Jacobo Arnbenz. Støttede den mislykkes Cubas invation i Svineg bugten, for at fjerne den revolutioner regering. Medvirkede i udstabilisering af Chile under Allende regering og endelig i Statkuppet i september 1973. Fuld støttet til Pinochet blodig diktature og andre militær diktaturer y sydamerika.

5 3.VENSTREFLØJEN EFTER DEN KOLDEKRIG: en nye global scenarie. Den sovjetiske bloks sammenbrud, 1989-91. Venstrefløjens ideologiske og pradigmatiske krise: den marxisme lenisme-diskurs og den “reelle socialisme”. Venstrefløjens identitets krisen er endnu ikke løst. Moderniserings processerne i globaliseringsramme skabte en nyt politiske, social og kulturelt landsskab i alle latinoamerikanske lande, Den neoliberale paradigme. Nye sociale og etniske aktøre dannede nye sociale og etniske bevælgelse. Omfattende strukturereformer og privatisering. Venstrefløjen i dens forkellige tendenser var nød til at tage stilling til den nye verdens orden under USA´s hegemoni og den neoliberale paradigme. Venstrefløjen blev dyd splittede på bagrung af deres positionering til den nye global og nationale orden.

6 4. EN NYE VENSTREFLØJS TYPOLOGI Den traditonelle venstrefløj Den fornyde venstrefløj Den nationalefolkelige venstrefløj

7 5.KONKLUSION Den fornyde venstreføj har har mistet troverdighed i Chile og Brasil. Omfattende protester imod den politiske elite korruption. Den nationalefolke venstrefløjregering i Venezuela er højt pressede af den borgerlig blok og USA. Nye tider for Cuba. Er Cuba på vej til en demokratisering processer.


Download ppt "DEN LATINAMERIKANSKE VENSTREFLØJ EFTER DEN KOLDEKRIG Hugo Cancino Troncoso HHugo."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google