Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Innovation og entreprenørskab i Grønland Hvordan opbygger vi en innovations- kultur? Hvilke faktorer gør sig gældende? Hvad er vi gode til? Hvorfor taler.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Innovation og entreprenørskab i Grønland Hvordan opbygger vi en innovations- kultur? Hvilke faktorer gør sig gældende? Hvad er vi gode til? Hvorfor taler."— Præsentationens transcript:

1 Innovation og entreprenørskab i Grønland Hvordan opbygger vi en innovations- kultur? Hvilke faktorer gør sig gældende? Hvad er vi gode til? Hvorfor taler vi overhovedet om det? Hvad kan vi blive bedre til?

2 Kultur Struktur Holdning Tradition ? ? ? ? ? ? ? ? ?

3 Konstateringer Stor offentlig sektor 2006 – lønmodtagere fordelt på brancher

4 Og spørgsmål - ??? Uddanner vi primært til den offentlige sektor? Hvad honorerer vi (lærere og forældre) i uddannelsessystemet? -at børn og unge stikker ud og går nye veje? -at børn og unge følger undervisningen og vælger den sikre vej? Hvor mange af vores ’opdragere’ pædagoger, lærere og forældre ved noget om entreprenørskab og innovation? Spørgsmålet er, om vi er gode til at dyrke de kompetencer og karakteristika, der lægger sig til det at være innovativ…

5 Praktiske erfaringer Med udgangspunkt i 5 forskellige best practices i Norden, som anser sig selv som værende innovative og anderkendes for at være det. Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island Analyse af, hvad der er gennemgående for de 5 best practices.

6 Praktiske erfaringer Gennemgående træk ved de 5 cases -Problemløsningsorienteret – altså, vi løser et reelt problem -Co-created indhold (anderkendelse af, at alle er kreative og at alle kan være med til at forme fremtidige løsninger) -Uden prædefineret curriculum -På tværs af organisatoriske grænser -På tværs af faggrupper / faglige inddelinger -Learning by doing -Æstetiske læringsprocesser

7 Praktiske erfaringer FacilitatorLærer / expert Fast curriculum Brugerdrevet / løsningsorienteret Open Arena Norge IFS Sverige Innovationsfabrikken Danmark Proacademy Finland Biophilia Island

8 Praktiske erfaringer Karakteristika, der lægger sig til det entreprenørielle mindset -Selvledende -Årvågen -Risikovillig -Situationsfornemmelse -Opmærksom på muligheder -Adgang til rollemodeller Facilitator Fast curriculum Brugerdrevet / løsningsorienteret Lærer / expert

9 Miljøet i Grønland Har vi et miljø i Grønland, hvor vi dyrker innovation og entrprenørskab? -Hvordan står det til i vores virksomheder? -Hvordan står det til i den offentlige sektor? -Hvordan opfatter vi folk, der går solo og pludselig tjener mange penge? -Hvordan fungerer vores rådgivningsenheder? -Kan de f.eks. være med til at udvikle på vores ideer? -Støtte os i co-creation processer? -Fungere som forbilleder for os eller henvise os til dem?

10 Innovation og entreprenørskab i Grønland Hvordan opbygger vi en innovations- kultur? Hvilke faktorer gør sig gældende? Hvad er vi gode til? Hvorfor taler vi overhovedet om det? Hvad kan vi blive bedre til?


Download ppt "Innovation og entreprenørskab i Grønland Hvordan opbygger vi en innovations- kultur? Hvilke faktorer gør sig gældende? Hvad er vi gode til? Hvorfor taler."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google