Download præsentationen
Offentliggjort afBirthe Villadsen Redigeret for ca. et år siden
1
Energi 1 g fedt giver 37 kJ = 9 kcal
1 g tilgængeligt kulhydrat giver kJ = 4 kcal 1 g kostfiber giver kJ = 2 kcal 1 g protein giver kJ = 4 kcal 1 g alkohol giver kJ = 7 kcal Kilde: NNR 2004 Landbrug & Fødevarer
2
Anbefalet energifordeling for aldersgrupper
Protein Kulhydrat Fedt Børn 6-11 måneder 7-15% 45-60% 30-45% 1-2 år 10-15% 30-40% Over 2 år og voksne 10-20% 25-40% Kilde: NNR 2004 Landbrug & Fødevarer
3
Anbefalet energifordeling for børn over 2 år og voksne
Protein % Kulhydrat 50-60% Fedt % Kilde: NNR, 2004 Landbrug & Fødevarer
4
Energifordelingen i danskernes kost
Anbefaling for alle over 2 år Danskernes kostvaner voksne *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding Kilde: NNR, 2004 Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer
5
Hvor kommer energien fra?
Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer
6
Energi per dag for 18 – 60 årige
Ved normal fysisk aktivitet Kvinder ca kJ = 2215 kcal Mænd ca kJ = 2870 kcal Ved lav fysisk aktivitet Kvinder ca kJ = 1950 kcal Mænd ca kJ = 2510 kcal Kilde: NNR, 2004 Landbrug & Fødevarer
7
Energi fordelt på måltider
Morgenmad 20 – 25% Frokost 25 – 35% Middagsmad 25 – 35% 1 til 3 mellemmåltider i løbet af dagen bør tilsammen udgøre 5 – 30% Find spændende opskrifter på Kilde: NNR, 2004 Landbrug & Fødevarer
8
Hold en passende vægt Energioverskud Energiunderskud Energibalance
Landbrug & Fødevarer
9
Hold en passende vægt = < > > Energiforbrug Energiindtagelse
Holder vægten Energiforbrug Energiindtagelse < Tager på i vægt Energiforbrug Energiind- tagelse > Taber i vægt Energiforbrug Energiindtagelse > Taber i vægt Landbrug & Fødevarer
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.