Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

© Ministeriet for Børn og Undervisning, Januar 2013. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde med Jan.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "© Ministeriet for Børn og Undervisning, Januar 2013. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde med Jan."— Præsentationens transcript:

1 © Ministeriet for Børn og Undervisning, Januar 2013. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde med Jan Hyldgaard Christensen, Hansenberg. Materialet kan frit kopieres med angivelse af kilde. Materialet kan frit viderebearbejdes med angivelse af følgende tekst: ”Dette materiale indeholder en bearbejdning af ”Bygningsfysik – fugt”, Januar 2013, udviklet for Ministeriet for Børn og Undervisning af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde med Jan Hyldgaard Christensen, Hansenberg. Foto i PP er af Jan Hyldgaard Christensen

2 En trækasse ca. 20 x x20 x 20 cm og et stykke diffusionsåbent undertag. Ikke alle produkter er lige egnet. Her er det Komproment viking 280

3 Lig tagdugen i trækassen og hæld varmt vand fra el kedlen i ”karret” Nu vil det se ud som om vandet igen koger. Årsagen er at vandampen trænger igennem tagdugen – men vand i dråbeform har overfladespænding og derfor ikke trænger igennem.

4 Et andet eksempel er at bruge en ”flamingo” kop med varmt vand, et stykke tagdug og et spejl

5 Læg tagdugen over koppen og herefter spejlet.

6 Kort tid efter kan spejlet løftes, og man kan se vandamppen er trængt igennem den diffusion åbne tagdug og sat sig som dug på spejlet.

7 Gentag forsøget hvor tagdugen er erstattet med en diffusionsåben dampspærre. Nu sidder dugen på dampspærren og ikke på spejlet.


Download ppt "© Ministeriet for Børn og Undervisning, Januar 2013. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde med Jan."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google